BIST 100 13.509,76 %2,95 Altın 6.824,67 ₺/gr %2,33 Bitcoin $76.601 %1,16 Dolar 48,68 ₺ %0,04 Euro 55,99 ₺ %0,28 Sterlin 65,12 ₺ %0,06 Gümüş 102,81 ₺/gr %4,33 Ethereum $2.464,84 %3,08 İsviçre Frangı 59,03 ₺ %0,19 Kanada Doları 34,81 ₺ %0,07 Avustralya Doları 34,62 ₺ %0,38 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,07 BAE Dirhemi 13,26 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,02 Çin Yuanı 7,26 ₺ %0,16
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Barışın sesi Bayraklı’dan yükseldi!

Barışın sesi Bayraklı’dan yükseldi!

Bayraklı Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Uluslararası Gençlik Çalıştayı muhteşem bir finalle son buldu. 4 gün boyunca farklı çalışma atölyelerine katılan, ülkemizin kültürel değerlerine yönelik eğitimler alan gençler tüm dünyaya barış mesajı verdi. Çalıştay kapsamına hazırlanarak, yerli ve yabancı 60 öğrencinin imzasını taşıyan Barış Bildirisi Değirmen Kafe’nin bahçesinde anıtlaştırıldı. Gençler günün sonunda Anıl Piyancı konseri ile coştu.

0Yorumlar
Barışın sesi Bayraklı’dan yükseldi!

Bayraklı Belediyesi’nin AEGEE İzmir, Summer Üniversity ve DİDER işbirliği ile bu yıl ilk kez gerçekleştirdiği Uluslararası Gençlik Çalıştayı 4 gün sürdü. 9 farklı ülkeden 40’a yakın yabancı öğrenci ve Bayraklı Gençlik Meclisi’nin üyelerinin katılımıyla onlarca eğitim atölyeleri düzenlendi. Yabancı öğrencilere Türk kültürünü yansıtan konularda eğitimler verildi. Çalıştayın sonunda, 60 öğrencinin imzasını taşıyan bir Barış Bildirisi hazırlandı. Türkçe ve İngilizce olarak tasarlanan bildiride dünya genelindeki açlıkla mücadele, sağlık ihtiyaçları, iklim sorunları ve toplumsal cinsiyet eşitliği konularına dikkat çekildi. Anıt haline getirilen bildiri Değirmen Kafe’nin bahçesine yerleştirildi. Açılışı; Belediye Başkanı Serdar Sandal, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, İlçe Başkanı Didem Gültekin ve yabancı gençler birlikte yaptı. Açılışın ardından Avrupalı öğrenciler, Başkan Sandal’ı makamında ziyaret ederek bildirgenin plaket halini takdim etti.

 

SÖZ SIRASI GENÇLERİN

Çalıştayın coşkusu akşam saatlerinde Bayraklı Sahili’ne taşındı. CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik’in katılımı ile Demokrasi Forumu gerçekleştirildi. Forumun moderatörlüğünü Gazeteci Ümit Kartal yaptı. Türkiye’de gençlerin yaşadığı sorunlar, işsizlik ve gelecek kaygısı masaya yatırıldı.

 

ANIL PİYANCI İLE EĞLENDİLER

Bayraklı Uluslararası Gençlik Çalıştayı ünlü şarkıcı Anıl Piyancı konseri ile son buldu. Bayraklı sahilini tıka basa dolduran gençlerin coşkusu, başarılı rapçinin sahne performansıyla arttı. Binlerce genç hep bir ağızdan şarkılara eşlik ederek, doyasıya eğlendi. 

 

GENÇLERİN SESİNİ DÜNYAYA DUYURACAĞIZ

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, “Dünya Gençlik ve Çocuk Kenti Bayraklımızda, çok özel bir çalıştaya imza attık. Avrupalı gençlerimizi ilçemizde ağırlamanın, kalıcı izler bırakmanın mutluluğunu yaşadık. Çocuklarımızla, gençlerimizle, dinamizmimiz ve vizyonumuzla Bayraklı’yı dünya kentine dönüştüreceğiz” dedi.

 

“DAHA CESUR OLMALIYIZ”

CHP Parti Meclisi Üyesi Pınar Uzun "İşsizlik, kadınların yaşam hakları, gençlerin gelecek kaygısı, ekonomi, istihdam, üretim gibi konular temel sorunlarımızın başında geliyor ve biz bu sorunların olmadığı bir Türkiye’de özgürce yaşamak istiyoruz. Sesimizi çıkarmaktan korkmamalı ve düşüncelerimizi ifade etmeliyiz. Daha cesur ve özgür olmalıyız. Fikirlerimizi dayanışma ile büyütmeliyiz” dedi.

 

“DAYANIŞMAYI BÜYÜTMELİYİZ”

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı GençOsman Killik ise, “Toplumsal konularda dünya gençlerinin dayanışma için bir araya gelmesi çok anlamlı. Türkiye’yi gelişmiş ülkeler seviyesine çıkarmak için birlikte mücadele edip, sesimizi daha gür çıkaracağız” diye konuştu. Etkinliklere CHP Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Saadet Partisi İlçe Başkanı İzzet Kırlı, CHP İzmir Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan, meclis üyeleri, muhtarlar, yurt içi ve dışından gelen katılımcılar ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Çeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...

9 saat önce

Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....

10 saat önce

Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...

Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...

10 saat önce

Karşıyaka’da hareketli hafta!

Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...

12 saat önce

Buca’da kaçak moloza geçit yok

Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...

13 saat önce

Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...

13 saat önce

Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...

Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...

13 saat önce

Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...

Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...

14 saat önce

İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu

Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...

14 saat önce

Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...

14 saat önce

Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi

Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...

14 saat önce

Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...

1 gün önce