Büyükşehir’in Geleneksel Şehit Kubilay Koşusu tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından geleneksel hale getirdiği 10 kilometrelik Şehit Asteğmen Kubilay Koşusu 19’uncu kez düzenlendi. Başkan Cemil Tugay, “Cumhuriyet’i geleceğe gençler taşıyacak” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Menemen’de 95 yıl önce meydana gelen kanlı ayaklanmada Cumhuriyet karşıtı güçler tarafından şehit edilen Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ve arkadaşlarını anmak için düzenlenen 10 kilometrelik Şehit Asteğmen Kubilay Koşusu 19’uncu kez yapıldı. Koşu, Menemen Karaağaç Yolu üzerinden başladı, Cumhuriyet Meydanı’nda noktalandı. Sporcular, bu yıl formalarının arkasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün gözleri, meşale figürü ve “Devrimlerin yılmaz bekçisiyiz” yazısıyla koşuya katıldı. Kategorilerinde ilk ona giren sporcular para ödülü kazanırken, ilk üçe girenlere para ödülünün yanı sıra kupa takdim edildi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın katıldığı madalya töreninde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, CHP Menemen İlçe Başkanı Hüseyin Özbey, Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Erdal Karagöz, siyasi partilerin temsilcileri, bürokratlar ve vatandaşlar da yer aldı. Başkan Tugay’ın yanı sıra Güç, Özbey ve Karagöz de sporculara ödüllerini verdi.
“Ne mutlu bu mücadelenin parçası olan herkese”
Törende konuşan Başkan Dr. Cemil Tugay, “Üç yiğit insanımızı andığımız bir gün. Genç bir öğretmen Cumhuriyet’i koruma görevini yerine getirirken katledildi. O günden bugüne her 23 Aralık bizim için biraz hüzün, biraz ders çıkarma gününe dönüştü. Bizlere vatandaşlık hakkını veren, demokrasiyi bu ülkeye kazandıran, kadınıyla erkeğiyle tüm yurttaşlarına eşit bakan rejim Cumhuriyet’tir. İstiklal Savaşı’nı kazanan o halka armağan edilmiştir. Cumhuriyet ne kadar kutsalsa onun için canını vermiş herkes kutsaldır. Ülkemizle, milletimizle gurur duyuyoruz. Bugün burada yarışa katılan birbirinden değerli gençlerimiz Cumhuriyet’imizi geleceğe taşıyacaklardır. Ne mutlu bu mücadelenin parçası olan herkese” dedi.
İşte kazananlar
356 sporcunun ter döktüğü koşunun ödül alan isimleri şöyle: Büyük Erkekler Kategorisi’nde; Ufuk Arda birinci, Keremcan Çelik ikinci, Mikail Al üçüncü oldu. Büyük Kadınlar Kategorisi’nde ise Hasibe Demir birinciliği, İpek Öztosun ikinciliği, Özlem Özgün üçüncülüğü elde etti. Genç Erkekler Kategorisi’nde de; Çağrı İlkbahar birinci, Mustafa Bozkurt ikinci, Samed Tosun üçüncü oldu. Genç Kadınlar Kategorisi’nde ise Ravza Aktan ipi göğüsledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Kubilay ve devrim şehitleri 95’inci kez anılacak
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah arkadaşları,...
Başkan Pehlivan: Menemen, Şehit Kubilay ve silah...
İnkılap şehidi Kubilay ile şehit bekçiler Şevki ve Hasan, şehadetlerinin 95. yıl dönümünde...
Devrim şehidi Kubilay 95’inci kez anılacak
Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk devrim şehitleri Asteğmen Kubilay ve silah arkadaşları,...
Yerel Haberleri
TümüKonak 6 bin metrekarelik yeni parkına kavuştu
Konak’a nefes aldıracak, Yenişehir Mahallesi’ndeki Medicana Hastanesi yanında yer alan 6 bin...
Karşıyaka ‘İzmir Baba’yı unutmadı
Karşıyaka Belediyesi, kent hafızasının ve sivil toplumun simge ismi Karşıyakalı Sancar...
Narlıdere Belediyesi şarj istasyonlarıyla geleceğe nefes...
Narlıdere Belediyesi’nin Aralık 2024’ten bu yana hizmete sunduğu elektrikli araç şarj...
Buca’da baca denetimleri sürüyor
Buca Belediyesi, baca yangınlarının önlenmesi ve hava kalitesinin korunması amacıyla ilçe...
Bornova’da devrim gibi dayanışma
Bornova Belediyesi, 15 dönümlük Yakaköy Dayanışma Tarlası’nda üniversite öğrencileri ve...
İZDENİZ personeline afet ve yangın eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, afetlere karşı hazırlıklı bir toplum oluşturma hedefi doğrultusunda...
Göl Gazinosu geçmişin ruhunu geleceğe taşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından özgün mimarisine sadık kalınarak yeniden inşa edilen...
118 yıllık sağlık çınarı yeni binasına kavuşuyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi Eşrefpaşa Hastanesi’nin yeni ek hizmet binasında inşaat çalışmaları...
Başkan Tugay ve Sepil Göztepe’nin İnciraltı projesini...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Göztepe Spor Kulübü Onursal Başkanı Mehmet...
Urla’da 2600 yıllık gelenek; Bağbozumu Şenlikleri başlıyor
2600 yıl öncesine tanıklık eden; üzüme ve incire balın, zeytine yağın düştüğü gün olarak kabul...
Aydın Erten ‘Halkçı Belediyeciliğin İzinde’ paneliyle anıldı
Gültepe’nin Efsane Başkanı Aydın Erten, vefatının 26’ncı yılında “Aydın Erten’i Anlamak: Halkçı...
Bilge Çınarlar’da neşe dolu buluşma
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, yaz döneminde 60 yaş ve üzeri...