Bayraklı’da 28 park baştan sona yenileniyor
Bayraklı Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde bulunan 28 parkı yenileme ve revizyon programına aldı. Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışmalar kapsamında, çocukların daha güvenli ve konforlu alanlarda vakit geçirebilmesi, vatandaşların ise parklardan daha etkin yararlanabilmesi amacıyla oyun grupları, kauçuk zeminler, yürüyüş yolları ve kullanım alanlarında düzenlemeler yapılacak.

Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, “Çocuklarımızın güvenle oynayabileceği, komşularımızın keyifle vakit geçirebileceği nitelikli yaşam alanlarını ilçemizin her mahallesine kazandırmak için çalışıyoruz” dedi.
28 PARKTA YENİLEME ÇALIŞMASI BAŞLADI
Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü, ilçedeki park ve yeşil alanların daha nitelikli, güvenli ve kullanışlı hale getirilmesi amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda ilçenin farklı mahallelerinde bulunan 28 park, yenileme ve revizyon programına alındı. Çalışmalarla parkların mevcut durumlarının iyileştirilmesi, çocukların ve vatandaşların daha konforlu alanlarda vakit geçirebilmesi amaçlanıyor. İhtiyaçlar doğrultusunda oyun grupları yenilenecek, kauçuk zemin uygulamaları yapılacak, yürüyüş yolları ve kullanım alanları düzenlenecek. Parkların genel görünümü ile kullanım koşullarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalar da gerçekleştirilecek.
YAŞAM ALANLARI YENİ YÜZÜNE KAVUŞUYOR
Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yürütülecek çalışmalarla oyun grupları, kauçuk zeminler, yürüyüş yolları ve kullanım alanları yenilenecek. Revizyon programında farklı mahallelerde bulunan çocuk parkları, mahalle parkları ve vatandaşların günlük yaşamında kullandığı çeşitli yeşil alanlar yer alıyor. Çalışma kapsamında 265 Sokak Parkı, Fuat Edip Baksı Mahallesi Cüneyt Süvarioğulları Sokak Parkı, Org. Nafiz Gürman 7171 Sokak Parkı ve 7243/1 Sokak Parkı (Emek Parkı) yenilenecek. Programda ayrıca Uğur Sarıkaya Parkı (Tespo yanı), 226 Sokak Parkı, 574/5 Sokak Parkı, 275/11 Sokak Fatih Camii yanında bulunan park, Ahmet Taner Kışlalı Parkı, 269/14 Sokak Parkı ve Şehit Öğretmen Necmettin Yılmaz Parkı bulunuyor. Revizyon yapılacak diğer alanlar ise Şehit Bekir Hacı İsmailoğulları Parkı, 1643/7-1643/11 Sokak Parkı, M. Kemal Atatürk Spor Salonu yanında bulunan park, Refik Şevket İnce Mahallesi Koru Park Evleri önü, Soğukkuyu 0-6 Yaş Çocuk Evi bahçesi ve Çocuk Esirgeme alanı ile Soğukkuyu Barış Parkı olarak sıralanıyor. Listenin devamında Çınar Parkı, Yardım Sevenler Parkı, 7398 Sokak Parkı, 7360/1 Sokak Parkı, 7311 Sokak Parkı, Metin Göktepe Parkı, Muammer Aksoy Parkı, Şehit Ahmet Akbay Parkı, Gündüz Ökçün Parkı, Yunus Emre Parkı ve Şehit Ümit Özerli Parkı yer alıyor.
“HER MAHALLEDE DAHA NİTELİKLİ YAŞAM ALANLARI OLUŞTURUYORUZ”
Bayraklı Belediye Başkanı İrfan Önal, parkların yalnızca çocukların oyun oynadığı alanlar olmadığını, aynı zamanda mahalle sakinlerinin bir araya geldiği, dinlendiği ve günlük yaşamın içinde kullandığı ortak yaşam alanları olduğunu belirtti. Önal, “Bayraklı’nın her mahallesinde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarına yanıt veren, güvenli, düzenli ve nitelikli yaşam alanları oluşturmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Parklarımızı da bu anlayışla ele alıyoruz. 28 parkımızda gerçekleştireceğimiz revizyonlarla çocuklarımızın daha güvenli ve keyifli alanlarda oynayabilmesini, komşularımızın ise yeşil alanlardan daha rahat yararlanabilmesini hedefliyoruz. Oyun gruplarından kauçuk zeminlere, yürüyüş yollarından diğer kullanım alanlarına kadar ihtiyaç duyulan noktalarda yenilemeler yapacağız. Bayraklı’nın mahallelerinde yaşam kalitesini artırmaya yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.
