Barışın sesi Bayraklı’dan yükseldi!
Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Gençlik Çalıştayı muhteşem bir finalle son buldu. 4 gün boyunca farklı çalışma atölyelerine katılan, ülkemizin kültürel değerlerine yönelik eğitimler alan gençler tüm dünyaya barış mesajı verdi. Çalıştay kapsamına hazırlanarak, yerli ve yabancı 60 öğrencinin imzasını taşıyan Barış Bildirisi Değirmen Kafe’nin bahçesinde anıtlaştırıldı. Gençler günün sonunda Anıl Piyancı konseri ile coştu.
Bayraklı Belediyesi’nin AEGEE İzmir, Summer Üniversity ve DİDER işbirliği ile bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği Uluslararası Gençlik Çalıştayı 4 gün sürdü. 9 farklı ülkeden 40’a yakın yabancı öğrenci ve Bayraklı Gençlik Meclisi’nin üyelerinin katılımıyla onlarca eğitim atölyeleri düzenlendi. Yabancı öğrencilere Türk kültürünü yansıtan konularda eğitimler verildi. Çalıştayın sonunda, 60 öğrencinin imzasını taşıyan bir Barış Bildirisi hazırlandı. Türkçe ve İngilizce olarak tasarlanan bildiride dünya genelindeki açlıkla mücadele, sağlık ihtiyaçları, iklim sorunları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularına dikkat çekildi. Anıt haline getirilen bildiri Değirmen Kafe’nin bahçesine yerleştirildi. Açılışı; Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, İlçe Başkanı Didem Gültekin ve yabancı gençler birlikte yaptı. Açılışın ardından Avrupalı öğrenciler, Başkan Sandal’ı makamında ziyaret ederek bildirgenin plaket halini takdim etti.
SÖZ SIRASI GENÇLERİN
Çalıştayın coşkusu akşam saatlerinde Bayraklı Sahili’ne taşındı. CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik’in katılımı ile Demokrasi Forumu gerçekleştirildi. Forumun moderatörlüğünü Gazeteci Ümit Kartal yaptı. Türkiye’de gençlerin yaşadığı sorunlar, işsizlik ve gelecek kaygısı masaya yatırıldı.
ANIL PİYANCI İLE EĞLENDİLER
Bayraklı Uluslararası Gençlik Çalıştayı ünlü şarkıcı Anıl Piyancı konseri ile son buldu. Bayraklı sahilini tıka basa dolduran gençlerin coşkusu, başarılı rapçinin sahne performansıyla arttı. Binlerce genç hep bir ağızdan şarkılara eşlik ederek, doyasıya eğlendi.
GENÇLERİN SESİNİ DÜNYAYA DUYURACAĞIZ
Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Dünya Gençlik ve Çocuk Kenti Bayraklımızda, çok özel bir çalıştaya imza attık. Avrupalı gençlerimizi ilçemizde ağırlamanın, kalıcı izler bırakmanın mutluluğunu yaşadık. Çocuklarımızla, gençlerimizle, dinamizmimiz ve vizyonumuzla Bayraklı’yı dünya kentine dönüştüreceğiz” dedi.
“DAHA CESUR OLMALIYIZ”
CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun "İşsizlik, kadınların yaşam hakları, gençlerin gelecek kaygısı, ekonomi, istihdam, üretim gibi konular temel sorunlarımızın başında geliyor ve biz bu sorunların olmadığı bir Türkiye’de özgürce yaşamak istiyoruz. Sesimizi çıkarmaktan korkmamalı ve düşüncelerimizi ifade etmeliyiz. Daha cesur ve özgür olmalıyız. Fikirlerimizi dayanışma ile büyütmeliyiz” dedi.
“DAYANIŞMAYI BÜYÜTMELİYİZ”
CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı GençOsman Killik ise, “Toplumsal konularda dünya gençlerinin dayanışma için bir araya gelmesi çok anlamlı. Türkiye’yi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için birlikte mücadele edip, sesimizi daha gür çıkaracağız” diye konuştu. Etkinliklere CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Saadet Partisi İlçe Başkanı İzzet Kırlı, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, meclis üyeleri, muhtarlar, yurt içi ve dışından gelen katılımcılar ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Erdoğan'dan EFES tatbikatı mesajı: Türk ordusu barışın ve...
İzmir’de 11 Nisan’da başlayan EFES-2026 tatbikatında seçkin gözlemci günü faaliyetleri devam...
Selçuk'un çocukları barışı renklerle anlattı
Efes Selçuklu çocuklar, 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde hayallerini sanatla buluşturdu. Efes...
Özgür Özel YENİ Parti'nin Kararını Açıkladı: 'Barışın...
YENİ Parti lideri Özgür Özel TBMM'de çerçeve yasa görüşmelerinde konuştu. Özel'in YENİ Parti'nin...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...