BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.761,28 ₺/gr %0,70 Bitcoin $75.782 %2,29 Dolar 48,66 ₺ %0,06 Euro 56,24 ₺ %0,03 Sterlin 65,66 ₺ %0,06 Gümüş 101,01 ₺/gr %1,44 Ethereum $2.402,72 %3,55 İsviçre Frangı 59,46 ₺ %0,05 Kanada Doları 34,95 ₺ %0,02 Avustralya Doları 34,70 ₺ %0,01 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,17 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,09
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel AASSM, kuruluş yıldönümünü kutluyor

AASSM, kuruluş yıldönümünü kutluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 15. kuruluş yıldönümüne özel Aralık ayında dopdolu bir programla 2023’e veda edecek. AASSM’nin 27 Aralık'ta İzmir halkı ile kutlayacağı 15. yaşı, piyanist ve besteci Fazıl Say'ın, Cumhuriyetin 100.yılına özel "100 Yaşında Bir Çocuk" adını verdiği 6. Senfonisi ile taçlanacak.

0Yorumlar
AASSM, kuruluş yıldönümünü kutluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi (AASSM), 15. doğum gününe özel Aralık ayında yoğun bir programla İzmirliler ile buluşuyor. 19 Aralık'ta üst üste 3 kez BBC tarafından "Avrupa'nın En İyi Sanatçısı" ödülüne layık görülen fadista Mariza, 19. yüzyıldan günümüze uzanmış Portekiz halk müziği olan Fado ezgileriyle saat 20.00’de AASSM dinleyicilerine güzel bir akşam yaşatacak. 23 Aralık'ta piyano sanatçısı Gülsin Onay ve oğlu keman sanatçısı Erkin Onay, Keman & Piyano Resitaliyle yine saat 20.00’de AASSM sahnesinde olacak.

İhtimaller üzerine

24 Aralık'ta Kenan Doğulu “İhtimaller” Caz Projesi ile İzmirlilerle buluşacak. Doğulu’nun prodüktörlüğünü kontrabas sanatçısı Ozan Musluoğlu ile birlikte üstlendiği ''İhtimaller'' adlı albümünden şarkılarını seslendireceği konser, saat 20.30'da.

26 Aralık'ta bu toprakların kemancısı olarak nitelendirilen keman virtüözü Cihat Aşkın saat 20.00’de “Türk Valsleri” albümünden eserleriyle büyüleyecek.

27 Aralık AASSM'nin 15. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde, Ahmed Adnan Saygun Senfoni Orkestrası, Can Okan şefliğinde, piyanoda Can Çakmur ile Fazıl Say solistliğinde, notalarla Cumhuriyetin 100. yılına tanıklık etmek isteyen sanatseverleri saat 20.00'de AASSM'de buluşturacak.

28 Aralık'ta Borusan Quartet “Piazzolla ile Yeni Yıl Konseri”nde, Arjantinli bandoneoncu ve Tango Nuevo'nun kurucusu Astor Pantaleón Piazzolla eserleriyle 2023 uğurlamasını saat 20.00'de İzmir'den yapacak.

Atatürk’ü Anlamak

6 Aralık'ta kemancı Liya Petrova’nın yorumuyla Korngold Keman Konçertosu ve kemança, kanun, ud ve ney ustaları Mehri Arifqızı, Göksel Baktagir, Yurdal Tokcan ve Ercan Irmak ile birlikte Ali Nihat Gökyiğit 'e ithaf edilen Tekfen Filarmoni Orkestrası konseri var. 10 Aralık'ta, 20. ve 21. yüzyılın efsanevi rock hitlerinin, yenilikçi crossover-orkestra yaklaşımı ile yeniden yorumlandığı Prime Orchestra Rock Sympho Show da AASSM sahnesinde olacak.

13 Aralık'ta Atatürk’ün sevdiği yabancı eserler ve Türk bestecileri tarafından yeniden düzenlenmiş klasik müzik eserleri yorumlanacak. Atatürk`ü Anlamak Özel Konseri’nde keman sanatçısı Cihat Aşkın, piyanist Cana Gürmen, tenor Faik Mansuroğlu, soprano Burcu Hancı ile Atanın müzik sevgisi dinleyiciler ile paylaşılacak.

20 Aralık'ta Olten Filarmoni Orkestrası da şef İbrahim Yazıcı yönetiminde Bulutsuzluk Özlemi ile yeni yıla merhaba diyecek.

Çoksesli Evrensel

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Aralık ayı konserleri; 8 Aralık'ta şef Holly Choe, solist Öykü Canpolat (viyola), 15 Aralık'ta Aşık Veysel'i Anma Konseri şef Tuluğ Tırpan, solist Erdal Erzincan (bağlama), 22 Aralık'ta şef Alessandro Cedrone, 29 Aralık'ta şef Kutay Maktay, solistler China Moses (vokal), Ercüment Orkut (piyano), Tolga Bilgin (trompet), Mauro Battisti (kontrabas), Mehmet İkiz (davul) AASSM Büyük Salon’da dinleyicilerle buluşacak.

Atölyelerden sergilere…

10 Aralık'ta ''Müziğimdeki Kuklalar'' ve 16 Aralık'ta ''Sahi, Nerede Bu İlham Perileri?'' çocuklara özel atölye çalışmaları ile 4 Aralık'ta Doç. Mehmet Dede Global Müzik Yaklaşımları Söyleşileri AASSM Müzik Kütüphanesi’nde ücretsiz gerçekleşecek.

9-30 Aralık'ta Love Zone Fotoğraf Sergisi (Alt Galeri), 11-24 Aralık'ta Uluslararası İzmir Mizah Festivali Karikatür Sergisi (Üst Galeriler) ücretsiz olarak gezilebilecek.

11 Aralık'ta İzmir Uluslararası Mizah Festivali açılış töreninde Ali Poyrazoğlu Habanera Makamı ile 21 Aralık'ta gazeteci yazar Zeynep Oral ve yazar Semih Çelenk ''Cumhuriyetin 100. Yılında Kültür ve Sanat'' söyleşisiyle AASSM’de yer alacak.

AASSM'deki tüm etkinlikler hakkında ayrıntılı bilgiye “http://www.aassm.org.tr” adresinden ulaşılabilir.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Buca’da üniversitelilere tam destek

Buca Belediyesi, Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezlerinde öğrencilere sunduğu ücretsiz...

37 dakika önce

İEF'in bilançosu belli oldu: 9 günde 560 bin kişi!

Bu yıl 5-13 Eylül tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ...

1 saat önce

Konak Belediyesi’nin Kış Spor Okullarında kayıt heyecanı...

Konak Belediyesi’nin her yaştan vatandaşı sporla buluşturan Spor Okullarında yeni dönem...

1 saat önce

Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği Renkli Etkinliklerle...

Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Gökçealan...

1 saat önce

İzmir’den dünyaya yeni kapılar açılıyor

Çek Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti misafir eden İzmir Büyükşehir...

1 saat önce

Bornova Belediyesi’nden sosyal belediyecilikte çığır açan...

Bornova Belediyesi’nin Yakaköy’de hayata geçirdiği 20 dönümlük Dayanışma Tarlası’nda hasat...

1 saat önce

Okul trafiği İZUM’un yakın takibinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla artan trafik...

1 saat önce

İzmirim Kart’ta yeni dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ’nin toplu ulaşımda...

1 saat önce

Foça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır

CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...

20 saat önce

Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...

23 saat önce

Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...

23 saat önce

Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız

Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...

1 gün önce