Balçova'da yeni yıl, işçiye maaş zammı ile geldi
Balçova Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında, 241 işçiyi kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde işçilerin yevmiye ve sosyal haklarına ortalama yüzde 74 zam yapıldı. Yeni Sözleşmeye göre Balçova Belediyesi’nde büroda çalışan işçiler sosyal haklarla birlikte ayda 11.850, sahada çalışan işçiler ise 12.550 TL gelir elde edecek. İki yıllık sözleşme ile işçiler ayrıca sözleşmenin ikinci yılında yaklaşık yüzde 54 artış alacak.
Balçova Belediyesi’nde Kanun Hükmünde Kararname ile sendikal hak elde eden 241 işçiyi kapsayan 2023-2024 toplu iş sözleşme imza töreni yeni yıl kutlaması aynı anda yapıldı. Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ve Belediye-İş Sendikası 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan arasında imzalanan sözleşme törenine CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, Tüm-Yerel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Ömer Ekşi, Belediye Meclis Üyeleri ile Belediye personeli katıldı.
Sözleşme ile Balçova Belediyesi’nde görev yapan 241 işçinin ücretlerine ortalama yüzde 74 zam yapıldı. İşçiler maaş ve sosyal hak zammının yanı sıra iki sendika ikramiyesi, dini bayramlarda, yılbaşında, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda ve 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda ikramiye alacak. Sözleşmeye göre 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Gününde kadın personele 2 yevmiye ayrıca ikramiye verilecek. Yapılan sözleşme ile Balçova Belediyesinde çalışan en düşük ayık gelir 11.850 TL olacak. Temizlik İşleri, Fen İşleri gibi alanda görev yapan personelin aylık geliri ise en düşük 12.550 TL olacak. Çocuğu olan personele de ek olarak çocuk parası ödenecek.

Törende ilk konuşmayı yapan Tüm-Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ömer Ekşi personelin yeni yılını kutlayarak “Şu anda ülkemizin gündemi ekonomi. Türkiye’deki yüksek enflasyon nedeniyle çalışanların büyük çoğunluğunun aldığı ücretin asgari ücret seviyesine geldi. Bizim anne ve babalarımızın döneminde yoksunluk vardı. Ama şu anda Türkiye’de yoksulluk var. Bugün benim başıma geldiği gibi artık çocuklarımıza ilaç bulamaz hale geldik. Ancak 2023 yılında yaşadığımız bu karanlığın artık son bulacağına inanıyorum” dedi.
Sözleşmeye imza atan Belediye-İş Sendikası İzmir 4 No’lu Şube Başkanı Ayhan Doğan ise “20 yıldır sendikal faaliyetlerin içindeyim. Aldığımız her toplu sözleşme kısa süre içinde enflasyona yenik düşüyor. Bunun nedeni ülkeyi yöneten siyasal iktidardır. Ben Fatma Başkanıma bunca zorluğa rağmen her ay düzenli maaş ödediği için teşekkür ediyorum. Ayrıca tüm imkanlarını zorlayarak verdiği bu ücret için işçi arkadaşlarım adına tekrar teşekkür ediyorum. Yetecek mi? diye sorarsanız elbette yetmeyecek. Ekonomi yönetimi bu şekilde olduğu sürece, enflasyon bu şekilde olduğu sürece yine yetmeyecek. Ama inanıyorum ki 2023 yılından sonra oluşacak yeni siyasi iklim de işçiler daha çok rahat edecek” dedi.
Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya ise “Biz burada bir aileyiz. O yüzden sendika sözleşmesi başladığında arkadaşlarıma ‘Bana işçi arkadaşlarıma verebileceğimiz en iyi ücretleri getirin’ dedim. Arkadaşlarım da çok hassas bir şekilde hesap yaparak bugünkü ücretleri hazırladı. 3 yıldır pandemi, deprem, sel ve en önemlisi enflasyon gibi tüm olumsuzluklara rağmen günü gününe maaşlarımızı ödedik. Bu sözleşmede verilecek ücretleri hesaplarken de düzenli maaş ödeme aynı hassasiyetini gözettik. Bu seçimlerden sonra ülkemizin ekonomisinin düzeleceğine inanıyorum. Eşit ve adil bir yönetimle belediyelerin gelirlerinin de artacağına inanıyorum. O zaman da biz bu gelirden işçimizin hakkına düşen payı artırarak adaletli bir şekilde bölüşeceğiz. Emekçi arkadaşlarım her zaman olduğu gibi hem Balçova Halkı’na layıkıyla hizmet verecek hem de emeğinin karşılığını zamanında alacak” diye konuştu.
Atılan imzaların ardından işçiler ile başkanlar birlikte halay çekerek sendika sözleşmesini ve yeni yılı kutladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Bayraklı'da TİS masasından uzlaşı çıkmadı: İşçiye sopa...
Bayraklı Belediyesi ile Genel-İş İzmir 6 No’lu Şube arasındaki TİS görüşmelerinin 5’inci...
Balçova'dan Avrupa'da iki büyük final
Balçova Belediyesi, Avrupa Sosyal Hizmet Ödülleri’nde iki ayrı başarıyla adını finale yazdırdı....
Başkan Yiğit'ten CHP ve YENİ Parti'ye birlik mesajı!
Görevine iade edilen Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, CHP Balçova İlçe Başkanı Ferit Aslan...
Yerel Haberleri
TümüAK Partili Arslan'dan CHP'li Güleç'e: "Sahadaki çalışmayı...
CHP Tire İlçe Başkanı İsmail Güleç’in, AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı’nın...
CEV U18 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası Rüzgarı Foça’da...
İzmir Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Bayraklı Tünelleri’ndeki tır yangını kısa sürede söndürüldü
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi ekipleri, Bayraklı Tünelleri’nin Çiğli istikametinde...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden reklam panoları...
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden Karşıyaka'da kaldırılan reklam panolarına ilişkin açıklama...
Karşıyaka’nın tarihi sağlık merkezinde restorasyon başladı
Karşıyaka Belediyesi, 1950’li yıllarda inşa edilen ve ‘korunması gerekli taşınmaz kültür...
Bayraklı’da Avrupa Hareketlilik Haftası renkli...
Bayraklı’da 7’den 70’e vatandaşlar Avrupa Hareketlilik Haftası için bir araya geldi. Turgut Özal...
Buca’da kaçak atık dökümüne karşı kurumlar arası güç birliği
Buca Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Atık Yönetimi Koordinasyon Toplantısı’nda...
Kavacık Üzüm Festivali bu sene de çok beğenildi
Emeğin, üretimden gelen gücün ve dayanışmanın marka ismi 14’üncü Kavacık Üzüm Festivali, yoğun...
Gökçealan Coğrafi İşaretli Osmancık Üzümü İle Şenlendi
Efes Selçuk’un coğrafi işaretli tarımsal zenginliği Osmancık üzümünü daha geniş kitlelere...
Başkan Mutlu, gençlerle yapay zeka atölyesinde buluştu
Konak Belediyesi, gençlerin yapay zeka teknolojilerini doğru ve verimli kullanmalarını...
Elektrikli araçta Büyükşehir modeli
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 100 elektrikli araçtan oluşan filosu bugüne kadar 7,5 milyon...
Bornova’da hizmet sokakta şekilleniyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Ortak Akıl ve Yerinde Çözüm" ilkesiyle başlattığı saha...