Bornova’da altyapı hizmetleri ve uluslararası iş birlikleri güçleniyor
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında toplanan mecliste, ilçenin geleceği için önemli kararlar kabul edildi. Mecliste ilçedeki yol ve altyapı çalışmalarının kalitesini artırmak için mevcut yetersiz beton santralinin yenilenmesine ve eski santralin ihtiyacı olan başka bir kamu kurumuna hibe edilmesine , uluslararası fonlardan yararlanmak amacıyla Goethe Enstitüsü İzmir Şubesi ile kültür, sanat ve gençlik alanlarında ortak bir iş birliği protokolü yapılmasına karar verildi.
Bornova Belediyesi Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’ndeki meclis salonunda Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, komisyonlardan gelen raporlar doğrultusunda Bornova'nın çehresini değiştirecek iki önemli madde kabul edilerek karara bağlandı.
Altyapıda yeni dönem: Modern beton santrali geliyor
İlçenin fiziki ihtiyaçlarına kalıcı ve kaliteli çözümler üretmeyi hedefleyen meclis, belediye bünyesindeki üretim tesislerini de yenileme kararı aldı. Mevcut beton santralinin Bornova'nın ihtiyaçlarını tam olarak karşılayamaması sebebiyle, hem beton kalitesini artıracak hem de Bornova ve İzmir genelindeki çalışmalara büyük katkı sağlayacak yeni bir beton santralinin satın alınması kabul edildi. Ekonomik ömrünü tamamlayan mevcut santral ise sökülerek, ihtiyacı olan ve talep eden başka bir kamu kurumuna hibe edilecek.
Bornova'dan Avrupa'ya kültür ve fon köprüsü
Mecliste kabul edilen ilk madde doğrultusunda, Bornova Belediyesi ile Goethe Enstitüsü İzmir Şubesi arasında geniş kapsamlı bir iş birliği protokolü onaylandı. Bu protokol sayesinde; dil eğitimi, kültür-sanat, sürdürülebilirlik, sosyal entegrasyon, gençlik ve Avrupa Birliği hibe projeleri gibi tematik alanlarda ortak adımlar atılacak. Taraflar ortak proje başvurularında bulunarak ulusal ve uluslararası fon kaynaklarından etkin bir şekilde yararlanacak. Böylece projelerin yerel düzeydeki toplumsal etkisi en üst seviyeye çıkarılacak.
Başkan Eşki: "Vatandaşımız bizden hizmet bekliyor"
Meclis sonrası alınan kararları değerlendiren Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Bornova halkına hak ettiği kaliteli hizmeti sunmak için tüm imkanları seferber ettiklerini vurguladı. Başkan Eşki görüşlerini; "Bornovalı hemşerilerimiz bizden yatırım, kalıcı hizmet ve güçlü projeler bekliyor. İlçemizde yoğun bir yol ve altyapı seferberliği başlatacağız. Ancak mevcut tesislerimizin ve araçlarımızın kapasitesi bu büyük hedefler için yetersiz kalıyordu. Kuracağımız modern beton santrali ile hem maliyetleri düşüreceğiz hem de beton kalitesini artırarak Bornova'mıza ve İzmir’e yakışır işler üreteceğiz. Öte yandan, Goethe Enstitüsü ile imzaladığımız protokol sayesinde de uluslararası fonları Bornova’ya çekerek kültür, sanat ve gençlik projelerimize ivme kazandıracağız. Ağır ekonomik şartlara ve tüm zorluklara rağmen Bornova için üretmeye devam edeceğiz."sözleriyle dile getirdi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'in ihracat rakamları yükseldi: Eylül performansı...
İzmir’in eylül ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 10,9 artarak 1 milyar 114...
Alsancak’ın altyapısı güçleniyor
İZSU’nun Dünya Bankası finansmanıyla yürüttüğü 3 milyar liralık altyapı yatırımı kapsamında...
Köprübaşı’nda Yıllardır Beklenen Altyapı Yenilemesi Başladı
Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Köprübaşı ilçesinde uzun yıllardır el...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...