BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Bornova’da arıcılığa destek sürüyor

Bornova’da arıcılığa destek sürüyor

Bornova Belediyesi’nin 10. Arıcılık Kursu, 100 kursiyerin katılımıyla Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde başladı. Toplam 56 saat sürecek eğitimlerin ardından kursiyerlere arılı kovan ve arıcılık malzemeleri hediye edilecek, arıcılığa başlayanlara yıl boyunca teknik destek sağlanacak. Kursiyerler, bu imkân için Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Ömer Eşki’ye teşekkür etti.

0Yorumlar
Bornova’da arıcılığa destek sürüyor

Bornova Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Arıcılık Kursu’nun bu yıl 10’uncusu, 100 kursiyerin katılımıyla Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde başladı. Arıcılığa ilgi duyan vatandaşları bir araya getiren kurs hem teorik hem de pratik eğitimlerle katılımcılara kapsamlı bir öğrenme süreci sunuyor.

56 saatlik kapsamlı eğitim programı

Toplam 56 saat sürecek eğitim programının 40 saati teorik, 16 saati ise pratik uygulamalardan oluşuyor. Eğitimler, alanında uzman eğitmen Şamil Tuncay Beştoy tarafından veriliyor. İlk eğitimde ayrıca Bornova Belediyesi Mevlana Toplum ve Bilim Merkezi’nden Uzman Biyologlar; Dr. Tülin Çetin ile Dr. Yasemin Yağmur İlkerenler arıların biyolojisini anlattı.

Kurs kapsamında arı bakımı, kovan yönetimi ve arıcılığın temel prensipleri detaylı şekilde ele alınıyor. Eğitim sürecinin sonunda kursiyerlere arılı kovan ve çeşitli arıcılık malzemeleri hediye edilecek. Ayrıca kursu tamamlayarak arıcılığa başlayan katılımcılara, yıl boyunca teknik destek sağlanarak üretim süreçlerinde yalnız bırakılmamaları hedefleniyor.

9 yılda yaklaşık 1.000 kişiye eğitim verildi

Bornova Belediyesi’nin bugüne kadar düzenlediği 9 arıcılık eğitim programına yaklaşık 1.000 kişi katıldı. Eğitim alan kursiyerlerin önemli bir bölümünün aktif olarak arıcılık faaliyetlerine devam etmesi, programın sürdürülebilir üretim açısından ne kadar etkili olduğunu ortaya koyuyor.

Kursiyerlerden teşekkür ve memnuniyet mesajları

Kursiyerlerden Hadi Mutluöz, eğitime dair memnuniyetini şu sözlerle dile getirdi: “Eğitimlerimiz çok güzel başladı, çok da yoğun bir katılım var. Beş gün boyunca teorik eğitimler alacağız hep beraber. Devamında da pratik eğitimlerimiz olacak. Orada da kovan bakımı olsun, arılara nasıl bakılır, bunun pratik eğitimini de almış olacağız. Belediyemize bu imkanı yarattığı için teşekkür ediyoruz. Bunun dışında bize eğitimin sonunda kovan hediyesi ve ilave olarak da kıyafet ve benzeri ekipman hediyesi de yapılacakmış. Bunu da duyduk, çok mutlu olduk.”

Bir diğer kursiyer Dilek Şenol ise duygularını: “Çok mutluyuz ve heyecanlıyız. Bize böyle bir eğitim imkanı sunduğu için Bornova Belediyesi’ne ve Başkan Ömer Eşki’ye çok teşekkür ediyoruz.” sözleriyle ifade etti.

Başkan Eşki: “Üretimi ve doğayla uyumlu tarımı destekliyoruz”

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, arıcılık kurslarının yalnızca bir hobi eğitimi değil, aynı zamanda doğayı koruyan ve yerel üretimi güçlendiren önemli bir adım olduğunu vurguladı. Eşki, “Arıcılık hem ekolojik denge hem de kırsal kalkınma açısından büyük önem taşıyor. Bornova Belediyesi olarak üretmek isteyen her vatandaşımızın yanında olmaya, eğitimden ekipman desteğine kadar her aşamada destek vermeye devam edeceğiz” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

8 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

11 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

13 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

14 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

14 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

15 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

15 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce