BIST 100 11.165,44 %0,13 Altın 6.450,91 ₺/gr %1,03 Bitcoin $79.976 %1,76 Dolar 49,84 ₺ %0,00 Euro 55,66 ₺ %0,14 Sterlin 66,51 ₺ %0,11 Gümüş 84,66 ₺/gr %2,15 Ethereum $2.317,82 %2,18 İsviçre Frangı 60,22 ₺ %0,03 Kanada Doları 35,63 ₺ %0,02 Avustralya Doları 35,09 ₺ %0,21 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,28 ₺ %0,00 BAE Dirhemi 13,58 ₺ %0,01 Rus Rublesi 0,62 ₺ %0,08 Çin Yuanı 7,49 ₺ %0,04
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Büyükşehir'de benzinlik tartışması

Büyükşehir'de benzinlik tartışması

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı üçüncü birleşimi gerçekleştirildi. Bornova ilçesi sınırlarında yapılması planlanan akaryakıt istasyonu tartışmalara neden oldu.

0Yorumlar
Büyükşehir'de benzinlik tartışması
Berivan Kaya/Ege'ye Bakış- İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı üçüncü birleşimi Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Özuslu başkanlık yaptı. Bornova'da gerçekleştirilmesi beklenen akaryakıt istasyonu yapılması için yapılan imar değişikliğine gelen itirazlar tartışmalara neden oldu.  

‘’Mağduriyetler görmezden geliniyor’’
AK Partili Meclis Üyesi Fikret Mısırlı AK Parti Grubu olarak akaryakıt istasyonu yapılmasından rahatsız olduklarını dile getirdiği açıklamasında, ‘’ Bornova’da karşısında tek katlı binaların arkasında benzin ve akaryakıt istasyonu açılmak isteniyor. Bir dizi olaylar oldu. Bölgede yaşayan 70 insan bunun yapılmaması yönünde itiraz yaptılar. STK’larda itiraz etti. İmar yönünden bir sene önce hazırlansa da bu imar yönünden de yanlış. Benzin istasyonların yeri 2b tarafından geçen yol var. Bu yol trafiğe kapanmış gibi görünüyor ama bu mümkün değil. Bu kararın hala neden bu kadar ısrarcı şekilde almaya çalışılıyor. Mağduriyetleri neden görmezden geliyoruz? Biz, bu yerin bu şekilde uğraşılacağına, şehir hastanesinin önündeki yol için 3 dakika konuşulmadı ama buraya ruhsat verilecek diye aylardır konuşuyoruz. Burada eğitim amaçlı tesis de açmıyoruz. İBB yasalarına aykırı olan yere neden ruhsat veriyoruz? AK Parti olarak biz bu iş için rahatsızlık içindeyiz’’ dedi.

Zorlama karar!
MHP  Grup Sözcüsü Hakan Şimşek, olumsuz oy kullanacağını belirterek, ‘’ Bu alanda imar değişikliği istenmesi noktasında şahsım olarak bu alana istasyonu yapılmaması yönünde oy kullandım. Vatandaşın itirazı geçse de daha önce alınmış olan oy birliği kararı olsa da, bu detaylar bize verilmediğinde oldu. Ama bu konu vatandaşların itirazları değerlendirildiğinde zorlama bir karar gibi görünüyor. Olumsuz oy kullanacağımı belirtiyorum” ifadelerini kullandı.
MHP'li Grup Başkanvekili  Selahattin Şahin istasyon yapımının imar bakımından uygun olmadığını aktardığı açıklamasında, ‘’Yapılması istenen istasyonu hakkında bende arkadaşlarımız gibi bu konuya karşıyım. İmar yönünden, her bakımdan uygun değildir. Çünkü alan konutların arasında kalmaktadır" dedi.

‘’Mevzuata göre mi vicdana göre mi?’’
 İmar Komisyonu Başkanı CHP'li İrfan Önal, eleştiriler üzerine yaptığı açıklamasında, ‘’ Plan yapılırken 5'li komisyona gidilmiş ve plan değişikliği kabul görüp meclisten geçmiş. Şu an görüşülen sadece itirazlar. 5 komisyonun 4'ünde kabul görmüş, çevre komisyonunda gerekçesi belli. Kriterler ile ilgili değerlendirilmiş bir konu. Kriterlere uyarken ‘biz doğru bulmuyoruz’ cümlesini nasıl kuracağız. Ortak toplantıda da söyledim. Bunu kriterler açısından değerlendiriyoruz. İmar Komisyonu Başkanı olarak, komisyonumuzda imar yönetmeliklerine göre değerlendirdik ve geçti. Biz bir durumu değerlendirirken mevzuata uygun mu değerlendiriyoruz yoksa vicdana göre mi? ‘’ dedi.

CHP Grup Başkanı Murat Aydın 2021 tarihli meclis kararıyla bu önerge kabul edildiğine değinerek, ‘’ Bu önerge kabul edilirken 5 komisyon tarafınsan da uygun görülmüş. O zaman da aynı tartışmalar vardı. O zaman bir kısım haklı endişeleri karşılamak için bazı şeyler eklemiştik. UKOME görüşünün alınmasını istemiştik. Bu kayıt, bahsedilen yollarla ilgili tartışmaları azaltmıştı.  Yine de bu itiraz aşamasında Bornova Belediyemizin bir tereddüdü vardı ve bu noktada itiraz etmişti. Parselin yanında bulunan 100 metrekare civarında küçük bir bölüm vardı ve bu bölümün ileride belediye için bir kamulaştırma yükü çıkarabileceğini düşünmüşlerdi. İmar Komisyonu bunu da haklı buldu ve bir değişiklik getirdik Aralık ayı kararına. Yani burada bahsedilen eleştirileri bu şekilde karşılamak mümkün. UKOME kararının hukuka uygunluğuna tartışmak meclisin değil mahkemelerin kararıdır. Eğer UKOME kararı yasalara aykırıysa bunun dava yolu vardır. Biz meclis olarak diğer kurumların aldığı kararla iptal edilmedikçe uygulamak zorundayız’’ dedi.

Salonu terk ettiler!
AK Partili birçok meclis üyesi salonda çoğunluk olmadığını ve yeter sayısı bulunmadığı belirtti. AK Parti Grup Sözcüsü Hakan Yıldız konuyla ilgili grup başkanvekillerinin görüştüğünü ve ortak karar alındığını aktardı. AK Partili meclis üyeleri durumun hukuka aykırı olduğunu ifade etti. Oylamanın ardından bazı AK Partili meclis üyeleri tepki göstererek salonu terk etti. 


 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor

III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...

10 dakika önce

Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...

37 dakika önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı

Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...

40 dakika önce

Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...

44 dakika önce

Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...

1 saat önce

23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...

İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...

1 saat önce

30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor

2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...

1 saat önce

Bornova’da tarihi gece

Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...

2 saat önce

Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...

2 saat önce

Balçova’da Cumhuriyet Coşkusu Yüksek Sadakat Konseriyle...

Balçova’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yılı, gün boyu süren etkinliklerle kutlandı....

2 saat önce

Cumhuriyet coşkusu Konaklı miniklerin kalbinde yankılandı

Konak Belediyesi’nin Mutlu Çocuklar Oyun Evleri’ne devam eden minikler, 29 Ekim Cumhuriyet...

2 saat önce

Menderes’te Cumhuriyet Coşkusu

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Menderes’te 2 gün kutlandı. Kortej yürüyüşü ve Deha Bilimlier konseri...

3 saat önce