Başkan Arda müjdeyi verdi: Sarnıç’ta ecrimsil sorunu çözüldü!
Bulgaristan’dan yıllar önce göç ederek gelen yurttaşların yaşadığı Gaziemir Sarnıç’ta, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından çıkarılan yüksek ecrimisil bedellerinin çözümü için Gaziemir Belediye Başkanı Ha
Bulgaristan’dan yıllar önce göç ederek gelen yurttaşların yaşadığı Gaziemir Sarnıç’ta, Milli Emlak Müdürlüğü tarafından çıkarılan yüksek ecrimisil bedellerinin çözümü için Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın başlattığı mücadele sonrasında ecrimisiller kaldırıldı. Gelişmenin ardından Sarnıç’ta 420 taşınmazın sahibiyle bir ay aradan sonra yeniden buluşan Başkan Arda, geçen toplantıda kaybolduğunu duyurduğu 5 klasör belgenin de 14 yıl aradan sonra “bir anda” bulunduğunu açıkladı.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Gaziemir Belediyesi’nin girişimlerinin ardından belediyeye gönderdiği yazı ile ecrimisillerin durdurulduğunu açıkladı. Bu gelişmenin ardından Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Sarnıç Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezi’nde yurttaşlarla buluşarak müjdeyi verdi.
Başkan Arda, “Ecrimisiller durduruldu. Bu çok önemli bir gelişmedir. Çok mutluyum. 2006’dan bu yana verilen mücaadelede sesimizi yükselttik ve sonuç aldık. Artık bu alanlar belediyeye devredilecek. Biz de bu 420 taşınmazı, yasal süre olan 2 yıl içinde sahiplerine satacağız. Vatandaşlarımız da satış bedellerini Milli Emlak Müdürlüğü’ne yatıracak. Ben başkan olarak elimden gelen neyse yasal sınırlar içinde yapmaya devam edeceğim” dedi.
Toplantıda konuşan Başkan Arda, geçen ay Sarnıç’ta yaptığı toplantıda “Ben bu işin takipçisi olacağım” dediğini anımsatarak “Bizim üzerimize düşen görev neyse belediye olarak bunu yapacağız demiştik. 2006’dan benim dönemime kadar neler yapılmış, ben geldikten sonra neler yapılmış, onlarla ilgili bilgilendirme toplantısı yapmıştık. ‘Sizin önünüzde yürüyeceğim’ demiştim. Sözümü tuttum. Geldiğimiz noktada ecrimisiller durduruldu. Bundan sonra size yasaya göre ecrimisil ödemesi çıkartamayacaklar” diye konuştu.
Bakanlığın; belediyeden imar planlarını, taşınmazların güncel fotoğraflarını ve ada pafta parsel numaralarını istediğini de anlatan Başkan Arda şunları söyledi: “Zaten ekibimiz bir aydır Sarnıç’ta fotoğraflar çekiyor, belge topluyor. Bunların hepsi hazır, kısa süre içinde bizden istenilenleri göndereceğiz. Ecrimisillerin kaldırılması ve kayıp olan evrakların bulunması çok önemli. Devletin belge kaybetmemesi lazım. Şimdi sadece 20’ye yakın dosyada eksik olduğu söyleniyor. Devirden sonra da ikinci mücadelemiz başlayacak. Belediye, bu parselleri; iki yıl içinde yasaların belirlediği ölçülerde taşınmazların sahiplerine satmak zorunda. Yasaya göre 2006 yılında yapılan başvuru ile ecrimisillerin durması gerekiyordu. Bu nedenle o tarihte rayiç bedel ne ise satış bedellerinin yeniden değerlenme oranıyla belirlenmesi gerekiyor. Keşke bu bedel sıfır olsa. Ben görevde olduğum süre içinde tapular belediyeye devredilirse bu taşınmazları sahiplerine satacağız. Bu taşınmazların başkasına satılması mümkün değil. Biz bu işi sahiplenirsek, hep birlikte hareket edersek sonuç alacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Toplantıya Gaziemir Belediyesi başkan yardımcıları Nevin Mutlu, Necati Kırmaz, Mitat Kale, Gaziemir Belediyesi meclis üyeleri ve belediye müdürleri ile çok sayıda yurttaş katıldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Sarnıç’ın su şebekesine 205 milyonluk yatırım!
İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü, Gaziemir Sarnıç’ta 205 milyon liralık...
Sarnıç’ın altyapısında büyük dönüşüm: Çalışmaların yarısı...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın temelini attığı Gaziemir Sarnıç içme suyu şebeke...
AK Partili Atmaca'dan İZSU'ya sert çıkış: "İzmir'in su...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Uğur İnan Atmaca, Gaziemir Sarnıç...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...