Başkan Mutlu, Bosna Hersek’te Srebrenitsa’nın acısına ortak oldu
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Srebrenitsa Soykırımı’nın 31. yıl dönümünde Bosna Hersek’te düzenlenen anma törenine katıldı. Resmi temasları kapsamında Srebrenitsa Anneleri ile buluşan ve kardeş belediye Opcina Centar Sarajeva’yı da ziyaret eden Başkan Mutlu’ya, Meclis Üyeleri Birol Özkardeşler, Simge Tokgöz ve İsmail Özen eşlik etti.
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Srebrenitsa’da 8 binden fazla Boşnak sivilin acımasızca katledildiği soykırımın 31'inci yılı dolayısıyla Bosna Hersek’te düzenlenen anma programına katıldı. Sabah erken saatlerde Potoçari Anıt Mezarlığı’na giden Başkan Mutlu’ya, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri Birol Özkardeşler, Simge Tokgöz ve İsmail Özen eşlik etti. Katliamın tanığı olan eski akü fabrikasındaki Soykırım Kurbanlarını Anma Müzesi’ni de gezen Başkan Mutlu, daha sonra birçok ülkeden temsilcinin katıldığı resmi anma törenine katıldı. Törende soykırım kurbanlarının acısını paylaşan ve anıta çiçekler bırakan Başkan Mutlu, “Yıllar geçmesine rağmen acının hala ilk günkü gibi hissedildiği Anıt Mezarlığı’nda düzenlenen anmaya katıldık. Bu büyük acının hiç unutulmadığı topraklarda, nefretin insanlığa nasıl onarılmaz yaralar açtığını bir kez daha derinden hissettik. Srebrenitsa’da yitirdiğimiz 8372 canı saygıyla anıyor, adaletin ve barışın egemen olduğu bir dünyanın umudunu hep birlikte büyütüyoruz. Unutmadık, unutturmayacağız” dedi.
Srebrenitsa anneleri ile anlamlı buluşma
Başkan Mutlu, anma töreninin ardından Srebrenitsa Anneleri Derneği’ni ziyaret etti. Ziyaret kapsamında Denis Becirovic ve derneğin uzun yıllardır başkanlığını yürüten Munira Subasic ile bir araya gelen Başkan Mutlu, soykırımda evlatlarını ve yakınlarını kaybeden annelerin yıllardır sürdürdüğü adalet mücadelesini dinledi. Anlamlı buluşmada yaşanan acıların hafızalarda canlı tutulmasının ve benzer trajedilerin bir daha yaşanmaması için ortak sorumluluk bilinciyle hareket edilmesinin önemine vurgu yapıldı.
Başkan Mutlu’dan kardeş belediye ziyareti
Resmi temaslarını sürdüren Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Opcina Centar Sarajeva’yı da ziyaret etti. Belediye Başkanı Srdan Mandic ve beraberindeki heyetle görüşerek kardeş şehir ilişkilerinin daha da güçlendirilmesi konusunda karşılıklı fikir alışverişinde bulunan Başkan Mutlu, dayanışmayı büyütmeye devam edeceklerinin mesajını verdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Srebrenitsa Soykırımı kurbanları, Menemen'de anıldı
Modern çağın gördüğü en büyük zalimliklerden olan Srebrenitsa Soykırımı, 31. yıl dönümünde...
Srebrenitsa’da katledilen canlar Konak’ta anıldı
Konak Belediyesi’nin Konak Kent Konseyi ve Gültepe Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma...
İmzalar atıldı: Türkiye ile Mısır arasında savunma...
Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), Bosna-Hersek'te ilk kez gerçekleştirdiği savunma fuarı 'Balkan...
Yerel Haberleri
TümüFoça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...