Bornova’da yağmur bitti, asfalt serimi başladı
Bornova Belediyesi, son yılların en yağışlı Şubat ayının ardından yol çalışmalarına yeniden hız verdi. Egemenlik Mahallesi Aydınlar Caddesi’nde, sanayi siteleri ve Çeşme–Aydın Otoyolu bağlantı yolunu kullanan ağır tonajlı araçlar nedeniyle yıpranan güzergahta asfalt serimi gece saatlerinde yapıldı. Başkan Ömer Eşki, çalışmaların kent yaşamını aksatmadan ve ulaşım güvenliğini artıracak şekilde sürdürüleceğini belirtti.
Bornova Belediyesi, son yılların en yağışlı Şubat ayının geride kalması ve yağışların sona ermesiyle birlikte ilçenin dört bir yanında sürdürdüğü yol yapım ve yenileme çalışmalarına yeniden ivme kazandırdı. Özellikle ağır tonajlı araç trafiğinin yoğun olduğu ana arterlerde planlanan çalışmalar, trafik akışını aksatmamak için gece saatlerinde gerçekleştiriliyor.
Aydınlar Caddesi’nde gece boyu asfalt mesaisi
Egemenlik Mahallesi Aydınlar Caddesi’nde, Kara Nakliyeciler, Dökümcüler ve Ayakkabıcılar Sitesi’nin yanı sıra Çeşme–Aydın Otoyolu bağlantı yolu olarak kullanılan ve ağır tonajlı araçların yoğun şekilde tercih ettiği güzergahta asfalt serimi yapıldı. Gün içinde oluşabilecek trafik yoğunluğu göz önünde bulundurularak çalışma gece geç saatlerde başladı, sabahın ilk ışıklarına kadar aralıksız sürdü. Yoğun kullanıma bağlı olarak yıpranan yol zemininde yapılan yenileme çalışmasıyla hem sürüş güvenliği artırıldı hem de ulaşım konforu yükseltildi.
“Kent yaşamını aksatmadan çalışıyoruz”
Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, yağışlı hava koşulları nedeniyle ara verilen çalışmaların hız kesmeden devam edeceğini belirterek, “Son yılların en yağışlı Şubat ayını geride bıraktık. Ekiplerimiz, hava şartlarının elverişli hale gelmesiyle birlikte planladığımız yol yenileme çalışmalarına hız verdi. Özellikle ağır tonajlı araçların yoğun kullandığı Aydınlar Caddesi gibi kritik noktalarda gece çalışarak hem esnafımızın hem de vatandaşlarımızın günlük yaşamını aksatmamaya özen gösteriyoruz. Bornova’nın her mahallesinde güvenli ve konforlu yollar için sahadayız.” diye konuştu.
Hedef: Daha güvenli ve konforlu ulaşım
Bornova Belediyesi yetkilileri, ilçe genelinde ihtiyaç önceliğine göre belirlenen noktalarda asfalt serimi, yol bakım ve onarım çalışmalarının program dahilinde devam edeceğini ifade etti. Özellikle sanayi siteleri ve ana ulaşım akslarında yapılan yenilemelerle ticari faaliyetlerin kesintisiz sürdürülmesi ve trafik güvenliğinin artırılması amaçlanıyor.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Manisa Büyükşehir’den Soma’da 3 Kilometrelik Asfalt...
Manisa Büyükşehir Belediyesi, Soma ilçesinde altyapı çalışmaları tamamlanır tamamlanmaz zaman...
Başkan Uzun, asfalt serim çalışmalarını yerinde inceledi
Limanreis Mahallesi'nde devam eden asfalt serim çalışmalarını yerinde inceleyen Narlıdere...
Bornova’dan dünyaya çevrecilik dersi
Bornova Belediyesi, yağmur suyu hasadı ve hibrit enerji sistemleriyle Türkiye'nin en büyük...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...