Başkan Ceritoğlu Sengel: Gece Müzeciliği Efes Selçuk’a katkı sağlayacak
Efes Antik Kenti’nde başlayan gece müzeciliği uygulamasının hayata geçmesi sebebiyle “Efes Ören Yeri Gece Müzeciliği Lansmanı” düzenlendi. “Tarihin ışığında yeni bir deneyim” mottosuyla hayata geçen uygulama kapsamında Efes Antik Kenti gece müzeciliğinin uygulandığı ilk ören yeri oldu.
Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist tarafından ziyaret edilen Efes Antik Kenti’nin yanı sıra Efes Selçuk için de önem taşıyan “Gece Müzeciliği” uygulamasının tanıtımı için düzenlenen lansmana İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Ordu Komutanı Orgeneral Kemal Yeni, Kültür ve Turizm Bakanlığı protokolü, İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Efes Müzesi Müdürü Cengiz Topal, Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Selçuk Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Okan Kamak katıldı.
UYGULAMA İLK KEZ ‘EFES ANTİK KENTİ’NDE HAYATA GEÇİRİLDİ
Efes Ören Yeri Gece Müzeciliği Lansmanı’nda konuşan İzmir Valisi Süleyman Elban, “Gece Müzeciliği Uygulamasının” ören yerlerinde ve tarihi kentlerde bu yıl ilk kez hayata geçtiğini belirterek, “Bugün ülkemiz turizmciliğiyle ilgili çok farklı ama çok özel bir programı başlatmak üzere buradayız. İlk başlanan lokasyon da Efes’imiz oldu. Efes gibi bazı tarihi alanlarımızda çok fazla talep var. Hem ülkemizden hem de yurt dışından birçok insan bu alanları görmek istiyor. Dolayısıyla buradaki ziyaret saatlerini daha da ileri saatlere almak gerekiyor ancak gün ışığı yetersizdi. Kültür Turizm Bakanlığımız burada ciddi bir aydınlatma projesi hazırladı. Artık 00.00’a kadar da Efes’imizde gece müzeciliği şeklinde tabir ettiğimiz ziyaret saatlerini uzatmış olduk” dedi.

Başkan Ceritoğlu Sengel, lansmandan sonra protokol üyeleri ve katılımcılar ile birlikte Efes Antik Kenti’ni gezdi. Her yıl İlham Veren Kent Efes Selçuk’a gelen milyonlarca turistin uğradığı en önemli noktalardan biri olan Efes Antik Kenti’nde başlayan gece müzeciliği uygulaması ile Efes Selçuk’un ziyaretçi profili genişleyecek.
UYGULAMA BİZİ HEYECANLANDIRIYOR
Efes Antik Kenti’nin İzmir ve Türkiye’nin yanı sıra uluslararası düzeyde önemli bir turizm destinasyonu olduğuna değinen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Efes Antik Kenti Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı uygulama kapsamında artık gece saatlerinde de ziyaret edilebiliyor. Efes Antik Kenti’ni büyülü gece atmosferiyle ziyaretçilere açılması bizleri çok heyecanlandırıyor. Bu uygulama hem Efes Selçuk’un hem de Türkiye’nin turizmde sahip olduğu ivmenin daha yükseğe taşınması açısından büyük önem arz ediyor. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, ziyaretçi sayımızın yükseleceğini, Efes Selçuk’un tanıtımına katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu projenin olumlu sonuçlarını hep birlikte deneyimlemeyi temenni ediyoruz” dedi.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Sengel’den 14 Mayıs Mesajı: “Köylünün yeniden...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında...
Başkan Sengel: Güçlü kadın, kadına sahip çıkan kadındır!
Efes Selçuk Belediyesi ile Efes Selçuk Kadın Platformu iş birliğinde düzenlenen 8 Mart Dünya...
Efes Selçuk'ta iftar sofrası dayanışma ile kuruldu
Efes Selçuk’ta vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi iş birliğiyle...
Yerel Haberleri
TümüÇeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...
Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....
Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...
Karşıyaka’da hareketli hafta!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...
Buca’da kaçak moloza geçit yok
Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...
Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...
Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...
Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...
Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...
İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu
Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...
Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...
Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi
Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...
Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...