Başkan Tugay’dan Boğa Ferdinand’ın çiftliğine destek
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı ile birlikte üç yıl önce Rize’den Trabzon’a kadar yüzerek canını kurtaran Boğa Ferdinand’ın da yaşadığı Kemalpaşa’daki Türkiye’nin ilk çiftlik hayvanları barınağı Angels Farm Sanctuary’yi ziyaret etti.
VİŞNELİ’DE KURULDU
İlk olarak Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı’yı ziyaret eden Başkan Tugay, daha sonra Karakayalı ve Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı ile birlikte 5 yıl önce Vişneli köyünde kurulan, çoğunlukla çiftlik hayvanlarının koruma altına alındığı Angels Farm Sanctuary’ye geçti. 2019’da Kurban Bayramı’nda sahibinden kaçarak Rize'nin İyidere ilçesinden denize atlayıp Trabzon'un Sürmene ilçesi sahiline kadar yüzen ve mücadelenin sembolü haline gelen, sanatçı Haluk Levent’in sahiplenmesi sonrasında korumaya alınan boğa Ferdinand’ın da aralarında bulunduğu hayvanlarla ilgili bilgi alan Tugay, destek olacaklarını belirtti. Barınağın kurucusu Sibel Çakır, sosyal medya ve yaygın medyada yaşadıkları olaylarla gündem olan hayvanların büyük bölümünün barınaklarında yaşamını sürdürdüğünü ifade etti. Egzotik ve yaban hayvanlar ve sokak hayvanları da dahil olmak üzere hiçbir tür ayrımı yapmadan koruma altına aldıklarını dile getiren Çakır, şu anda 107 ayrı türde bin 600 mevcuda ulaştıklarını söyledi.
İLK HİZMET KISIRLAŞTIRMA
İlk olarak ziyaret sırasında barınağa 10 torba mama götürdüklerini belirten Karşıyaka Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Çağlayan İnanlı, önümüzdeki 19 Mayıs günü kedi ve köpekler üzerinde kısırlaştırma işlemi yapacakları bilgisini verdi. Devamında da barınakta yaşayan hayvanlara tedavi desteği vereceklerini belirten İnanlı, Angels Farm Sanctuary’nin örnek bir hizmet yaptığını kaydetti.
Angels Farm Sanctuary’de yapılan çalışmalardan etkilendiğini belirten Başkan Cemil Tugay, “Türkiye'nin ilk ve en büyük çiftlik hayvanlarını koruma ve kurtarma çiftliğini görmekten büyük mutluluk duyduk. Biz de artık buranın bir parçası olacak, katkı koymak için elimizden geleni yapacağız. Veteriner İşleri müdürlüğümüzün imkanlarını, işlerimizi aksatmadan bu çiftlik için kullanacağız” şeklinde konuştu. Öte yandan ziyarete her iki belediye başkanına eşleri de eşlik etti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay’dan Beydağlı kadınlara çağrı: Üretin, alım...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Beydağ’ın Erikli Mahallesi sakinlerine...
Başkan Tugay ve Sepil Göztepe’nin İnciraltı projesini...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet...
Başkan Tugay: “Resmen bizi ezmeye çalışıyorlar”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, Meslek Fabrikası’na girmek istedi ancak kolluk...
Yerel Haberleri
TümüDoğal Yaşam Parkı’nda kış saati uygulaması başlıyor
Günlerin kısalmaya başlamasıyla birlikte İzmir Doğal Yaşam Parkı’nın ziyaret saatleri yeniden...
Bayraklı’nın Kültür, Sanat, Teknoloji Ve Sporu Fuarda...
Bayraklı Belediyesi, İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) 95. yılında düzenlediği kültür, sanat...
Toplu Taşımada Akıllı Ulaşım Girişimi: Manisa, Avrupa...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlarına daha akıllı ve sürdürülebilir bir toplu taşıma...
Karşıyaka ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’na hazır!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ kapsamında kültürden sanata, spordan...
Buca’da fırınlara sıkı denetim
Buca Belediyesi, ilçe genelindeki fırın ve unlu mamul üretim noktalarında hijyen, gramaj ve...
Bayraklı’da 3 Bin Öğrenciye Kırtasiye Desteği
Bayraklı Belediyesi, 2026-2027 eğitim-öğretim yılında da ihtiyaç sahibi öğrencilerin yanında...
Torbalı’nın Kurtuluşunun 104. Yılına Özel Satranç Turnuvası
Geniş katılımla gerçekleştirilen organizasyon, hem sporcuların hem de ailelerinin yoğun ilgisini...
Bir ihbarla gittiler, yeni bir hayatın ilk anlarına tanık...
İzmir’de bir ihbar üzerine, verilen adrese giden itfaiye paramedikleri, hastaneye nakli için...
Konak Belediyesi’nden ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve...
Yeni eğitim-öğretim yılında ihtiyaç sahibi aileleri yalnız bırakmayan Konak Belediyesi, ilkokul...
İzmir tarımında akıllı sayaç devrimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kuraklıkla mücadele kapsamında tarımsal sulamada 30 milyon liralık...
Bornova Belediyesi’nden yıldırım müdahale
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Atatürk Mahallesi Macera Parkı mevkiinde sökülen taşlar...
5 bin yıllık Liman Tepe’de yeni keşif: Taş kanallarla...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin destek verdiği Liman Tepe kazılarında yaklaşık 5 bin yıllık...