Başkan Duman, katledilişin 10. yılında Özgecan Aslan'ı andı
Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ın katledilişinin 10. yılında kadına yönelik şiddete bir kez daha dikkat çekerek, “Cezalar yeterli değil” dedi.
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, 11 Şubat 2015 tarihinde Mersin’deki okulundan evine dönerken bindiği minibüste katledilen Özgecan Aslan’ı adının yaşatıldığı Buca Belediyesi Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi’nde andı. Türkiye’de kadın cinayetlerinin artarak devam ettiğini söyleyen Belediye Başkanı Görkem Duman, “Cezalar yeterli değil, kadınları koruyan yasalar yeterli değil, eğitim yeterli değil... En kötüsü bu konularda toplum olarak bir adım atıldığını, bir hamle yapıldığını göremiyoruz” diye konuştu.
“YENİ MERKEZLER AÇACAĞIZ”
Merkeze başvuruda bulunan kadın sayısının yüksek olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Görkem Duman, ilçedeki ihtiyaçlar çerçevesinde Gediz, Göksu ve Evka-1 gibi bölgelerde yeni danışma merkezleri açmak istediklerini belirtti. Başkan Görkem Duman, “Bölge taleplerine göre yeni danışma merkezleri kurmayı istiyoruz. Burada yapılan çalışma çok önemli, ilçemizde en az iki tane daha merkez yapmalıyız, üç tane bile olabilir. Yaşanan sıkıntıların en büyük sebebi, kadınlarımızın ekonomik bağımsızlığının olmaması... O nedenle kadınlarımız için hayata geçirdiğimiz meslek edindirme kurslarını önemsiyoruz. Esnaf ve vatandaşlarla yapmış olduğumuz iş birliği ile kadınlarımızın istihdamını da sağlayacağız. Kadınların özgürlüğünü arttırdığımızda ben inanıyorum ki merkezimize başvuran kadın sayısı da azalacaktır” şeklinde konuştu.
“MERKEZİMİZ KADINLARIN UMUTLARINI YEŞERTEN BİR YER OLDU”
Özgecan Aslan’ın isminin yaşatıldığı ve ilçede yaşayan kadınlara sosyolojik, psikolojik ve hukuksal destek verilen Kadın Danışma Merkezi’nde gerçekleştirilen çalışmaların çok kıymetli olduğuna değinen Belediye Başkanı Görkem Duman, “Uzman psikolog ve sosyolog arkadaşlarımızın yanı sıra hukuki açıdan da yüzlerce kadın, ihtiyaç duyduğu desteği merkezimizde alabiliyor. Merkezimizde emek veren, yaşadığı sorunları paylaşmak, çözümler bulmak isteyen kadınların yeniden ayağa kalkmasına olanak sağlayan ve başka Özgecanların bu acı kaderi yaşamaması için mesai veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Merkezimiz sadece bir bina değil, kadınların umutlarını yeniden yeşerttikleri bir yer oldu” dedi.
BİNLERCE KADININ YAŞAMINA DOKUNUYOR
Buca Belediyesi, Özgecan Aslan Kadın Danışma Merkezi aracılığıyla binlerce kadının yaşamına dokunuyor. Merkez, psikolojik ve hukuksal danışmanlık ile sosyolojik farkındalık çalışmaları yürütüyor. Merkezdeki uzman sosyolog ve psikologlar, aile danışmanlığı, aile içi iletişim, ebeveyn-çocuk problemleri, boşanma ve etkileri, öfke kontrolü gibi birçok konuda çözüm sağlayıcı bilgiler ile kadınların yanında oluyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Duman'a nişanlısı Orhan'dan destek mesajı!
Buca Belediyesi'ne yönelik soruşturmasında tutuklanan ve görevden uzaklaştırılan Buca Belediye...
Buca Meclisi’nde Görkem Duman’dan Cemil Tugay’a tam destek
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, meclis toplantısında AKP kanadının metro projeleri üzerinden...
Başkan Duman, Türkücü Sevcan Orhan'ı istemeye gidecek!
Ünlü türkücü Sevcan Orhan, bir süredir ilişkileri olduğu bilinen Buca Belediye Başkanı Görkem...
Yerel Haberleri
TümüÇocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.
Sağlıklı Kentler Birliği COP31’de yerel yönetimlerin sesi...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın başkanı olduğu Türkiye Sağlıklı Kentler...
Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’da engelsiz tarih yolculuğu
Karşıyaka Belediyesi, ‘Atatürk’ün Adımlarıyla Karşıyaka’ rotasında görme engelli katılımcıları...
Bornova’dan Balkanlar’a vefa köprüsü
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, ilçedeki Balkan göçmenleri derneklerini ziyaret ederek...
İZMAR, Ödemiş’teki yeni şubesiyle 26 mağazaya ulaştı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, halkın güvenilir ve uygun fiyatlı alışveriş...
Seferihisar’da mandalinanın geleceği için önemli müjde!
Üreticilerin sorunlarını ve taleplerini doğrudan dile getirdiği toplantıda, İzmir’de ücretsiz...
Başkan Vekili Şen, Sahil Bölgesindeki Vatandaşlarla Buluştu
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen, Özdere hizmet binasında vatandaşlarla buluştu. Talep,...
Karşıyaka’da örnek iş birliği: Kadın yükümlüler mesleki...
Sosyal sorumluluk anlayışıyla örnek bir iş birliğine imza atan Karşıyaka Belediyesi, Karşıyaka...
Ege'nin en büyük iki kütüphanesi için geri sayım başladı!
Menemen Belediyesi tarafından inşaatları tamamlanan Ege'nin en büyük iki kütüphanesinin açılışı...