PARKLAR DAHA İŞLEVSEL HALE GELECEK
Bayraklı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından hazırlanan revizyon programı kapsamında, ilçenin farklı noktalarındaki parkların ihtiyaçlar doğrultusunda yenilenmesi planlanıyor. Yapılacak düzenlemelerle parkların daha düzenli, güvenli ve işlevsel hale getirilmesi amaçlanıyor. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte çocukların oyun oynayabileceği, vatandaşların dinlenebileceği ve mahalle sakinlerinin günlük yaşamlarında daha etkin kullanabileceği nitelikli alanlar oluşturulacak.
Benzer Haberler
Selçuk'ta yollar yenileniyor: 40 yıllık bekleyiş sona erdi
Efes Selçuk’ta Zeytinköy ve Barutçu mahallelerine ulaşımı sağlayan 15,5 kilometrelik yenileme...
Başkan Ünsal sözünü tuttu: Gençler kaykay pistine kavuşuyor
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Cumhuriyet Mahallesi’ne yaptığı ziyarette çocuk ve...
Bayraklı'da 35 kilometrelik içme suyu hattı yenileniyor
İZSU Genel Müdürlüğü, Bayraklı’da 6 mahalleyi kapsayan 35 kilometrelik içme suyu hattını...
Yerel Haberleri
TümüBuca’da çocuklar için güz dönemi kursları başlıyor
Buca Belediyesi’nin 7-14 yaş arası çocuklar için düzenlediği ücretsiz satranç, piyano, keman ve...
Karşıyaka’da üniversite gururu!
Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Bakırçay Üniversitesi iş birliğiyle, Deniz Baykal Kültür Merkezi...
Güzelbahçe Belediyesi'nden Öğrencilere Çanta ve Kırtasiye...
Güzelbahçe Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda eğitimde fırsat eşitliğini...
Şifa kaynağı bal, kent market raflarında sosyal adalete...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Kayadibi’ndeki belediye arılığında düzenlenen bal hasadına...
Velilerin gönlü rahat, miniklerin karnı tok
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilkokullara yönelik beslenme paketi desteği yeni eğitim öğretim...
Altyapıdan asfalta Tire’nin çehresi değişiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü Tire’deki altyapı ve üstyapı çalışmalarını kapsayan...
Datça'nın turizmi İstanbul'da vitrine çıktı
Datça Belediyesi, 4. Uluslararası İstanbul Turizm Fuarı’nda kentin köklü tarihini, eşsiz...
Menderes’te Yabani Otla Mücadele Sürüyor
Menderes Belediyesi, yabani otlarla ilçe genelinde verdiği mücadeleyi sürdürüyor. Dört bir yanda...
Buca’nın cep dostu kafeleri vatandaşa nefes aldırıyor
Buca Belediyesi, lezzetli tatları, hijyenik ortamı ve uygun fiyatlarıyla dikkat çeken...
Bayraklı’da karikatür ve çocuk şenliği renkli görüntülere...
Bayraklı’da düzenlenen Karikatür ve Çocuk Şenliği, üç gün boyunca çocukları sanat, mizah ve...
Karşıyaka’da halk dansları kurslarına rekor kayıt!
Karşıyaka Belediyesi’nin yeni sezon halk dansları kursları, yaklaşık bin kişiyi dansla...
Efes Selçuk’ta Eğitim Dayanışması Büyüyor: Öğrencilere Ve...
Efes Selçuk Belediyesi, 2026-2027 Eğitim-Öğretim Yılı’nda da sosyal belediyecilik...