Başkan Engin'den Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi'nde inceleme
Narlıdere’nin yeni yaşam merkezi Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’ndeki çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Ali Engin, “Çok yakında Narlıdere’mize ve İzmir’imize simge bir park kazandırıyoruz” diye konuştu.
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin, ilçenin kalbinde yeşil bir koridor oluşturacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nde gerçekleştirilen çalışmaları yerinde inceledi. Yüklenici firma temsilcileri ve birim müdürleriyle birlikte proje alanında toplantı yapan Başkan Engin, Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nin işlevselliği, konforu, çok amaçlı salonları, oyun parkları ve yeme-içme alanlarıyla İzmirlilerin yeni buluşma noktası olacağını ifade etti.
KENTİN SİMGESİ OLACAK
Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi’nin İzmir’in en prestijli kent parkları arasına gireceğini dile getiren Başkan Engin, “Narlıdere’mize bir şehir parkı kazandırıyoruz. Pir Sultan Abdal Yaşam Vadimiz ilçemizdeki şehirleşme baskısını büyük oranda azaltacak. Ayrıca, yeşil alan miktarı ile karbon salınımında düşüş sağlayacak. Vatandaşlarımızın uğrak noktası olacak kent parkımız aynı zamanda bir aktivite merkezi de olacak. Pir Sultan Abdal Yaşam Vadimizi tamamlamak için çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor. Çok yakında Narlıdere’mize ve İzmir’imize simge bir park kazandırıyoruz” diye konuştu.
EN BÜYÜK SOSYAL DONATI ALANI
12 bin metrekarelik alanda yapılacak ve modern yapısıyla ilçeye prestij katacak olan Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi Projesi’nde; çok amaçlı salonlar, 7 bin metrekare yeşil alan, bisiklet ve yürüyüş yolları, kafeteryalar, çocuk oyun bölümleri ve dinlenme noktaları yer alacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Narlıdere Belediyesi'nin ortaklığı ile hayata geçirilen proje tamamlandığında ilçenin en büyük sosyal donatı alanı olacak. Proje kapsamında İzmir’in en büyük elektrikli araç şarj istasyonun yapılması için de çalışmalar hızlandırıldı. Yeşil Narlıdere kimliğine katkı sağlayacak Pir Sultan Abdal Yaşam Vadisi, kültürel ve sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapacak. Proje ayrıca estetik, erişilebilir ve sürdürülebilir yapısıyla ön plana çıkacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
AK Parti'ye geçen Yıldız'a bir tepki de Pir Sultan Abdal...
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız’ın CHP’den istifa ederek AK Parti’ye geçmesine yönelik...
Kurtlar Vadisi Pusu hakkında inceleme başlatıldı!
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisi hakkında "FETÖ propagandası"...
AK Partili Kaya'dan 'Portakal Vadisi' çıkışı: Kaderine...
AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç...
Yerel Haberleri
TümüFoça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...