BIST 100 14.235,83 %1,60 Altın 6.713,67 ₺/gr %0,10 Bitcoin $77.954 %1,52 Dolar 48,64 ₺ %0,04 Euro 56,22 ₺ %0,01 Sterlin 65,70 ₺ %0,02 Gümüş 98,75 ₺/gr %0,15 Ethereum $2.514,06 %1,21 İsviçre Frangı 59,51 ₺ %0,00 Kanada Doları 34,99 ₺ %0,01 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,08 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,95 ₺ %0,01 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,02 Rus Rublesi 0,57 ₺ %0,24 Çin Yuanı 7,25 ₺ %0,02
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Büyükşehir yeni hizmet binasına kavuştu

Büyükşehir yeni hizmet binasına kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kentin uzun yıllar güvenle kullanacağı Konak’taki yeni Zeytinlik Hizmet Binası’nı hizmete açtı. Modern ve kullanışlı bir mimariyle inşa edilen binada İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin beş daire başkanlığı hizmet verecek.

0Yorumlar
Büyükşehir yeni hizmet binasına kavuştu

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Konak Güney Mahallesi’nde yeni ve modern bir hizmet binasına kavuştu. Zeytinlik Hizmet Binası’ndaki çalışmalar tamamlanarak hizmete açıldı. Farklı noktalarda hizmetlerini sürdüren bazı daire başkanlıkları ile müdürlükleri tek çatı altında toplayan  bina, yurttaşların belediye hizmetlerine ulaşımını kolaylaştıracak. 17 bin metrekarelik alana sahip modern hizmet binası, bodrum katla birlikte 7 kattan oluşuyor. Çalışma ofisleri, sosyal alanları, toplantı salonları gibi alanların yanı sıra binada, 120 araçlık otopark, Mezarlıklar Dairesi Başkanlığı tarafından kullanılacak morg ve gasilhaneler, Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde sokak hayvanlarının tedavisini sağlayacak acil müdahale odaları ve ameliyathaneler de yer alıyor.

“Yeni hizmet binaları kazandırıyoruz”

Proje hakkında bilgi veren İzmir Büyükşehir Belediyesi Yapı İşleri Dairesi Başkanı Onur Açık, “Binamızın 7 yıl önce yer teslimi yapıldı. Fesih süreci, ikmal ihalesi gibi süreçlerin ardından sürüncemede kalmış, bitirilememiş. Başkanımız Dr. Cemil Tugay, göreve geldiğinde projeyi titizlikle takip etti ve binanın hızlıca bitirilmesi için talimat verdi. Daire başkanlığımıza bağlı tüm birimlerimizle binayı hizmete alacak şekilde çalışmalarımızı sürdürdük ve projeyi tamamladık” dedi.

Büyükşehir’in 5 daire başkanlığı hizmet verecek 

Yeni hizmet binasında Çevre Koruma ve Kontrol, İklim Değişikliği ve Sıfır Atık, Mezarlıklar, Tarımsal Hizmetler ve Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı olmak üzere beş daire başkanlığının hizmet vereceğini belirten Açık, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak, bilimi önceleyen bir bakış açısına sahibiz. Projelerimizde deprem yönetmelikleri ve diğer yasal yönetmeliklere uygun olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz.  En son yürürlüğe giren deprem yönetmeliği çerçevesinde binamızı tasarlayıp, çalışmalarımızı bu yönde tamamladık. Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı olarak amacımız kentimize yeni hizmet binaları kazandırarak vatandaşlarımıza kesintisiz hizmet sağlamak. Aynı zamanda depreme dirençli, kente uzun süre hizmet verecek binaları kentimizin kullanımına kazandırmayı hedefliyoruz” dedi.



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Foça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır

CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...

1 saat önce

Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı

Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...

4 saat önce

Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...

4 saat önce

Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız

Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...

4 saat önce

Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...

5 saat önce

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!

Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...

5 saat önce

Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor

Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...

5 saat önce

Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi

Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...

5 saat önce

Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis

Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...

5 saat önce

İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...

5 saat önce

İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz

İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...

6 saat önce

Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!

Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...

6 saat önce