Anneler çocuklarıyla birlikte buz pistinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapan Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndaki Olimpik Buz Sporları Salonu bu kez Anneler Günü sebebiyle kapılarını açtı. Hem sporcular hem de kurslara katılan çocuklar anneleriyle birlikte kayma heyecanı yaşadı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Âşık Veysel Rekreasyon Alanı içinde yer alan Olimpik Buz Sporları Salonu, bir Anneler Günü etkinliğine ev sahipliği yaptı. Ulusal ve uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapan tesiste kurs alan öğrenciler ve milli sporcular anneleriyle birlikte pistte keyifli anlar yaşadı. İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın anne ve çocuklar için hazırladığı seansta, velilere tişört ve madalya da verildi.
ÜÇ NESİL AYNI ANDA BUZ PİSTİNDE
Kızı ve annesiyle piste giren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin antrenörü Gamze Güner, “Şu an burada üç nesil varız. Yıllarca milli takım sporcusuydum, antrenör oldum. Annem yıllarca beni taşıdı, şimdi kızım milli takım sporcusu. Ve üç kuşak her yere beraber gidiyoruz. Burada da çok güzel bir etkinlik var” dedi.
Anneanne Meral İyiiş ise “Gamze 5 yaşından beri buz pateninde. Çok başarılı. Çok güzel bir duygu” ifadelerini kullandı. Annesinin izinde yürüyen minik Doğa Güner de “Ben spora annem başladı diye başlamıştım. Küçükken sürekli yarışmalara gidiyordu, ben de onu özlüyordum. Annem gibi olmak istemiştim. Olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil etmek istiyorum” dedi.

“ŞU AN O PROFESYONEL”
Annesiyle birlikte mutlu bir gün geçiren İpek Kara, “6 yıllık sporcuyum, milli takıma girdim, şu an Türkiye birincisiyim. Olimpiyatlarda yarışmak istiyorum. Annemle beraber kaymak güzel bir duygu” ifadelerini kullandı.
Gamze Boylu, “Kızım 6 yıldır buz pateni yapıyor, milli sporcu. Yaptıkları iş çok zor. Ben buz pistine ikinci kez giriyorum. Şu an o profesyonel oldu ama biz hala aynı durumdayız. Çalışmak çok önemli. Kendisi de çok çalışıyor zaten” diye konuştu.
“KIZIMIN BAŞARILARIYLA GURUR DUYUYORUM”
Genç sporcu Defne Günce Kılıç da, “13 yıldır sporcuyum. Hedefim bütün sporcular gibi olimpiyatlarda ve yurt dışında Türkiye’yi temsil etmek. 5 yaşımda başladım. Buz pistinin ilk sporcularından biriyim. Halk seansına kaymaya gelip kurslar olduğunu öğrenmiştim. Kurslara katılıp seçmelere girdim ve geçince takıma alındım. Böylece spor hayatım başlamış oldu. Böyle bir günde annemle buz pistine gelmem çok güzel bir duygu. Annemin buz pateni yapması beni şaşırttı ve çok iyi oldu. Yetenekli tabii ama ilerlemesi lazım” dedi.
Anne Sevil Kılıç ise, “İltifat etti aslında. Ben yıllardır onunla birlikte bu sporun içindeyim ama buzun içinde değilim. İkinci ya da üçüncü girişimdir. Hiçbir zaman paten giymeye cesaret edemedim. Bu etkinlikte sadece spor ayakkabıyla buz pateninde dolaşmayı tercih ediyorum. Ama kızımın başarılarıyla gurur duyuyorum. Her zaman destekçisiyiz” ifadelerini kullandı.

“MUTLUYUZ, HEYECANLIYIZ”
Kardeşi ve annesiyle buzda kayan Ela Akgün, “İlkokulda başlamıştım, ara verdim, 2 yıldır yine devam ediyorum. Anneler Günü’nde birlikteyiz, çok mutluyum, heyecanlıyım daha doğrusu” dedi. Nil Akgün ise “8 yıldır buz sporuyla uğraşıyorum. Çalışmalarımız çok iyi gidiyor. Hedefim buz hokeyi antrenörü olmak. Bugün de mutluyuz” diye konuştu. Anne İsmihan Akgün “Çok mutlu bir gün. İyi ki anneyim. 8 yıldır bu yola baş koyduk. Başarılı bir şekilde devam ediyoruz. Hedeflerinde iyi bir yere varacaklarını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
“ANNELERİMİZ BÖYLE BİR ORGANİZASYONU DAHA ÖNCE GÖRMEDİLER”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Antrenörü Aykut Koç, “Bugünü güzelleştiren annelerimizin Anneler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum. Bugünün anlamı anneler. Anneler olmasaydı bu güzel çocuklar olmazdı. Bu rengi, bu havayı yaratan bütün annelerimize teşekkür ediyorum, minnettarım. Annelerimiz böyle bir organizasyonu daha önce görmediler. İlk kez yaptık. Hep annelerimiz tribünlerden çocuklara destek veriyordu. İşin ne kadar zor olduğunu ‘Buzun içine girelim hep beraber kayalım’ düşüncesiyle aktarmak istedik. Annelerimiz için eğlence ve tecrübe oldu. Bu zor sporu benim çocuğum seçti diye bence seviniyorlar ve mutlular” diye konuştu.

“BUGÜNÜN GÜÇLÜ VE KAHRAMAN KİŞİSİ ANNELERİMİZDİ”
Buz Pateni Antrenörü Neşe Hünerli ise, “Biz onlara ‘Hadi bakalım çocuğunuz için bir şey yapalım’ dediğimiz anda nasıl koşturuyorlarsa bu etkinliğimizde de hemen geldiler. Bu bir ekip işi. Büyükşehir Belediyesi böyle bir tesis açmış, biz antrenörlük yapıyoruz. Velilerimiz olmasa çocukları buraya kim getirir? Ancak bu çevrede oturanlar buraya gelebilirdi. Şimdi aralarında milli sporcuların da olduğu çok güzel bir topluluk olduk. Mutluyuz, onlar mutlu olduğu zaman biz daha mutlu oluyoruz. Onlara spor yaptırıyor olmaktan, annelere başarılardan dolayı gurur yaşatıyor olmaktan onur duyuyoruz. Bugün biz onlara Anneler Günü hediyesi sürprizi yapmaya çalıştık. Birer tişört verdik. Bu sefer madalyaları da annelerimiz aldı. Bugünün güçlü ve kahraman kişisi annelerimizdi. İyi ki varlar” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cumhuriyet coşkusu atletizm pistinde yaşanacak
Karşıyaka Belediyesi, Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında çocuk ve genç sporcuları...
Konaklı annelerden Anneler Günü dansı
Konak Belediyesi’nin “Konaklı Anneler Sporla Mutlu” etkinliği için Karantina Meydanı’nda bir...
Konak’ta Anneler Günü emekle taçlanıyor
Konak Belediyesi’nin kadın emeğini görünür kılan kermesleri bu kez Anneler Günü için kuruluyor....
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...