Başkan Ceritoğlu Sengel’den atanamayan öğretmenlere destek
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Efes Selçuk Eğitim-İş Temsilciliği’nin düzenlediği dayanışma gecesinde eğitimcilerle buluştu.
Aynı gece özel sektör öğretmenlerinin düzenlediği dayanışma etkinliğine mesaj gönderen Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel, mesajında şunları kaydetti: "Haklarınız ve laik, bilimsel, nitelikli eğitim için sürdürdüğünüz başarılı mücadeleyi saygı ve takdirle takip ediyorum. Bu akşamki dayanışma etkinliğinize yoğun programım dolayısıyla katılamasam dahi her daim yanınızda olacağımın, anayasal ve meşru tüm haklarınızı geri alıncaya kadar sizlerle dayanışmayı sürdüreceğimin sözünü veriyorum" dedi.
GELECEĞE IŞIK YAKIYORSUNUZ
Gecede konuşan ve konuşmasında öğretmenlik mesleğinin kutsallığına dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “Efes Selçuk’ta yetişmiş bir birey olarak söyleyeyim ki, sizlerin verdiği eğitimler sayesinde geleceğe kocaman bir ışık yakıyorsunuz. O yüzden öğretmenlerimizin hem yasal haklarının hem güvencelerinin hem de her şeyden önce gerçekten mesleklerini icra ederken akıllarının başka yerde kalmaması çok kıymetli. O anlamda her birinizin emekleri için çok teşekkür ettiğimi beyan ederek atanmayan öğretmenler ve aynı zamanda özel sektörde sömürülen öğretmenler için kocaman alkış almak istiyorum sizlerden” dedi.

Efes Selçuklu hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırı üzerinden toplumda şiddetin giderek yaygınlaşmasına tepki gösteren Başkan Ceritoğlu Sengel; “Çok yakın bir zaman dilimi içerisinde hepimizin evladı ve kardeşi olan Halil Umut Meler’e bir saldırı gerçekleşti. Halil Umut Meler’e yönelik gerçekleşen bu saldırı sonrasında basın açıklamamıza katılan Eğitim- İş temsilciliğine çok teşekkür ediyorum. Eğitim-İş Temsilcisi kıymetli Yaşar Hocam ve arkadaşları haksızlığa uğrayan birisi olduğunda toplumun hiçbir ferdini yalnız bırakmıyor. O yüzden çok kıymetli bir sendikanın üyeleri olduğu söylemek istiyorum. Türkiye’nin gelmiş olduğu bu durumda hâkime, hekime, hakeme, öğretmene, doktora ve kamu görevini icra eden bütün herkese uygulanan şiddet ve zulmü de kınadığımı beyan ederek Eğitim- İş sendikasına katkısı ve duyarlılığı için teşekkür ederim” dedi.
Başkan Ceritoğlu Sengel emekli olan sendika üyesi öğretmenlere eğitime sunmuş olduğu katkıdan dolayı teşekkür ederek, sendikaya üye olan yeni öğretmenlere rozetlerini taktı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çağatay Güç'e ilk tebrik Filiz Ceritoğlu Sengel'den
YENİ Parti İzmir İl Başkanlığına seçilen Çağatay Güç’e ilk tebrik, Efes Selçuk Belediye Başkanı...
Sengel'den Grup Başkanvekilliği açıklaması: "Bilgim...
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP’den YENİ Parti’ye geçişlerin ardından grup...
Başkan Sengel’den 14 Mayıs Mesajı: “Köylünün yeniden...
Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü kapsamında...
Yerel Haberleri
TümüFoça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...