Başkan Tugay’dan Singapur’a İEF ve EXPO 2027 daveti
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Singapur’un Ankara Büyükelçisi Li Peng Kok ve beraberindeki heyeti ağırladı. Tugay; büyükelçi ve Singapurlu ilgili kurum ve kuruluşları, İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ile Nisan 2027’de gerçekleştirilecek EXPO 2027 İzmir’e davet etti.
Singapur’un Ankara Büyükelçisi Li Peng Kok ve beraberindeki heyet, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ı ziyaret etti. Ziyarette; İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Zeki Yıldırım, İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Övünç Özgen ile İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları yer aldı.
Tugay’dan Singapur’a davet
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, İzmir’in 8 bin 500 yıllık tarihi, güçlü ticaret geleneği, sanayisi ve limanlarıyla Türkiye’nin en önemli kentlerinden biri olduğunu ifade etti. Kentler arasında kurulacak iş birliklerinin önemine değinen Başkan Tugay, Singapur’un sorunlara teknoloji odaklı ve yenilikçi çözümler geliştiren yaklaşımını yakından takip ettiklerini ifade etti. Tugay, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin özellikle şehir planlaması, atık yönetimi, ulaşım ve kentsel dönüşüm alanlarında yürüttüğü çalışmalara değindi. İzmir’in Türkiye’de tarımsal üretimde ikinci sırada yer aldığını ifade eden Tugay, kentin antik kentleriyle önemli bir kültürel mirasa sahip olduğunu ve turizm potansiyeline de dikkat çekti. Tugay ayrıca her yıl düzenlenen İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF) ile Nisan 2027’de gerçekleştirilecek EXPO 2027’ye Büyükelçi Kok ile Singapurlu ilgili kurum ve kuruluşları davet etti.
Kok: İş birliklerine açığız ve hazırız
Singapur ile İzmir’in liman kentleri olmaları bakımından benzer özellikler taşıdığını belirten Büyükelçi Li Peng Kok, Singapur’un şehir planlaması, sürdürülebilirlik, akıllı kent uygulamaları ve toplu ulaşım alanlarında önemli çalışmalar yürüttüğünü ve bu alanlardaki deneyimlerini İzmir ile paylaşmaktan memnuniyet duyacaklarını söyledi. Kok, Mart ayında Singapur’dan gelen bir heyetin İZTO, İZKA ve ilgili kurumlarla atık yönetimi, su yönetimi ve ulaşım gibi alanlarda temaslarda bulunduğunu hatırlattı. Kok, İzmir’den çalışma gruplarının Singapur’u ziyaret etmesinin faydalı olacağını, ilgili kurumlarla programlar hazırlanabileceğini ve karşılıklı deneyim paylaşımının geliştirilebileceğini belirtti. Ayrıca iki yılda bir düzenlenen World Cities Summit’e Başkan Dr. Cemil Tugay’ı davet etti.
Kok’tan davete yeşil ışık
Başkan Tugay’ın İEF ve EXPO 2027 daveti için ise Büyükelçi Kok, başta Singapur Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'na bağlı resmi bir devlet kurumu olan Enterprise Singapore olmak üzere ilgili kurumlarla gerekli temasları kuracaklarını ve davete olumlu yaklaştıklarını ifade etti. Ayrıca 21-23 Ağustos 2026 tarihlerinde Singapur’da düzenlenecek NATAS Turizm Fuarı’na Başkan Dr. Cemil Tugay’ı davet etti.
Görüşmede ayrıca Genel Sekreter Zeki Yıldırım, Singapur’un Türkiye açısından farklı ve özellikli bir ülke olduğunu söyledi. Yıldırım, özellikle altyapı teknolojileri ve akıllı kent uygulamalarındaki öncü konumuna dikkat çekti ve Singapur’dan ilham alınabilecek birçok uygulama bulunduğunu kaydetti.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İEF’de eğlence ve sürprizler bir arada
95. İzmir Enternasyonal Fuarı’nın (İEF) başlamasına sayılı günler kaldı. 5 Eylül’de kapılarını...
Turizm dünyası 2027’de İzmir’de buluşacak
İzmir, sürdürülebilir turizm alanındaki deneyimini dünyanın dört bir yanından gelecek turizm...
Başkan Tugay’dan müjde: Yuvamız İzmir’de aylık ücret 2...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Yuvamız İzmir Sosyal Hizmet Etkinlik...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...