Buca dün gece cehennemi yaşadı
Buca Belediyesi, Zafer Mahallesi Olduruk mevkisinde çıkan yangının söndürülmesi için tüm saha personeli ile sabaha kadar mücadele verdi.
Tüm gece çalışmaları koordine eden Buca Belediye Başkanı Mimar Görkem Duman, Yıldızlar Mahallesi’nde yerleşim yerlerine yaklaşan yangına rağmen evlerini terk etmek istemeyen vatandaşları ikna etmek için yoğun çaba sarf etti. Başkan Duman, “İzmir bir haftadır cehennemi yaşıyor. Bizler elimizden geleni yapıyoruz ancak yangınların çıkmaması noktasında vatandaşlarımıza büyük görev düşüyor. Lütfen çok dikkatli olalım” diye konuştu.
Dün akşama doğru Buca Zafer Mahallesi Olduruk mevkisinde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisi ile kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Gece geç saatlerde yangının yerleşim yerlerine ulaşmasından endişe edilerek Yıldızlar Mahallesi tahliye edildi. Yangın ancak sabah saatlerinde rüzgarın da bir nebze zayıflaması ile kontrol altına alınabildi. Buca Belediyesi, başta BUCAKUT olmak üzere tüm saha personeli ile yangın söndürme ve tahliye çalışmalarına katılırken Buca Belediye Başkanı Görkem Duman çalışmaları bizzat koordine etti. Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, hayvanlarını bırakmak istemedikleri için evlerinden ayrılmak istemeyen vatandaşlarla bire bir ilgilenerek evlerin ve hayvanların tahliyesini gerçekleştirdi.
BAŞKAN GÖRKEM DUMAN’DAN YARDIM ÇAĞRISI
Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, gece sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı açıklamada durumun vehametini gözler önüne sererken, devletin tüm kurumlarına yardım çağrısında bulundu. Belediye Başkanı Görkem Duman şunları söyledi:
“İzmir bir haftadır cehennemi yaşıyor. Kaynaklar’daki yangınla herkes büyük bir cesaretle mücadele ediyor. Ama rüzgar nedeniyle kontrol altına alınamadı. Hep birlikte bu felaketi engellemek ve İzmir’i korumak zorundayız. Devletimizin tüm kurumlarının acilen harekete geçmesini bekliyoruz. Lütfen bu çağrıya kulak verin…”
CAN DOSTLARA İLK YARDIM YAPILDI
Yangının ortasında kalan can dostlarını kurtarmak için de büyük mücadele veren Buca Belediyesi ekipleri, kurtarılan canları tahliye ederek Buca Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde bakım ve tedavilerini gerçekleştirdi.
DİĞER KURUMLARDAN DESTEK GELDİ
Yangının kontrol altına alınması için Buca Belediyesi’nin yanı sıra İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, İzmir Orman Bölge Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri ve diğer ilçe belediyeleri büyük mücadele verdi.
YANGINA NEDEN OLANLAR GÖZALTINA ALINDI
Öte yandan, yangına bölgede yapımı devam eden bir inşaatta kullanılacak demirlerin spiral makinesiyle kesilmesi sonucu çıkan kıvılcımların neden olduğu, kıvılcımların önce bölgede biriken çöplüğe, oradan da ormanlık alana sıçradığı belirlendi. Jandarma yangına sebep olduğu gerekçesiyle 2 şüpheliyi gözaltına aldı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Benzine bir zam daha geliyor!
Akaryakıt fiyatlarında zam hareketliliği devam ediyor. Benzinin litre fiyatına dün gece yapılan...
Başkan Tugay yol emekçileriyle gece mesaisinde buluştu
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, şehirde kesintisiz devam eden saha...
Akaryakıtta dalgalanmalar sürüyor: Motorin fiyatlarında...
ABD ile İran arasında süren barış görüşmelerinde oluşan olumlu hava, petrol piyasalarında sınırlı...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...