BIST 100 13.284,42 %1,67 Altın 6.865,89 ₺/gr %0,94 Bitcoin $80.416 %0,71 Dolar 48,79 ₺ %0,08 Euro 56,11 ₺ %0,08 Sterlin 65,43 ₺ %0,11 Gümüş 103,93 ₺/gr %1,69 Ethereum $2.579,68 %1,49 İsviçre Frangı 59,37 ₺ %0,40 Kanada Doları 34,90 ₺ %0,15 Avustralya Doları 34,76 ₺ %0,25 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,01 Suudi Riyali 12,99 ₺ %0,23 BAE Dirhemi 13,28 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,50 Çin Yuanı 7,29 ₺ %0,21
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği

Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde günün ilk ışıklarıyla birlikte sahaya çıkarak Yeşilova ve Karacaoğlan mahallelerindeki dev temizlik operasyonuna katıldı. Bornova’nın İzmir’deki en yüksek miktarda çöp üreten kent olduğunu vurgulayan Başkan Eşki, "En büyük temizlik kirletmemekle başlar" diyerek tüm vatandaşları duyarlılığa davet etti.

Bornova’da Dünya Temizlik Günü seferberliği

Bornova Belediyesi, 20 Eylül Dünya Temizlik Günü kapsamında ilçe genelinde yürütülen toplu temizlik hareketine büyük bir ivme kazandırdı. Her gün farklı bir mahallede sürdürülen detaylı temizlik çalışmaları, bu anlamlı günde Yeşilova ve Karacaoğlan mahallelerinde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, sabahın ilk saatlerinde ilgili personelle birlikte sahaya inerek çalışmaları yerinde inceledi ve temizlik seferberliğine bizzat omuz verdi.

360 personel ve 49 araçla 7/24 kesintisiz mesai

Bornova genelinde yürütülen temizlik çalışmalarının devasa boyutunu rakamlarla gözler önüne seren Başkan Ömer Eşki, ilçenin temiz kalması için devasa bir kadronun aralıksız çalıştığını belirtti. Bornova Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde; 360 personel ve farklı işlevlere sahip toplam 49 araçlık filo ile 7 gün 24 saat boyunca, günde 3 vardiya halinde temizlik faaliyeti yürütülüyor.

Başkan Eşki’den vatandaşa "kirletmeme" çağrısı

Sahanın içinden seslenen ve vatandaşlarla iş birliği yapılmadığı sürece bu sorunun tamamen çözülemeyeceğine dikkat çeken Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, şu açıklamalarda bulundu:

"20 Eylül Dünya Temizlik Günü. Biz de her gün bir mahallede toplu temizlik yapıyoruz. Bugün Yeşilova ve Karacaoğlan'da olmak üzere iki mahallede beraber toplu temizlik yapacağız. 360 personelimiz ve toplamda 49 tane değişik işlevdeki aracımızla, 7 gün 24 saat boyunca, günde 3 vardiya temizlik işiyle ilgili yoğun bir çaba sarf ediyoruz. Fakat bu kadroyla da olsa, daha çok aracımız da olsa, tüm gün sadece bu işle uğraşsak da, vatandaşlarımızla iş birliği içerisinde olmazsak temizlik problemini çözemeyeceğiz. İzmir'deki en büyük kamusal operasyon, Bornova'nın günlük çöpünü toplamak. Bornova, nüfusuna oranla çok daha fazla çöp üreten sanayinin olduğu bir kent. Burada toplanan çöp, İzmir'deki en yoğun, en yüksek miktardaki çöp. Benim tüm vatandaşlarımdan ricam şudur: Lütfen unutmayın, en büyük temizlik kirletmemekle başlar. Çöp konteynerlerinin etrafına çöpler gelişigüzel bırakılıyor. Hacimli atıklar aynı şekilde etrafa dağınık bir biçimde bırakılıyor. Molozların farklı alanlara, ücra köşelere atılarak onlardan kurtulunduğu düşünülüyor. Ama bizim düzgün şekilde çöp kovasına atmadığımız, düzgün şekilde bertaraf etmediğimiz her atıkla mutlaka günün birinde karşılaşıyoruz. Bu kent hepimizin ve biz bu kenti çocuklarımıza bırakacağız. Daha düzgün, daha temiz, daha refah bir yaşantı için herkesi daha duyarlı olmaya ve temizlik işlerimize yardımcı olmaya davet ediyoruz."



Yerel Haberleri

Tümü

İzmir’de servislerde öğrenci güvenliği için sıkı denetim

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte okul servislerine...

44 dakika önce

İzmir İtfaiyesi ağır arama kurtarmada güçleniyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, olası afetlere daha etkin müdahale...

51 dakika önce

Büyükşehir’in kurduğu merkez umut oluyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Alzheimer ve Demans Merkezi, üyelerinin bilişsel becerilerini...

59 dakika önce

Avrupa Hareketlilik Haftası’nda Spil Dağı’nda yürüyüş

Manisa Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında doğaseverleri Spil...

17 saat önce

Başkan Denizli, İsmet İnönü ve Musalla’da kış...

Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, başkan yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve mahalle...

19 saat önce

Gaziler Günü’nde İzmir'de vefa buluşması

19 Eylül Gaziler Günü, İzmir Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı. Atatürk...

20 saat önce

Menemen Çömlek Festivaline muhteşem açılış!

Menemen Belediyesi tarafından 5’inci kez düzenlenen Uluslararası Menemen Çömlek Festivali,...

20 saat önce

Selçuk'ta 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e Sakarya Meydan Muharebesi’nin ardından gazilik ünvanı ve...

21 saat önce

Karşıyaka kahraman gaziler için yürüyecek

Karşıyaka Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e gazilik ünvanı ile mareşal rütbesi...

22 saat önce

Başkan Mutlu’dan Gaziler Günü’ne özel buluşma: Her zaman...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla gaziler ve...

23 saat önce

Buca’da Dünya Temizlik Günü’ne özel temizlik harekâtı

Buca Belediyesi, Dünya Temizlik Günü kapsamında Fırat Mahallesi’nde gönüllüler ve mahalle...

23 saat önce

Bornova’da iki yeni “Kent Bostanı” daha açıldı

Bornova Belediyesi, Karacaoğlan ve Yunus Emre mahallelerinde toplam 11 bin metrekarelik iki...

1 gün önce