BIST 100 13.892,30 %2,41 Altın 6.717,11 ₺/gr %0,05 Bitcoin $76.939 %2,48 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,17 ₺ %0,07 Sterlin 65,60 ₺ %0,17 Gümüş 99,33 ₺/gr %0,43 Ethereum $2.440,13 %3,60 İsviçre Frangı 59,39 ₺ %0,20 Kanada Doları 34,97 ₺ %0,06 Avustralya Doları 34,68 ₺ %0,13 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,51 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Bayraklı'da Zafer Bayramı coşkusu sokaklara yansıdı!

Bayraklı'da Zafer Bayramı coşkusu sokaklara yansıdı!

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri Bayraklı’da sabah saat 9:30’da ilçe protokolünün Atatürk Heykeli’ne bıraktığı çelenk töreniyle gerçekleşti. Akşam ise saat 19:30’da Bayraklı Belediyesi’nin organize ettiği “Zafer Bayramı Kortej Yürüyüşü” ile etkinlikler devam etti.

0Yorumlar
Bayraklı'da Zafer Bayramı coşkusu sokaklara yansıdı!

Özkanlar Migros Kafe önünde başlayan kortej yürüyüşüne binlerce vatandaş, belediye meclis üyeleri, çeşitli siyasi parti temsilcileri, STK’lar, spor kulüpleri, muhtarlar ve Bayraklı Belediyesi personeli katılım gösterdi. Coşkulu başlayan yürüyüş korteji, 4 km’lik bir mesafenin ardından Atatürk Heykeli önünde Bayraklılı vatandaşlar tarafından marşlar eşliğinde, karşılandı.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal konuşmasına başlamadan önce Bayraklı’daki çeşitli siyasi parti temsilcilerini sahneye davet ederek “birlik, beraberlik” mesajı verdi.

4 km’lik mesafe boyunca çocuğuyla, genciyle, kadınıyla birlik beraberlik ve coşku içinde yürüdüklerini belirten Başkan Sandal; “Ellerimizde bayraklarımız, Atatürk posterleriyle yürüdük. Bu sadece bir yürüyüş değil arkadaşlar. Bu bizim tarafımız, bizim durduğumuz yer. Bizim durduğumuz yer çok net, çok açık.” Taraflarının; dönemin padişahının fermanı ve dönemin şeyhülislamı tarafından hain olarak tanıtılan Mustafa Kemal’in tarafı olduklarını söyleyen Serdar Sandal; “Biz ta Orta Asya’dan burayı yurt edinen; Ahmet Yesevi’den, Şeyh Edebali’ye, Hacı Bektaş’a, Pir Sultan’a, Akşemsettin’e ve onların bütün tarihine, tarihsel mirasına sahip çıkmak için yürüyoruz arkadaşlar. Biz Çanakkale’de düşmana geçit vermeyen, Antep’te, Urfa’da, Maraş’ta yurdun dört bir tarafında, düşmanın karşısına çıkan kahramanlarımız için yürüyoruz. Biz ülkemizin bölünmez bütünlüğünden yanayız, bu ülkenin bayrağından yanayız. Bu ülkede Mustafa Kemal’den yanayız ve bu tavrımız sonsuza dek böyle devam edecek. Her kim ki bizi bu yoldan ayrı koyacağını düşünüyorsa, bu yolda eğileceğimizi, taviz vereceğimizi düşünüyorsa yanılıyor. Biz, cumhuriyetin ışığında, Mustafa Kemal’in ışığında yürümeye devam edeceğiz. Laik, demokratik, sosyal hukuk devleti için üzerimize ne düşüyorsa sonuna kadar devam edeceğiz. ‘Hak, hukuk, adalet’ temamızdan asla vazgeçmeden, dostlarımızla birlikte hayatın her alanında mücadele etmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.

Uzun zamandır milli bayramların kısıtlı bir şekilde kutlandığına dikkat çeken Başkan Sandal “Pandemiden sonra inadına inat; Türkiye’nin en büyük 23 Nisan kutlamalarını, 19 Mayıs kutlamalarını, Cumhuriyet ile ilgili bütün milli bayramlarımızı en coşkulu şekilde Bayraklı’da kutlayacağız. Ben katılımınızdan dolayı, duruşunuzdan dolayı hepinize saygılarımı sunuyorum, sevgilerimi sunuyorum. Bütün başkanlarımızla beraber hepinize saygılar, sevgiler.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal’ın konuşmasının ardından 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri tüm Bayraklıların coşkuyla söyledikleri marşlarla son buldu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Foça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır

CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...

14 saat önce

Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...

16 saat önce

Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...

17 saat önce

Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız

Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...

17 saat önce

Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...

17 saat önce

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!

Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...

18 saat önce

Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor

Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...

18 saat önce

Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi

Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...

18 saat önce

Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis

Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...

18 saat önce

İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...

18 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz

İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...

18 saat önce

Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!

Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...

19 saat önce