Başkan Tugay'dan genç iş insanlarına İzmir için kenetlenme çağrısı
Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin (EGİAD) 35. kuruluş yıl dönümü ve yeni yıl kutlamasına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir'i geleceğe daha güçlü taşımak için kenetlenme çağrısı yaparak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğine her zaman açık olduğunu söyledi.
Ege Genç İş İnsanları Derneği (EGİAD) 35. yaşını ve yeni yılı İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlenen geceyle kutladı. Programa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay ile eşi Öznur Tugay, geçmiş dönemlerde EGİAD Yönetim Kurulu Başkanlığı da yapan CHP İzmir Milletvekili Seda Kaya Ösen, EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Özhelvacı, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, meslek odalarının, iş dünyasının, kamunun ve yerel yönetimlerin temsilcileri katıldı.
“Birlikte mücadele edelim”
Gecede konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EGİAD’ın güçlü bir duruşu olduğunu, yeşil dönüşüm, dijital ve toplumsal dönüşüm alanlarında önemli çalışmalar yaptığını söyledi. Birikimli insanlardan oluşan derneğin aynı zamanda bir okul gibi çalıştığını kaydeden Başkan Tugay, “Sizlerle gurur duyuyorum. 2026 yılının daha da verimli geçmesini diliyorum. İzmir'in daha da ileriye gitmesi için beraber mücalede edelim. Önümüzdeki yıl burada buluştuğumuzda bugünkünden daha da mutlu olalım” dedi.
“Yanınızdayım”
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün izinde, onun gösterdiği hedefe ulaşmak istediklerini ifade eden Başkan Tugay, “Öyle çalışalım ki, daha fazla insan iş sahibi olsun. Bu şehrin katma değeri daha da yükselsin. Daha fazla adalet, daha az açlık olsun. Ülkesini geliştirmek, kalkındırmak, bu ülke için emeğini ortaya koymak isteyen insanlara kol kanat gerelim. Her zaman yanınızdayım. Bu güzel sivil toplum kuruluşunda bu enerjinin olduğunu biliyorum. Vatansever, milliyetçi, ülkesini seven insanlar olduğununuzu çok iyi biliyorum. 2026'ya girerken başımız daha dik, alnımız açık, ülkenin geleceğine dair daha fazla umudu yüreğinde taşıyan insanlar olalım. Benim hayal ettiğim sosyal dönüşüm bu, ülke bu” diye konuştu.
“Kapımız, gönlümüz sonuna kadar açık”
Konuşmasını birlik ve beraberlik çağrısı yaparak tamamlayan Başkan Tugay, şunları söyledi:
“İzmir Büyükşehir Belediyesi bu şehrin kurumudur. Her bir çalışanıyla, sahip olduğu her değerle bu şehre ait bir kurumdur. Daha fazla kenetlenelim, ben sizlerle daha fazla iş birliği yapmak istiyorum. Bunun için kapımız, penceremiz, gönlümüz sonuna kadar açık. Diliyorum hayal ettiğimiz o güzel geleceği önümüzdeki yıllarda birlikte görürüz.”
Özhelvacı: Çalışıp, üreteceğiz, birlikte değer yaratacağız
1990 yılında vizyoner 47 genç iş insanının yola çıkmasıyla kurulan EGİAD’ın bugün 900’ün üzerinde üyesiyle; sanayi, ticaret, hizmet ve tarım sektörlerinde faaliyet gösteren 3 bin 500 şirketi ve yaklaşık 150 bin 000 kişilik istihdamı temsil eden güçlü bir yapıya dönüştüğünü söyleyen EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Özhelvacı, “Bu gece burada bulunmamızın en önemli nedeni, büyük emeği birlikte kutlamaktır ama bir diğer nedeni de geleceğe dair güçlü bir mesaj vermektir. EGİAD’ın yolu açıktır, vizyonu nettir, üretme ve dönüştürme heyecanı diri kalmaya devam etmektedir. Sizlerin desteği, katkısı, zamanı ve iyi niyeti sayesinde bu kurumları yarınlara güçlü taşıyacağız. Çalışmaya devam edeceğiz, üreteceğiz, birlikte değer yaratacağız” şeklinde konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay'dan iklim krizi çağrısı: Sorumluluk hepimizin
Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği Başkanı ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay,...
Cemil Tugay, meclis üyeleriyle bir araya geldi, birlik...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, parti içi gündemin yoğun olduğu bir dönemde kritik...
Kılıçdaroğlu’ndan mutlak butlan sonrası mesaj:...
CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’na ilişkin açılan davada mahkemenin verdiği “mutlak butlan” kararı...
Yerel Haberleri
Tümüİzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya
Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
Saadet Mirci Semt Merkezi hayata yeniden açılan kapısı oldu
Konak Belediyesi Enver Şükrü Aytulun Saadet Mirci Semt Merkezi’nde hayata tutunan, yaşama...
İzmir Yurttaş Meclisi 15 ilçeye ulaştı
İzmir genelinde sürdürülen İzmir Yurttaş Meclisi çalışmaları kapsamında bugüne kadar 15 ilçede...
Onat Tüneli İzmir trafiğine nefes aldıracak
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını sürdürdüğü Buca Onat Tüneli tamamlandığında, Buca ile...
Selçuk, Beach Flag Futbol turnuvasına ev sahipliği yapıyor
Efes Selçuk, bu yıl önemli bir spor organizasyonuna daha ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor....
Bornovalı muhtarlardan yoğun mesaiye ‘Makarna’ molası
Bornovalı muhtarlar, yoğun mahalle mesaisine Bornova Belediyesi’nin EVKA-3’teki Mutfak...
Konak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
