BIST 100 10.992,44 %2,16 Altın 6.331,21 ₺/gr %1,74 Bitcoin $77.925 %0,01 Dolar 49,97 ₺ %0,05 Euro 56,08 ₺ %0,57 Sterlin 67,06 ₺ %0,12 Gümüş 81,61 ₺/gr %3,41 Ethereum $2.288,11 %0,96 İsviçre Frangı 60,95 ₺ %0,63 Kanada Doları 35,73 ₺ %0,05 Avustralya Doları 35,00 ₺ %0,37 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,03 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,05 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,41 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Başkan Mutlu: Konak'ta kimse kendini öteki hissetmeyecek

Başkan Mutlu: Konak'ta kimse kendini öteki hissetmeyecek

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Sosyal Demokrasi Derneği tarafından düzenlenen “21. Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik” başlıklı panelde konuştu. CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in de katıldığı panelde Başkan Mutlu, “Konak’ta sosyal demokrat belediyecilik örneği göstererek beş yılın sonunda kimse kendini öteki hissetmesin istiyoruz” dedi.

0Yorumlar
Başkan Mutlu: Konak'ta kimse kendini öteki hissetmeyecek

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Sosyal Demokrasi Derneği’nin (SDD) Ankara’da düzenlediği “21. Yüzyılda Yeni Sosyal Demokrat Belediyecilik” başlıklı panele konuşmacı olarak katıldı. Çankaya Belediyesi Yılmaz Güney Sahnesi’nde gerçekleşen ve açılış konuşmalarını Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel ve SDD Genel Başkanı Sami Doğan’ın yaptığı panel iki oturum şeklinde gerçekleşti. Dinçer Demirkent’in moderatörlüğünü yaptığı “Yerel Yönetimlerde Yeni Vizyon Tartışmaları” başlıklı panelde, Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu’nun yanı sıra Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner ve Seyhan Belediye Başkanı Oya Tekin konuşma yaptı.

Dirençli yapılaşma birinci gündem olmalı

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ın yapı stoğuna dikkat çekerek dönüşüm mesajları veren Başkan Mutlu, “Konak’ta kentsel dönüşüm gibi önemli bir görevimiz var. Kentsel dönüşümün öneminin farkındayız ve yerinde dönüşüm istiyoruz. Kentsel dönüşüm, kentlerde bugüne kadar eleştirdiğimiz yanlış yapılaşmaların, sosyal donatı eksikliklerinin yerine doğrusunu koyabilmek için bir fırsat. Dolayısıyla planlama ile yapılması, tek tek binaların dönüşmesinden ziyade bütüncül bir dönüşümün hedeflenmesi gereken bir çalışma olmalı. Barınma anayasal bir hak. Herhangi bir afette sizin canınızın korunuyor olması gerekir. Bu aslında bir devlet görevi ama geçen yıl yaşadığımız depremde de gördük ki canlarımızın bir değeri yok. Aslında bırakın Konak’ı, İzmir’i, bütün Türkiye’nin seferberlik ilan edip her yerde afetlere dirençli bir yapılaşmanın birinci gündem olması gerekiyor. Önümüzdeki beş yılda hedefimiz dönüşümü başlatabilmek” dedi.

Bunları çözmeden üzerine hiçbir şey koyulamıyor

Dijital ve şeffaf bir yönetim anlayışı benimsediklerini kaydeden Başkan Mutlu, “Kültürel ve ekonomik dönüşüm için katılımcılığı ve komşularımızın tüm çalışmaların içinde olmasını önemsiyoruz. Bir kadın belediye başkanı olarak bu dönemde özellikle bütçenin de kadınları gözeterek harcanması gerektiğini düşünüyorum. Yerel yönetimlerin sürekli hesap verdiği, mahallelerde toplantılarla yapılacak yatırımların planlandığı, komşularımızın aktif yurttaşlara evrildiği ve belediyelerin sürekli kendilerini denetlenir hissettiği bir yönetim anlayışını benimsiyorum. Yaya dostu olan, kaldırım işgallerinin son bulduğu bir ilçe istiyoruz. Gerçekten kaldırım nasıl yapılır, asfalt nasıl dökülür göstermek istiyorum. Çünkü mimarım ve bunun bir mesleki sorumluluk olduğunu düşünüyorum. Artık aynı şeylerin tekrar tekrar yapıldığı, yanlış malzemenin seçildiği, denetimlerin yapılmadığı, sürekli su baskınlarına uğrayan bir kentsel düzenin Türkiye’de kimse tarafından hak edilmediğini düşünüyorum. Bunlar temel belediyecilik hizmetleri gibi görünüyor ama bunları çözmeden üzerine hiçbir şey koyulamıyor. Ne kentlinin mutluluğu, ne refahı, ne de gündelik yaşamını kolay sağlaması konuşulabiliyor” ifadelerini kullandı.

Bizlere çok fazla görev düşüyor

Her geçen gün daha da artan kent yoksulluğuna vurgu yapan Başkan Mutlu, “Elimizi asla çekmememiz gereken çok sayıda kadın, engelli, yaşlı ve genç var. Bunlarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Genç ve çocuk nüfusumuz fazla ama onları çok mutlu edecek mekansal alanlar yok. Dolayısıyla dönüşümü sosyal ve kültürel dönüşüm için de fırsat olarak görüyoruz. Halk sağlığı bu dönemde bütün yerel yönetimlerin en çok ilgilenmesi gereken konulardan biri. Çünkü ülkemizde sağlık sistemi de çökmüş durumda. Devletin hastanelerinde aylar öncesinden anca randevu alabiliyorsunuz. Yağmur sularını biriktirerek su sıkıntımızı nasıl giderebiliriz yönünde çalışmalarımız var. Kamusal alanda parklarımızı nasıl arttırabiliriz ve kentte güvenli şekilde nasıl ekolojik koridorlar oluşturabiliriz çalışmalarımız devam ediyor. Konak’ta sosyal demokrat belediyecilik örneği göstererek beş yılın sonunda kimse kendini öteki hissetmesin istiyoruz. Bizlere önümüzdeki beş yılda çok fazla görev düşüyor çünkü 2028 yılında iktidar olmaya yürüyen bir partinin belediye başkanlarıyız. Bütün çalışmalarımızı buna göre yapıyoruz” açıklamasını yaptı.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...

12 saat önce

ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı

Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...

14 saat önce

Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...

15 saat önce

Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...

15 saat önce

Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...

15 saat önce

Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...

16 saat önce

Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi

Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...

16 saat önce

13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu

Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...

16 saat önce

Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti

Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...

17 saat önce

ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...

17 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...

18 saat önce

Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...

18 saat önce