BIST 100 13.509,76 %2,95 Altın 6.824,67 ₺/gr %2,33 Bitcoin $76.601 %1,16 Dolar 48,68 ₺ %0,04 Euro 55,99 ₺ %0,28 Sterlin 65,12 ₺ %0,06 Gümüş 102,81 ₺/gr %4,33 Ethereum $2.464,84 %3,08 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,19 Kanada Doları 34,81 ₺ %0,07 Avustralya Doları 34,62 ₺ %0,38 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,26 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,02 Çin Yuanı 7,26 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Alaçatı Wind Fest’’te ödüller sahiplerini buldu

Alaçatı Wind Fest’’te ödüller sahiplerini buldu

Çeşme Belediyesi destekleriyle 4-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen PWA Windsurf Dünya Kupası ile Çağla Kubat Windsurf Akademi de ödüller sahiplerini buldu. Dereceye girenlere ödüllerini veren Başkan Oran, “Yeryüzündeki cennet Çeşme’de, dünya markası Alaçatı’da rüzgâr esmeye devam edecek” dedi.

0Yorumlar
Alaçatı Wind Fest’’te ödüller sahiplerini buldu

Dünyanın birçok yerinden gelen sporcuların kıyasıya mücadelesiyle birlikte gece sörf şovları, konserler ve sponsor markaların etkinlikleri ile PWA Windsurf Dünya Kupası büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi. Çağla Kubat Windsurf Akademi'nin ev sahipliğinde Çeşme Belediyesinin sponsorluğunda düzenlenen turnuvaya Bonaire, Bulgaristan, Avusturya, Hollanda, Belçika, Polonya, Fransa, Almanya, Yunanistan, İtalya gibi pek çok ülkeden 100’e yakın sporcu katıldı. PWA Windsurf, beş gün boyunca adeta heyecan fırtınası estirdi. Dünyaca ünlü Alaçatı sörf alanında gerçekleşen ödül törenine Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, İlçe Spor Müdürü Nuri Büyükateş ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Alaçatı’nın sörf bölgesi olarak korunması temasıyla organize edilen 2 kategoride düzenlenen uluslararası yarışta U21 fin slalom kızlarda Sinem Alper, erkelerde Yunanistan’dan John Soukos, U17 fin slalom erkekler Mert Kaçan, kızlarda Elif Ercan, U15 fin slalom erkekler Bonaire’den Tycho Smits, kızlarda Bonaire’den Bobbi-Lynn De Jong, U13 fin slalom erkeklerde Ali Demirci ve kızlarda İrem Metin 1. oldu.

U21 foil slalom kızlarda Damla Kurtdemir, erkeklerde Yunanistan’dan John Soukos,

U17 foil slalom erkeklerde Burak, Orhan, U15 foil slalom erkeklerde Kuzey Ziyal, U13 foil slalom erkeklerde Ali Demirci, kızlarda İrem Metin oldu.

 

“Ev sahipliği yapmaktan büyük mutluluk duyduk”

Yarışmada dereceye girenlere ödüllerini veren Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “Bize güvenen ve dünya şampiyonasını söz verdiğimiz gibi Alaçatı’ya getiren WPA ve yöneticilerine, Çeşme’de, Alaçatı’da sörf bitmesin, eğlence sektörüne teslim olmasın diye mücadele eden Çağla Kubat ve bütün Alaçatı sörf okullarına çok teşekkür ediyorum. Yeryüzündeki cennet Çeşme’de, dünya markası Alaçatı’da rüzgâr esmeye devam edecek, Her şey söz verdiğimiz gibi… Sörfü yeniden Alaçatı’ya getirdik. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyor, tüm sporcularımızı tebrik ediyorum” dedi.

 

“Alaçatı’nın rüzgarı hep çocuklar için essin”

Organizasyonun ev sahibi Çağla Kubat Windsurf Akademi'nin kurucusu Çağla Kubat, da organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederek, bu turnuvayı gelenekselleştirmek istediklerini söyledi. Kubat, “2013 ve 2019 yıllarında düzenlediğimiz organizasyonun üçüncüsünü geçen sene gerçekleştirmiştik. Artık her yıl aynı tarihlerde Windsurf turnuvamızı devam ettirmek amacındayız. Artık uluslararası sporcuları, Alaçatı'da bu mevsimde rüzgar festivali için ülkemizde olmaya alıştırmak istiyoruz. Bununla birlikte bu cennet koyun çocuklar için ne kadar değerli olduğuna ve doğasının bu spor için önemine dikkat çekmek amacındayız. Gençlik Spor Bakanlığımızca spor alanı olarak korunan Alaçatı Koyu'nun doğal yaşam alanının bozulmaması gerektiğine sürekli hatırlatma yapmak  en büyük amacımız. Alaçatı'nın rüzgarı hep çocuklar için essin istiyoruz.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Çeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...

12 saat önce

Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....

12 saat önce

Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...

Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...

12 saat önce

Karşıyaka’da hareketli hafta!

Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...

14 saat önce

Buca’da kaçak moloza geçit yok

Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...

15 saat önce

Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...

15 saat önce

Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...

Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...

15 saat önce

Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...

Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...

16 saat önce

İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu

Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...

16 saat önce

Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...

16 saat önce

Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi

Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...

16 saat önce

Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...

1 gün önce