Bu imzalar Bornova’nın geleceği için atılıyor
Bornova Belediyesi ve Yaşar Üniversitesi Bornova’nın geleceğine yönelik önemli bir adım attı. İki kurum “İklim, çevre ve enerji” alanlarında işbirliği protokolü imzaladı. Protokole Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ ile Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer imza attı. panelde konuşan CHP Enerji Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımıcısı Ahmet Akın "CHP olarak önümüzdeki dönem iktidardayız ve bu alanla ilgili yol haritamızı belirledik” diye konuştu.
Yaşar Üniversitesi’nde düzenlenen protokol töreni sonrası CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlusu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ,Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu’nun konuşmacı olduğu bir panel gerçekleştirildi.

Enerji insani bir haktır
Dünyanın yeni bir yeşil düzene geçtiğini ifade eden Ahmet Akın, Türkiye’nin bu düzene ayak uydurması gerektiğini ifade ederek, “Enerji bir tasarım ve tercih işidir. Enerjinin bir insan hakkı olduğunu her yerde söylüyoruz. Onun için ulaşılabilir şartlarda olmalı. Ödenebilir olmalı. Temiz olmalı. Çevreye, çevre dostu ve vatandaştan yana olmalı. Şimdi yeni bir yeşil düzene geçiyor dünya artık. Yepyeni bir yeşil düzen. A'dan Z'ye yaptığımız her şeyi, üretimi, hizmetleri yeşil düzene uyumlu hale getirmeliyiz. Biz iktira yürüyen CHP olarak bunun için çalışıyor, bunu tasarlıyoruz. Bu uzun bir yol ve bunu bilimle, değerli hocalarımızla yapıyoruz” dedi.
İzmir ve Bornova örnek oluyor
CHP belediyelirin yaptığı örnek çalışmaları her yerde anlattıklarını belirten Akın, “2013 yılında sürdürülebilir eylem planını hazırlayan Bornova Belediyesi bu alanda yılllardır örnek oldu. O günden bugüne önemli çalışmalar yaptı. İzmir enerji verimliliği konusunda gerçekten çok önde. Hem Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer, hem de Mustafa İduğ gibi ilçe belediye başkanlarımız sadece Türkiye’de değil, uluslararası alanda farkını ortaya koymuştur” diye konuştu.
Kendi elektirik ihtiyacımızı karşılayacağız
Kurumlararası işbirliğine büyük önem verdiklerini söyleyen Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Yaşar Üniversitesi ile yaptıkları işbirliğinin çok önemli olduğunu söyledi. Enerjinin hayatın her alanda gerekli olduğunu ifade eden İduğ, “Cep telefonlarından elektirikli araçlara enerji önemi giderek artan ciddi bir ihtiyaç. Biz de bu anlayışla Bornova Belediyesi’nin enerji ihtiyacını karşılayacak güneş enerjisi sistemiyle ilgili yatırımı yakında hayata geçiriyoruz. İhalesini yaktık. 1.5 milyon dolarlık bir yatırımla yılda 50 milyon TL’lik elektirik giderini ortadan kaldıracağız” dedi.

Eyleme geçmeliyiz
Yaşar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemali Dinçer, Bornova Belediyesi ile yaptıklarını protokole büyük önem verdiğini belirterek, “Sürdürülebilirlik kelimesi her yerde teleffuz ediliyor ama çoğu zaman sadece söylemde kalıyor. Bir anlam ifade etmesi için eyleme geçilmesi gerekiyor. Üniversite olarak biz bugüne kadar pek çok çalışma yaptık. Şimdi benzeri çalışmaları Bornova Belediyesi ile birlikte yapacağız” diye konuştu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu ise İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin enerji verimliği konusunda yaptığı çalışmalar ve yatırımlarla ilgili bir sunum yaptı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Onat Tüneli Projesi’nde çalışmalar sürüyor
Türkiye’nin belediye kaynaklarıyla yapılan en uzun karayolu tüneli olması hedeflenen Buca Onat...
LOGISTECH’te Zengezur Koridoru ve Alsancak Limanı’nın...
Türkiye’nin Azerbaycan ve Orta Asya’daki Türk cumhuriyetleriyle kara ve demir yolu...
İmzalar atıldı: Türkiye ile Mısır arasında savunma...
Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), Bosna-Hersek'te ilk kez gerçekleştirdiği savunma fuarı 'Balkan...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...