BIST 100 10.863,42 %0,97 Altın 6.265,17 ₺/gr %0,68 Bitcoin $77.880 %0,07 Dolar 49,97 ₺ %0,06 Euro 56,03 ₺ %0,47 Sterlin 67,03 ₺ %0,07 Gümüş 80,76 ₺/gr %2,34 Ethereum $2.283,69 %0,66 İsviçre Frangı 60,86 ₺ %0,49 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,01 Avustralya Doları 35,04 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,32 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,06 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,47 Çin Yuanı 7,52 ₺ %0,14
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Buca'nın bilim gururu: 4 altın madalya 1 özel ödül

Buca'nın bilim gururu: 4 altın madalya 1 özel ödül

Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi, dünya gençlerini buluşturan organizasyon BUCA IMSEF ve Endonezya merkezli Uluslararası Gençlik Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Endonezya’dan çevrim içi gerçekleşen, 23 ülkeden 400 bilim projesinin yarıştığı organizasyonda Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri 4 altın madalya ve 1 özel ödül kazandı.

0Yorumlar
Buca'nın bilim gururu: 4 altın madalya 1 özel ödül

Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi,  dünya gençlerini buluşturan organizasyon BUCA IMSEF ve Endonezya merkezli Uluslararası Gençlik Bilim Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Endonezya’dan çevrim içi gerçekleşen, 23 ülkeden 400 bilim projesinin yarıştığı organizasyonda Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi öğrencileri 4 altın madalya ve 1 özel ödül kazandı. Fuarın kapanış ve ödül töreninde dünya gençlerine seslenen Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, bilim ve sanata yapılan yatırımların artırıldığını ifade ederek “Dünyayı bilime ve sanata ilgi duyan gençlerimizin kurtaracağına inanıyorum” dedi.

Dünya çapında kazandığı başarılarla ses getiren Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nin Endonezya Genç Bilim İnsanları Derneği (IYSA) işbirliğinde Endonezya merkezli çevrim içi gerçekleştirdiği Uluslararası Gençlik Bilim Fuarı’nda dünyanın dört bir yanından bilim ve sanat alanında yetenekli gençler buluştu.

10 – 12 Nisan tarihleri arasında düzenlenen YouthİnternationalScienceFair (YISF)' Uluslararası Gençlik Bilim Fuarı kapsamında 23 ülkeden 400 bilim ve sanat projesi Endonezya’da yarıştı. Dünyanın dört bir yanından bilim ve teknolojiye ilgisi, yeteneği olan ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin bilimsel projeleri jüri üyeleri tarafından değerlendirildi. Başarılı olarak görülen projelere ödülleri çevrim içi olarak düzenlenen kapanış töreninde takdim edildi. 

4 ALTIN MADALYA 1 ÖZEL ÖDÜL

Etkinlik sonucunda belirlenen kategori ve branşlarda ödüller sahibini bulurken Buca Belediyesi Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’nin ödül avcıları, 5 ödülle yarışmayı kapattı. Öğrenciler, büyük bir başarıya imza atarak yarışmada 4 dünya birinciliği elde edip, 4 altın madalyayı göğüslerken 1 de özel ödül kazandı. Fizik ve mühendislik alanında Asil Söylev-Miraç İrtegün, Yaman Has-Ceren Zor, Bilal Esmer-Kübra Eylül Baysak, yaşam bilimleri alanında Ege Çalışkan-Murat Işık, hazırladıkları projelerle dünya birinciliği ve altın madalya almaya hak kazandı. Ayrıca Yaman Has ve Ceren Zor’un fizik alanındaki projeleri dünya birinciliği yanında özel ödüle de layık görüldü.

BİLİM VE SANAT YATIRIMLARINA AĞIRLIK VERİYORUZ

Törende ilk olarak Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi Yöneticisi ve BUCA IMSEF Başkanı Ümit Karademir, merkez olarak Buca’da yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Karademir’in ardından katılımcılara hitaben çevrim içi İngilizce konuşma yapan Buca Belediye Başkanı Av. Erhan Kılıç, “Buca Belediyesi olarak gençlerimizi, özgür ve yaratıcı düşünmeye teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiğimiz Kızılçullu Bilim ve Sanat Merkezi’mizin bir etkinliğinde daha sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duydum. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere yol gösterdiği, ‘Hayatta en hakiki mürşit ilimdir’ sözünden aldığımız güç ve inançla yarınlarımız için çalışmaya devam ediyor, kentimizde bilime ve sanata yapılan yatırımların artırılmasına ağırlık vererek, sürdürülebilen ve gelişen bir Buca için çalışmalarımızı ortaya koyuyoruz. Her geçen gün kaynakları hızla tükenen dünyamızı, çevre bilincine sahip, akılla üreten, bilime ve sanata ilgi duyan gençlerimizin kurtaracağına inanıyor, onlar için projeler geliştirmeyi sürdürüyoruz” diye konuştu.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Karşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...

Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...

1 saat önce

ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı

Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...

3 saat önce

Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor

Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...

4 saat önce

Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...

Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...

5 saat önce

Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı

Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...

5 saat önce

Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...

5 saat önce

Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi

Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...

5 saat önce

13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu

Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...

6 saat önce

Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti

Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...

7 saat önce

ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...

7 saat önce

Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat

İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...

7 saat önce

Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...

7 saat önce