Başkan Eşki’den kadınlara çağrı
Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Özel Ata Sağlık Hastanesi işbirliğinde, Meme Kanseri Farkındalık Ayı dolayısıyla Altındağ Atatürk Kültür Merkezi STK Yerleşkesi’nde seminer gerçekleştirildi. Kadınlara çağrıda bulunan Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, "Hepinizi erken tanı için sağlık merkezlerine davet ediyoruz. Erken teşhis hayat kurtarır” ifadelerini kullandı.
Bornova Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü ile Özel Ata Sağlık Hastanesi işbirliğinde, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında Altındağ Atatürk Kültür Merkezi STK Yerleşkesi’nde bir seminer düzenlendi. Seminerde Klinik Psikolog Beyza Yazıcı, Genel Cerrah Dr. Serhat Buldur ve Kadın Doğum Uzmanı Dr. Kemal Uğurbil konuşmacı olarak yer aldı. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, erken tanının önemine dikkat çekerek kadınlara çağrı yaptı.
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, meme kanserinin hızlı yayılan ve dünyada her 8 kadından birinde görülen tehlikeli bir hastalık olduğunu ifade etti. Kadınlara seslenen Başkan Eşki, “Bu hastalıkta en kolay tedavi yöntemi erken tanı. Biz de düzenlediğimiz seminer ile buna dikkat çekmek istedik. Hepinizi erken tanı için sağlık merkezlerine davet ediyoruz. Erken teşhis hayat kurtarır” dedi.

Meme Kanseri ile başa çıkma süreci
Klinik Psikolog Beyza Yazıcı, meme kanseri teşhisi sonrası yaşanan psikolojik süreçleri ele alarak, bireylerin karşı karşıya kaldığı depresyon ve kaygıya dikkat çekti. Yazıcı, hastaların yaşadığı "pazarlık" evresi ile başlayan sürecin, kabul evresine doğru ilerlediğini belirtti. Yazıcı, "Kendi içimizde 'Bu hastalık bana gelmezdi, sağlıklı beslenseydim bu başıma gelmezdi' gibi pazarlıklar yapıyoruz. Kabul ile depresyon arasında gidip geliyoruz. Bu süreçte depresif belirtiler, isteksizlik, karamsarlık, uyku ve iştah bozuklukları yaşanabiliyor. Gelecek kaygısı ve tedavi sürecine dair endişeler ise yoğun bir şekilde karşımıza çıkıyor. Kabul evresine ulaşmak bu sürecin son aşamasıdır ve psikolojik olarak iyileşme sürecine girmenin önemli bir parçasıdır" dedi.
Meme Kanseri: Riskler ve tedavi Süreci
Genel Cerrah Dr. Serhat Buldur, meme kanserinin kadınlar arasında en sık görülen ikinci kanser türü olduğuna dikkat çekti. Her 8 kadından 1'inin yaşamı boyunca meme kanseri olma riski taşıdığını belirten Dr. Buldur, erken teşhisin önemine vurgu yaparak "Meme kanseri tanısı genellikle kadınların memelerinde fark ettikleri bir kitle ile başvurmasıyla konur. Mamografi, ultrason ve MR gibi görüntüleme yöntemleriyle hastalar değerlendirildikten sonra şüpheli bir kitleye rastlanırsa biyopsi yapılır. Tedavi seçenekleri hastayla birlikte kararlaştırılır ve süreç birlikte yönetilir. Eğer herhangi bir şikayetiniz varsa vakit kaybetmeden sağlık kuruluşlarına başvurmalısınız" diye konuştu.

Rahim Ağzı Kanserine karşı koruyucu önlemler
Seminerde Kadın Doğum Uzmanı Dr. Kemal Uğurbil ise rahim ağzı kanserine dikkat çekerek, rahim ağzı kanserinin en büyük nedeninin %99 oranında bir virüs olduğunu vurguladı. Uğurbil, HPV virüsüne karşı alınabilecek koruyucu önlemlerden bahsetti. Uğurbil, "Rahim ağzı kanserinin en büyük nedeni HPV virüsüdür. Grip virüsü gibi bu da bir virüsle yayılmaktadır. Rahim ağzı kanserinden korunmak için HPV aşısı yaptırmak, rutin kontrolleri aksatmamak ve erken teşhisin önemini kavramak gerekir" dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay’dan Beydağlı kadınlara çağrı: Üretin, alım...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Beydağ’ın Erikli Mahallesi sakinlerine...
Başkan Eşki’den YKS öncesi gençlere nasihat, vatandaşlara...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, YKS öncesinde öğrencilere moral verirken, sınavın hayatın...
Başkan Eşki’den AKP’ye çağrı: 700 milyar TL, ihalelere...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, SGK borçlarına ilişkin konuştu. Eşki konuşmasında, hükümetin...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...