Başkan Tugay söz verdi, kediler sıcak yuvalarına kavuştu
İzmirli hayvanseverler, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımın ardından portatif kedi evi taleplerini iletmeye başladı. Ekipler, talep edilen mahallelere tek tek giderek can dostlara sıcak yuva olacak kedi evlerini yurttaşlara teslim ediyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, soğuk hava koşullarında barınma sorunu yaşayan sokak kedileri için portatif kedi evi hizmeti veriyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın, sokakta yaşayan canlılar için sosyal medya hesabından yaptığı destek sözü, İzmirli hayvanseverler tarafından memnuniyetle karşılandı. 153 Hemşehri İletişim Merkezi’ni arayan yurttaşlar, mahallelerindeki sokak kedilerinin barınması için portatif kedi evleri talep etti. Ekipler, talep oluşturan yurttaşların mahallelerini tek tek ziyaret ederek kedi evlerini teslim etmeye başladı. Can dostlar da kendilerine sıcak yuva olacak yeni evlerini çok sevdi.
“Evler hızlı ve kolay bir şekilde kuruluyor”
Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı’nda görev alan Nadir Aygüler, “Havaların soğuk olması nedeniyle personelimiz daha da özverili çalışıyor. Belediye Başkanımız Cemil Tugay’ın sosyal medyadaki açıklamasından sonra vatandaşlarımızın kedi evi talepleri oldu. Oluşturulan taleplere en hızlı şekilde karşılık vermeye çalışıyoruz. Vatandaşlarımız 153 Hemşehri İletişim Merkezi’ni arayıp talep oluşturuyor. Özellikle soğuk havalardan kaynaklı portatif kedi evleriyle ilgili talepler geliyor. İzmir halkı çok duyarlı. Mahallelerde kedilere bakan pek çok vatandaşımız var. Vatandaşlarımız bize ulaşıyor, biz de portatif kedi evlerini kendilerine teslim ediyoruz. Evler hızlı ve kolay bir şekilde kuruluyor ve kediler de hemen sıcak yuvalarına geçiyor” dedi.
“Çok mutlu oldum”
Konak ilçesinde yaşayan hayvansever Zehracan Güneş, talebin ardından hemen dönüş sağlandığını belirterek “Bu sabah tarafıma kedi evi teslimatıyla ilgili bir bildiri gelince çok mutlu oldum. Çok hızlı bir dönüş oldu. Bu kadar hızlı olmasını beklemiyorduk. Havalar çok soğuk olduğu için sokak hayvanlarına biz de elimizi uzatmak istiyoruz. Herkesin bence duyarlı olması gerekiyor. Hepsi çok üşüyor. Biz kendi imkânlarımızla bir şeyler yaptık ama tabii ki elimizden çok fazla bir şey gelmiyor. O yüzden belediyenin bu şekilde bize bir destekte bulunması çok iyi oldu. Bu evlerin daha korunaklı olacağını düşünüyoruz” diye konuştu.
“Aradım, hemen geldiler”
Bornova’dan arayıp Büyükşehir ekiplerine ulaşan Agâh Atılgan da “Dün Başkan Cemil Tugay’ın sosyal medyadaki canlı yayınını gördüm ve hemen 153 ile iletişime geçtim. Hemen döndüler. Hemen de geldiler. Havalar soğudu. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin sokak hayvanlarını bizim kadar düşünmesi çok güzel ve çok anlamlı. Çok teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Tugay'dan Özgür Özel'in 'sütü bozuk' ifadelerine...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçişinin ardından Şato’da AK...
Konak’ta sahiplendirme buluşması: 11 can dost yeni...
Konak Belediyesi tarafından düzenlenen sahiplendirme etkinliği, hem farkındalık yarattı hem de...
Karşıyaka’nın patileri, yeni yuvalarına kavuşmayı bekliyor
Karşıyaka Belediyesi tarafından kente kazandırılan Bakioğlu Can Dostlarımız Yaşam Merkezi ve...
Yerel Haberleri
TümüPehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...
Balçova’da Cumhuriyet Coşkusu Yüksek Sadakat Konseriyle...
Balçova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yılı, gün boyu süren etkinliklerle kutlandı....
Cumhuriyet coşkusu Konaklı miniklerin kalbinde yankılandı
Konak Belediyesi’nin Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ne devam eden minikler, 29 Ekim Cumhuriyet...