Bornova'dan şampiyon çıktı... "Daha nice şampiyonlar çıkacağına inanıyorum"
Bornova Belediyesi’nin kısa bir süre hizmete açtığı Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda başta çocuklar ve kadınlar olmak üzere çok sayıda Bornovalı yüzme eğitimi alırken, lisanslı sporcular da bu yeni tesiste daha iyi şartlarda çalışma imkanı buluyor. Bu sporculardan Bornova Belediyespor Kulübü'nün lisanslı yüzücüsü Arda Kafadar, Giresun'da yapılan Türkiye Şampiyonasında 100 metre kurbağalamada Türkiye 2. si oldu.
2023 yılı Türkiye Yüzme federasyonu faaliyet programında yer alan ve Bornova Belediyespor Kulübü alt yapısından yetişen sporcuların elde ettiği başarılara bir yenisi daha eklendi. Taekwondo branşında Bekir Osmanoğlu ve Efe Hakan Barış ile ardarda kazanılan Türkiye ikinciliği ve üçüncülüğünün ardından bir derece de yüzme geldi. Çalışmalarını kısa bir süre önce Çamdibi’nde hizmete açılan Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nda sürdüren Arda Kafadar, 100 metre kurbağalamada Türkiye ikincisi oldu.
Türkiye Yüzme Federasyonu tarafından Giresun'da düzenlenen Uzun Kulvar Küçükler Türkiye Şampiyonası’nda ikincilik kürsüsüne çıkan Arda, 50 metre kurbağalamada üçüncü, 200 metre kurbağalamada dördüncü olma başarısını gösterdi.

373 SPORCU KATILDI
Türkiye Uzun Kulvar Küçükler Bireysel Yüzme Şampiyonası, 20-22 Temmuz tarihleri arasında Giresun'da yapıldı. 3 gün şampiyonada 31 ilden 109 kulüp, 122 kadın ve 251 erkek olmak üzere toplam 373 sporcu katıldı. 13 yaşındaki başarılı sporcuyu şampiyonaya Bornova Belediyespor Kulübü antrenörlerinden Fikri Can Bayram hazırladı.

"BU HAVUZDAN ŞAMPİYONLAR ÇIKACAK"
Çamdibi Yarı Olimpik Kapalı Yüzme Havuzu’nu kısa bir süre önce hizmete açtıklarını hatırlatan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Çocuklar, gençler ve kadınlar başta olmak üzere Bornovalılar havuzumuza yoğun ilgi gösteriyor. Yaptığımız yatırım böylesine etkin kullanılması bizleri çok mutlu ediyor. Antrenmanları burada sporcumuzun elde ettiği başarı ise mutluluğumuzu kat kat arttırıyor. Arda’yı, antrenörünü ve ailesini kutluyorum. Bu havuzdan daha nice şampiyonlar çıkacağına inanıyorum” diye konuştu.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CEV Şampiyonlar Ligi’nde final: Eczacıbaşı Dynavit –...
Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi Dörtlü Finali’nde Eczacıbaşı Dynavit, İtalyan temsilcisi Savino Del...
Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalistler belli oluyor
UEFA Şampiyonlar Ligi'nde son 16 turu rövanş maçları yarın başlayacak. İki gün sürecek...
Başkan Pehlivan'dan bayram tebriği: “El ele, gönül gönüle...
Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan, vatandaşların Ramazan Bayramı'nı kutladı. Pehlivan,...
Yerel Haberleri
TümüKonak’ta imzalar fırsat eşitliği için atıldı
Sivil toplum kuruluşlarıyla iş birliklerine bir yenisini ekleyen Konak Belediyesi, Kordon...
Urla’da istifalar sonrası ilk meclis toplandı;...
Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan’ın ve 22 meclis üyesinin Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa...
Karabağlar ‘da BİO fark yarattı: 2 bin 40 kişi iş sahibi...
Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay'ın göreve gelir gelmez hayata geçirdiği Bölgesel...
Başkan Eşki’den Çamdibi çıkarması: "Halkımızın içinde,...
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, Çamdibi Bölgesi’nde gerçekleştirdiği alan gezisinde...
Karşıyaka’da “sokak” çocukların!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Latife Hanım Mahallesi’nde düzenlenen ‘Sokak Senin’...
Manisa Büyükşehir Belediyesi “Sağlıklı İşyeri”...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen “Beslenme Dostu ve...
Belediye ve Kaf Kaf tek yürek!
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Karşıyaka Spor Kulübü’nün eski kulüp başkanları,...
Konaklı kadınların okuma azmi örnek oldu
Konak Belediyesi’nin, Konak Halk Eğitimi Merkezi iş birliğiyle Basmane Semt Merkezi’nde açtığı...
Bornova’da doğal lezzetler halkla buluşuyor
Bornova Belediyesi, 6 Eylül 2026 tarihinde Yakaköy Köy Meydanı’nda düzenleyeceği "2. Geleneksel...
Karabağlar ‘da Gazeteci Barış Selçuk saygıyla anıldı
Karabağlar Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti'nin katkılarıyla, 32 yıl önce...
Engelsiz Yaşam Merkezi'nde üreterek güçleniyorlar
Efes Selçuk Belediyesi Engelsiz Yaşam Merkezi’nde düzenlenen makrome ve yaratıcı drama...
İzmir’in simge yapısı Cihan Palas yeniden hayat buluyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel mirasının önemli yapılarından...
