Başkan Tugay: "Depremler bir doğa olayı; onu afete dönüştüren öncesinde hazırlık yapılmamasıdır"
Ege Bölgesi Tabip Odaları tarafından düzenlenen deprem çalıştayında Türkiye’nin deprem gerçeği, depremin yarattığı yıkıcı sonuçlarını önlemek için alınması gereken önlemler masaya yatırıldı; şehirlerin ve toplumun depreme ne kadar hazır olduğu konuşuldu. Ayrıca deprem bölgesinde görev alan hekimlere teşekkür plaketi verildi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi’nde gerçekleştirilen çalıştayda, Kahramanmaraş depremlerinde aktif görev alan hekimlerin raporları sunuldu, gelecekte meydana gelecek depremlere yönelik yapılacak hazırlıklar tartışıldı. Deprem bölgesinde gösterdikleri dayanışmadan dolayı hekimlere ve katılımcılara teşekkür plaketi verildi.

Depremlere karşı; aklın ve bilimin ortaya koyduğu tedbirlerden başka bir önlem olmadığını ifade eden Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, “Depremler bir doğa olayı; onu afete dönüştüren öncesinde hazırlık yapılmamasıdır. Toplum bilinçlenmeli, yerel yönetimler planlama yapmalı ve kentsel dönüşüm için devlet vatandaşlarımıza, yerel yönetimlere kaynak sağlamalı” dedi. Ege Bölgesi Tabip Odaları, 6 Şubat ve 20 Şubat 2023 tarihlerinde meydana gelen ve 11 ilimizde yıkıcı etki yapan Kahramanmaraş merkezli depremleri konu alan çalıştay düzenledi. Resmi rakamlara göre Türkiye’de 50 bini aşkın, Suriye’de 8 binden fazla can kaybına, toplam 122 bin kişinin yaralanmasına yol açan ve yurdun tamamını etkileyen depremler geniş perspektifle ele alındı. Çalıştaya, İzmir Büyükşehir Belediyesi adına Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, Karşıyaka Belediye Başkanı Dr.
Cemil Tugay, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, TTB MK Üyeleri Prof. Dr. Nursel Şahin, Dr. Adalet Çıbık, CHP Eski Manisa Milletvekili Dr. Tur Yıldız Biçer, TMMOB İl Koordinasyonu adına Aykut Akdemir, İzmir Tabip Odası Yönetim Kurulu, Ege Bölge Tabip Odaları temsilcileri ve deprem bölgesinde görev yapmış gönüllü hekimler katıldı.

DEPREM BÖLGESİNDEN RAPORLAR SUNULDU
Çalıştayda, Kahramanmaraş’ta aktif olarak görev alan Dr. İsmail Ertin’in bölgede çektiği fotoğraflar sunuldu. İzmir Tabip Odası, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, İBB Eşrefpaşa Belediye Hastanesi sunumları gerçekleştirildi, TTB Koordinasyon Raporu paylaşıldı. Deprem olgusu, öncesi, sırası ve sonrasında yapılacakları kapsayacak şekilde bütüncül olarak irdelendi. Toplumu gelecekte meydana gelecek depremlere hazırlamak ve dirençli kentler inşa etmek için yapılacaklar tartışıldı. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay da 6 gün boyunca deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaları ve tanık oldukları anları anlattı.
“GELECEK DEPREMLER İÇİN DERS ÇIKARACAĞIZ”
Çalıştayda konuşan Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, yaşananları değerlendirerek gelecek depremler için ders çıkarmayı sağlayacak bu çalışmanın hayati öneme sahip olduğuna inandığını söyledi. Niteliği yüksek katılımcı grubu ile beraber yapılan bu tür toplantıların değerine dikkat çeken Başkan Tugay, “Bu toplantıda birbirimizi dinleyerek, toplumsal duyarlılık adına, kamusal duyarlılık adına hep beraber bir farkındalık yaratabileceğimize inanıyorum” dedi. Çalıştayın sonunda depremden etkilenen bölgelerde gönüllü olarak çalışma yürüten hekimlere teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a da bölgede gerçekleştirdiği çalışma ve gösterdiği dayanışma için plaket sunuldu.
Plakette “6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremi sırasında gösterdiğiniz dayanışma ve Odamız ile birlikte yürüttüğünüz çalışma için sonsuz teşekkürlerimizle” ifadesi yer aldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Menemen, afetlere karşı hazırlıkta fark yarattı
Menemen Belediyesi, deprem, yangın ve sel başta olmak üzere her türlü afete karşı hazırlıklarını...
Başkan Tugay Büyükşehir Belediyesi personeliyle bayramlaştı
Belediye personeli ve bürokratlarla bayramlaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil...
HKP Lideri Ankut hakkında tutuklama talebi!
Ev hapsi tedbiri bulunan ve dün akşam evine yapılan baskınla “cumhurbaşkanına hakaret”...
Yerel Haberleri
TümüEfes Selçuk, Beach Flag Futbol Turnuvasına Ev Sahipliği...
İzmir FF Cup Beach Flag Turnuvası, Efes Selçuk Pamucak Sahili’nde büyük bir heyecanla...
İlkay Çiçek CHP'den istifa etti: "Partim tarafından...
Menderes Belediyesi'ne yapılan operasyonda tutuklanan Belediye Başkanı İlkay Çiçek CHP'den...
Altındağ trafiğine büyük neşter
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Serintepe Mahallesi’nde (Kandere) kronikleşen trafik ve...
Yuvamız İzmir’de veliler de çocuklar da mutlu
Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik Merkezlerinde aylık ücretin 2 bin 500 TL’ye düşürülmesi...
Bornova Aktarma İstasyonu yenilendi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bornova Aktarma İstasyonu’nda yaya ve ulaşım konforunu artırarak...
Konak’a yeni nefes alanı: 6 bin metrekarelik park hizmete...
Konak Belediyesi, Yenişehir Mahallesi’nde yapımını tamamladığı 6 bin metrekarelik parkı...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Karabağlar Belediyesi Zabıtasında aday memurlar yemin etti.
Karabağlar Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde aday memur olarak görev yapan zabıta memurları için...
İzmir'in ilk lavanta parkı Bornova'ya
Karşıyaka Çarşısı’nda araç denetimleri sürüyor
Kent düzenini sağlamak ve toplum huzurunu güvence altına almak için çalışan Karşıyaka...
Çandarlı’nın geleceğine imza: Cumhuriyet Meydanı coşkulu...
Dikili Belediyesi tarafından Çandarlı’ya kazandırılan Cumhuriyet Meydanı, binlerce vatandaşın...
Buca’da kadınlar buluşuyor, dayanışma güçleniyor
Buca Belediyesi, kadınların kentten beklentilerini dinlemek ve kadın dayanışmasını g...
