Bornova'da hem esnafa, hem vatandaşa “Destek Kart”
Bornova Belediyesi’nin ihtiyaç sahibi ailelere sosyal yardımlarını, Bornova’da bulunan esnaflarda geçerli olan bir kart ile karşılamaya başlayacağı Destek Kart uygulamasında geri sayım sürüyor
Bornova Belediyesi, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (İESOB) ve Vakıfbank arasında imzalanan protokol gereği, Bornova Belediyesi hazırlanan özel kartlara yardım yükleyecek. Uygulamaya dahil olan esnaf ve sanatkarlar kullanıcılara destek olmak için kart aracılığıyla sattıkları ürünlerde yüzde 5 ile 10 arasında indirim yapacak. POS cihazları ise Vakıfbank tarafından sağlanacak.
Bornova’da faaliyet gösteren çok sayıda esnaf odasının başkan ve yöneticilerinin de katıldığı işbirliği protokolüne Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, İzmir Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Vakıfbank Ege Bölge Müdürü Ali Turgut ve Vakıfbank Bornova Şubesi Müdürü Özden Umaç imza attı.
Dilediği yerden alacak
Bir elin verdiğini diğer elin görmemesi prensibiyle hayata geçirilecek olan Destek Kart uygulamasının, aynı zamanda ilçe esnafını koruyor olması ve ticari yaşamı canlandıracak olması ile de fark yarattığını söyleyen Başkan İduğ, “İhtiyaç sahiplerine destek olan tüm projeler doğru ve iyidir. Biz ihtiyaç sahiplerini belirli mağazalardan alışverişe yönlendirme yerine; bu kişilerin de Belediyemiz tarafından yardım tutarı yüklenmiş bir kart ile herkes gibi mahallesindeki bakkaldan alışveriş etmesini sağlayacağız. Böylelikle hem kişiyi toplumdan uzaklaştırmamış olacağız, hem de ilçemizin esnaf ve sanatkarı için ticari hacim yaratmış olacağız. Kart sahipleri dilediği şekilde alışveriş yaparken, kart sahiplerine indirim yapan Bornova esnafı da kazanacak’’ dedi.
Protein Zinciri
Destek Kart’ın yanı sıra özellikle çocukların sağlıklı gıdalarla beslenmesi için de “Protein Zinciri ” projesini başlatacaklarını söyleyen Başkan İduğ, “İki ayda bir ailelerin evlerine süt, yumurta ve bakliyat paketleri dağıtılacak. Destek Kart kasaplarımızda da geçeceği için vatandaşımız et ya da tavuk da alabilecek. Bu iki proje birbirinin tamamlayıcısı olacak, bir ay Destek Kart, diğer ay ise Protein Zinciri kullanılacak. Sosyal belediyecilik anlayışı ile hayata geçirdiğimiz projemize önemli bir bütçe ayırdık, bu anlayışla da projelerimizi sürdüreceğiz. Başta esnaf teşkilatı olmak üzere projeye destek veren tüm paydaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Diğer belediyelere örnek olmalı
Yapılan çalışmanın kendileri için çok önemli olduğunu söyleyen İzmir Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, “Projeye Bornova, Pınarbaşı, Altındağ, Çamdibi ile ihtisas odası üyesi esnaf sanatkarlar dahil olacak. Bu arkadaşlarımızın işletmelerinde Destek Kart uygulamasına dahil olduklarını gösteren afiş, broşür, pankart gibi materyaller bulunacak. Esnaf kart ile alışveriş yapmak isteyen vatandaşlara ayrıca yüzde 5-10 arasında indirim uygulayacak. Bornova Belediyesi’nin ihtiyacı olan vatandaşlara yapacağı yardımların esnaf ve sanatkarlara yönlendirilmesi projesinin tüm belediyelere örnek olacağını düşünüyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vakıfbank yetkilileri ise kurum olarak böylesi bir projenin içerisinde yer almanın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Başkan Eşki’den esnafa ‘Ortak Yaşam’ çağrısı
Bornova Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini sağlamak amacıyla Spotçular...
Dijital İzmirim Kart’ta büyük kolaylık: Bakiyeniz hiç...
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin dijital ulaşım çözümlerinden biri olan Dijital İzmirim Kart’a...
Efeslim Kart emeklilerin yanında olmaya devam ediyor
Efes Selçuk Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirdiği Emekli...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...