Başkan Tugay: 30 Ağustos onurumuzdur!
Karşıyaka, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı büyük bir coşku ve heyecanla kutluyor.
İlçedeki etkinlikler, sabah saatlerinde Karşıyaka Kaymakamlığı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törenle başladı. Buluşmaya, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, CHP İlçe Başkanı M. Serdar Koç ve Yönetim Kurulu üyeleri, gaziler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
YAŞASIN TÜRKİYE CUMHURİYETİ
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, törende yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “30 Ağustos deyince aklıma bir tek kelime geliyor; onur. Ulusların tarihinde acıyla yaşanmış ve hüzünle hatırlanan günler vardır. 15 Mayıs 1919’da İzmir’in düşman tarafınca işgali gibi… Ve ulusların tarihinde zaferle yaşanmış ve onurla hatırlanan günler vardır; 30 Ağustos ve 9 Eylül gibi… Türkiye Cumhuriyeti, bu büyük zaferin, yani 30 Ağustos’un ve onun onurunun üzerine inşa edilmiş olan bir vatandır. İşgal sonrasında Türk halkını esir alan, değerlerine hakaret eden, tecavüz eden, insanlarımızı vahşice öldüren gözü dönmüş işgalcilere ulusumuzun attığı bir tokattır 30 Ağustos. Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yurtsever ruhu etrafında birleşmiş on binlerce, yüz binlerce vatan evladının tüm dünyaya ‘Bu vatan bizim ve bağımsızlığımıza uzanan her eli kırar atarız’ diye haykırışıdır 30 Ağustos. Böyle günler, yüce Önder’in ve tam bağımsız Türkiye Cumhuriyeti idealinin etrafında birleşmiş arkadaşlarının bıraktığı mirasın anlamını idrak etme günleridir. Anlamı şudur ki Türkiye Cumhuriyeti bu dünyanın en büyük ve en güçlü ülkelerinden biridir. Bölünemez, parçalanamaz, cehalete ve bağnazlığa, yoksulluğa teslim edilemez. Kimse bu ülkenin topraklarını artıklarıyla, çöpleriyle, zehirleriyle kirletemez. Bunları yapmaya kalkanlar karşılarında onurlu bir milletin yurt ve insan sevgisini, bağımsız ve özgürlüğe tutkun ruhunu ve her türlü aldanışın karşısına koyduğu aklını ve duyarlılığını mutlaka göreceklerdir. Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti; kutlu olsun 30 Ağustos; ruhlarınız şad olsun büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm kahraman silah arkadaşları!”

CHP Karşıyaka İlçe Başkanı M. Serdar Koç da “26 Ağustos 1922 tarihinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk Büyük Taarruz’u başlatmış; 9 Eylül’de Türk Ordusu’nun İzmir’e girmesiyle Yunan işgali son bulmuş ve savaş sona ermiştir. Bizlere bir vatan bırakan ve emanet eden Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaşlarının ruhları şad olsun. Bu anlamlı günde, vatan için canı pahasına mücadele eden tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi de sonsuz minnet ve saygıyla anıyoruz” ifadelerini kullandı.
FENER ALAYI COŞKUSU
Öte yandan Karşıyaka Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bu akşam fener alayı düzenleyecek. Saat 20.30’da Şehitler Bulvarı Nergiz İZBAN İstasyonu yanından başlayacak olan fener alayı, Demokrasi Meydanı’nda tamamlanacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karşıyaka Çarşısı 30 Ağustos’ta gelincik tarlasına dönüştü!
Karşıyaka Belediyesi tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 104. yılı onuruna...
Başkan Tugay’dan Beydağlı kadınlara çağrı: Üretin, alım...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Beydağ’ın Erikli Mahallesi sakinlerine...
Başkan Tugay tartışmalara son noktayı koydu: "Bağımsız...
14 Ağustos'ta AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddialarla gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediye...
Yerel Haberleri
TümüFoça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...