BIST 100 10.759,56 %3,64 Altın 6.222,90 ₺/gr %3,56 Bitcoin $77.357 %0,19 Dolar 49,96 ₺ %0,07 Euro 55,81 ₺ %0,26 Sterlin 67,01 ₺ %0,11 Gümüş 78,92 ₺/gr %5,74 Ethereum $2.244,49 %1,80 İsviçre Frangı 60,59 ₺ %0,02 Kanada Doları 35,75 ₺ %0,17 Avustralya Doları 35,14 ₺ %0,12 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 13,31 ₺ %0,22 BAE Dirhemi 13,61 ₺ %0,08 Rus Rublesi 0,62 ₺ %1,09 Çin Yuanı 7,51 ₺ %0,13
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Büyükşehir yeni hizmet binasına kavuştu

Büyükşehir yeni hizmet binasına kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin uzun yıllar güvenle kullanacağı Konak’taki yeni Zeytinlik Hizmet Binası’nı hizmete açtı. Modern ve kullanışlı bir mimariyle inşa edilen binada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin beş daire başkanlığı hizmet verecek.

0Yorumlar
Büyükşehir yeni hizmet binasına kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Güney Mahallesi’nde yeni ve modern bir hizmet binasına kavuştu. Zeytinlik Hizmet Binası’ndaki çalışmalar tamamlanarak hizmete açıldı. Farklı noktalarda hizmetlerini sürdüren bazı daire başkanlıkları ile müdürlükleri tek çatı altında toplayan  bina, yurttaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracak. 17 bin metrekarelik alana sahip modern hizmet binası, bodrum katla birlikte 7 kattan oluşuyor. Çalışma ofisleri, sosyal alanları, toplantı salonları gibi alanların yanı sıra binada, 120 araçlık otopark, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından kullanılacak morg ve gasilhaneler, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde sokak hayvanlarının tedavisini sağlayacak acil müdahale odaları ve ameliyathaneler de yer alıyor.

“Yeni hizmet binaları kazandırıyoruz”

Proje hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanı Onur Açık, “Binamızın 7 yıl önce yer teslimi yapıldı. Fesih süreci, ikmal ihalesi gibi süreçlerin ardından sürüncemede kalmış, bitirilememiş. Başkanımız Dr. Cemil Tugay, göreve geldiğinde projeyi titizlikle takip etti ve binanın hızlıca bitirilmesi için talimat verdi. Daire başkanlığımıza bağlı tüm birimlerimizle binayı hizmete alacak şekilde çalışmalarımızı sürdürdük ve projeyi tamamladık” dedi.

Büyükşehir’in 5 daire başkanlığı hizmet verecek 

Yeni hizmet binasında Çevre Koruma ve Kontrol, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık, Mezarlıklar, Tarımsal Hizmetler ve Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı olmak üzere beş daire başkanlığının hizmet vereceğini belirten Açık, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, bilimi önceleyen bir bakış açısına sahibiz. Projelerimizde deprem yönetmelikleri ve diğer yasal yönetmeliklere uygun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  En son yürürlüğe giren deprem yönetmeliği çerçevesinde binamızı tasarlayıp, çalışmalarımızı bu yönde tamamladık. Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı olarak amacımız kentimize yeni hizmet binaları kazandırarak vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sağlamak. Aynı zamanda depreme dirençli, kente uzun süre hizmet verecek binaları kentimizin kullanımına kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

İzmir’de nefes kesen deprem tatbikatı

İzmir Depremi’nin 6’ncı yılında, İzmir, Manisa ve Aydın’da 43 ilçeyi kapsayan bölgesel deprem...

16 dakika önce

Bornova’da geleceğe nefes, afete direnç

Bornova Belediyesi, doğaya uyumlu, dirençli ve "İklim Nötr" bir kent yaratma hedefi...

22 dakika önce

Foça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı

Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...

18 saat önce

İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...

18 saat önce

Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz

Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...

21 saat önce

Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor

III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...

21 saat önce

Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı

Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...

21 saat önce

Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı

Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...

22 saat önce

Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!

Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...

22 saat önce

Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...

22 saat önce

23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...

İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...

22 saat önce

30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor

2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...

23 saat önce