BORSA
BIST 100 13.687,86 %0,63
Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02
Bitcoin $63.840 %0,91
Dolar 47,40 ₺ %0,04
Euro 54,09 ₺ %0,11
Sterlin 63,08 ₺ %0,12
Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65
Ethereum $1.901,96 %1,33
İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27
Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17
Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26
Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00
Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04
BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07
Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04
Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
İZMİR 32°C 6.135,75 ₺/gr 47,40 ₺ 54,09 ₺
Anasayfa Yerel Cemil Tugay da katıldı… Torbalı’da Deve Güreşi Festivali ...

Cemil Tugay da katıldı… Torbalı’da Deve Güreşi Festivali gerçekleşti

Bölgenin en büyük organizasyonu olarak ünlenen Torbalı Deve Güreşleri Festivali büyük coşkuyla gerçekleşti. Aydın, Manisa, Balıkesir, Muğla, Antalya ve Çanakkale bölgelerinden yaklaşık 160 devenin katılımıyla gerçekleşen festivalde, pehlivan develer kıran kırana mücadele etti.

0Yorumlar
Cemil Tugay da katıldı… Torbalı’da Deve Güreşi Festivali gerçekleşti

Bu yıl 15’incisi düzenlenen, bölgenin en büyük organizasyonu olan Torbalı Deve Güreşleri Festivali büyük coşkuyla gerçekleşti. Aydın, Manisa, Balıkesir, Muğla, Antalya ve Çanakkale bölgelerinden yaklaşık 160 devenin katılımıyla gerçekleşen festivalde, pehlivan develer kıran kırana mücadele etti. Güzel havanın da etkisiyle bu yıl deve güreşlerini yaklaşık 20 bin güreş sever takip etti. Stantların açıldığı festivalde, binlerce vatandaş hem güreş özlemini giderdi hem de sıcak havanın tadını çıkardı. Öte yandan festivale İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Orhan Polat, Torbalı CHP Belediye Başkan Adayı Övünç Demir, Gaziemir CHP Belediye Başkan Adayı Ünal Işık, AK Parti Torbalı Belediye Başkan Adayı Özgür Erman Çağlar, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Güreşler öncesinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cemil Tugay, Belediye Başkanı Mithat Tekin ve Torbalı CHP Belediye Başkan Adayı Övünç Demir ile birlikte vatandaşları selamlayarak hem birlik ve beraberlik mesajı verdi hem de vatandaşla kucaklaştı.

20 BİN KİŞİ KATILDI

Torbalı’da aylardır büyük merakla beklenen, ilçe ve bölge halkının en büyük eğlencelerinden olan, tarihi ve kültürel öğelerin yaşatıldığı festival, organizasyon olarak tam not aldı. Bölgenin yanı sıra Antalya ve Çanakkale gibi şehirlerden pehlivan develerin boy gösterdiği festival renkli görüntülere sahne oldu. 160 devenin katıldığı, farklı kupalar için güreşlerin gerçekleştiği festivale 20 bin kişi katıldı. Özbey Mahallesi'nde bulunan Arenada gerçekleşen festivalin komite başkanlığını Mehmet Kurt üstlendi. Aracı olmayanları festivale Torbalı Belediyesi vatandaşı ücretsiz taşıdı. Kurulan stantlarda alışveriş yapma fırsatı da bulan vatandaşlar, güzel havanın tadını yaktıkları mangallarla çıkardı.

TEKİN’DEN TUGAY’A TEŞEKKÜR

Deveciliğin Torbalı’da büyük anlam ifade ettiğini anlatan Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin “Devecilik kültürü ve deve güreşleri Torbalı için önemli bir değer. Bölgenin en büyük organizasyonuna imza attığımız için mutluyuz. Katılım oldukça yoğun oldu. Geçmişi yüz yıllar öncesine dayanan bir geleneği hala yaşatabiliyor olmanın mutluluğu içerisindeyiz. Güreşlerimize katılarak bizleri onurlandıran Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Cemil Tugay’a da ayrıca teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.



Yorumlar (1)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

16 saat önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

19 saat önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

21 saat önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

23 saat önce

Girne Bulvarı yeni yüzüyle hizmette

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka’nın en yoğun ulaşım akslarından Girne Bulvarı’ndaki...

23 saat önce

Çiğli Belediyesi'nden Atasanayi ve Semt Pazarlarında...

Çiğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kent düzenini korumak, yaya güvenliğini artırmak ve...

23 saat önce

Başkan Çiçek Sokakta, Vatandaşla İç İçe

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek, müdürler ve sorumlu personeli yanına alarak sahaya...

23 saat önce

İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...

1 gün önce

Menderes’te 19 Mayıs Caddesi Yenileniyor

Menderes Belediyesi, Gazipaşa Mahallesi’nde yer alan 19 Mayıs Caddesi’ni yenileyerek yeniden...

1 gün önce

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de Mezuniyet Gururu

Karabağlar Belediyesi Tekstil Akademi'de eğitimlere başlayan 51 kadın, mezuniyet buluşmasına...

1 gün önce

Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nden lezzet dolu...

Karşıyaka Belediyesi, Cordelion Mutfak Sanatları Merkezi’nde usta şefler eşliğindeki lezzet...

1 gün önce

Konaklı kadınlar ücretsiz kurslarla meslek öğreniyor

Konak Belediyesi’nin Konak Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile Zeytinlik Semt Merkezi’nde...

1 gün önce