Büyükşehir merhum bestekârı unutmadı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Korosu’nun sahne aldığı, merhum bestekâr Necip Mirkelamoğlu’nun ilk kez kayda alınan eserinin seslendirildiği konser büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi 16 Temmuz Cumartesi günü de Mirkelamoğlu’nun anısına Mordoğan-Karşıyaka arasında vapur konseri düzenleyecek.
İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Müziği Korosu, İnanç Menekşe şefliğinde Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda sahne aldı. Karşıyaka’da yaşamış merhum bestekâr Necip Mirkelamoğlu’nun ilk ke kayda alınan eserinin de seslendirildiği konsere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer adına İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç, İzmir Büyükşehir Belediyesi Milli Bayramlar Komitesi Başkanı Ulvi Puğ, İzmir Büyükşehir Belediyesi Etkinlik ve Organizasyon Şube Müdürü Fulden Bak, Konak Belediye Meclis Üyesi İbrahim Yıldız ve Necip Mirkelamoğlu’nun ailesi katıldı.
Büyükşehir Belediyesi 16 Temmuz Cumartesi günü de Mordoğan Karşıyaka seferi yapan vapurlarda sadece Mirkelamoğlu’nun eserlerinden oluşan repertuar ile konser düzenleyecek. 8 Eylül 2021’de de Mirkelamoğlu'nun Alsancak Vapur iskelesindeki büstü açılmıştı.
“Türk musikisini yaşatmak ve gelecek nesillere doğru aktarmayı görev bildik”
Sanat dolu gecede konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Nilay Kökkılınç, “Türk musikisini yaşatmak, gelecek nesillere doğru aktarmak, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’in vizyonu doğrultusunda belediyemizin izlediği kültür sanat politikası içerisindedir. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyesi Türk Musikisi Korosu’nun konserinde hep birlikteyiz. İzmir’de yaşamış, kentimize ve ülkemize değer katmış sanatçılarımızı ve onların değerli eserlerini sonsuza dek yaşatmayı, gelecek nesillere aktarmayı bir görev bildik. Bu akşam da merhum Necip Mirkelamoğlu’nun bugüne dek hiç bilmediğimiz, ilk kez kayda alınan bir eseri ile daha tanışıyoruz. Necip Mirkelamoğlu’nun büstünü 2021 yılında Alsancak Vapur İskelesi’nde açmıştık. İstedik ki gelecek kuşaklar da onu tanısınlar, bilsinler, şarkılarını dillendirsinler” ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Piriştina’nın sözü artık LED ekranda yaşatılacak
İzmir Büyükşehir Belediyesi, merhum İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Piriştina’nın...
Karşıyaka, Reşat Leblebicioğlu’nu unutmadı
Karşıyaka Belediyesi, 1941-1949 yılları arasında İzmir Belediye Başkanlığı görevinde bulunan...
Olcay Baykal hayatını kaybetti
Merhum eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın eşi Olcay Baykal (88), Antalya’da tedavi gördüğü...
Yerel Haberleri
TümüBuca’da üniversitelilere tam destek
Buca Belediyesi, Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezlerinde öğrencilere sunduğu ücretsiz...
İEF'in bilançosu belli oldu: 9 günde 560 bin kişi!
Bu yıl 5-13 Eylül tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ...
Konak Belediyesi’nin Kış Spor Okullarında kayıt heyecanı...
Konak Belediyesi’nin her yaştan vatandaşı sporla buluşturan Spor Okullarında yeni dönem...
Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği Renkli Etkinliklerle...
Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Gökçealan...
İzmir’den dünyaya yeni kapılar açılıyor
Çek Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti misafir eden İzmir Büyükşehir...
Bornova Belediyesi’nden sosyal belediyecilikte çığır açan...
Bornova Belediyesi’nin Yakaköy’de hayata geçirdiği 20 dönümlük Dayanışma Tarlası’nda hasat...
Okul trafiği İZUM’un yakın takibinde
İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla artan trafik...
İzmirim Kart’ta yeni dönem
İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ’nin toplu ulaşımda...
Foça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...