Cemil Tugay'dan partisinden istifa edeceği iddialarına yanıt
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, CHP’den istifa edeceği yönündeki iddialara ilişkin, “Bu iddiaları dile getirenlerin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Tanımadığım, hiçbir ilişkim olmayan, bizim yaptığımız hiçbir şeyden de haberi olmayan insanların boş boş iddiaları bunlar" dedi.
İzmir’in Ödemiş ilçesi Tosunlar Mahallesi’nde 2 Temmuz günü başlayan ve rüzgarın etkisiyle geniş bir alana yayılan orman yangını devam ediyor. Yangına havadan ve karadan müdahale sürerken, bölgede incelemelerde bulunan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay, açıklamalarda bulundu.
Sosyal medyada gündeme getirilen partisinden istifa edeceği iddialarına yanıt veren Tugay, şunları söyledi:
“Bu iddiaları dile getirenlerin art niyetli olduğunu düşünüyorum. Tanımadığım, hiçbir ilişkim olmayan, bizim yaptığımız hiçbir şeyden de haberi olmayan insanların boş boş iddiaları bunlar. Cumhuriyet Halk Partisi’ne ben yürekten inanarak dahil oldum ve hani böyle bir çıkar hesabıyla falan gelmedim. Biz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu partide, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet'in değerlerini savunmak için ahlakımızla, edebimizle, özveriyle çalışıyoruz ve siyaset yapıyoruz.”
"PARTİNİN TÜM KADEMELERİNDE GÖREV YAPTIM"
Cemil Tugay, parti içindeki geçmişine ve partili kimliğine de vurgu yaparak şunları söyledi:
“Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne tepeden gelip konmadım. Halk Partisi’nin en alt kademelerinden başlayarak hemen hemen tüm kademelerinde görev yaparak bugünlere kadar geldik. Halktan gördüğüm destek bana şunu gösteriyor: Biz doğru olduğumuz zaman, biz halkın hakkını savunduğumuz zaman, biz Cumhuriyet değerlerini savunduğumuz zaman, her türlü gerici ve kötü anlayışla mücadele ettiğimiz zaman millet arkamızda.
"BEN BURADAYIM, HALK YANIMDA"
Cumhuriyet Halk Partililikten kim ne anlıyor bilmiyorum ama ben halktan kopmamış değerlerini sonuna kadar savunan, ülkesi için gece gündüz çalışan insanların partisi olarak görüyorum. Ben buradayım. Yaptığımızın anlamının farkındayım. Arkamızdaki halk kitlesinin de farkındayım. Bazı insanların bilemediğim şekillerde bazı insanlarla özel ilişkileri, yakınlıkları olabilir. Buradan kaynaklı bazı düşmanlıklar geliştirebilirler. Buradan kaynaklı iftira ve karalama çabası içerisinde olabilirler. Ama onların sözleriyle ve varlıklarıyla ben siyaset yapmadım. Bundan sonra da onların sözleri ve varlıkları bizi biryerden alıp başka bir yere koymaz. Hadlerini bilmelerini tavsiye ediyorum kendilerine. Hadsizce sözler etmeye devam ettikçe hem cevaplarını alacaklardır hem de sadece bu cevabı benim gibi insanlardan değil, halktan da almaya başlayacaklardır."
"DOĞRU NEREDEYSE BİZ ORADAYIZ"
Açıklamasının sonunda toplumsal sorunlara dikkat çeken Tugay, “Söyleyeceğim şey; bugün burada yangınla mücadele ediyoruz. İnsanlarımız yoksullukla, işsizlikle, adaletsizlikle mücadele ediyor. Doğru neredeyse biz oradayız. Hizmet için, iyilik için, insanlık için, adalet için nerede ne yapmamız gerekiyorsa biz oradayız. Bizim yanımızda durmak isteyen herkes de kolaylıkla burada durabilir. Kişisel hesapları olanların bir yere kadar yolu var” dedi.
BİRGÜN
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İYİ Parti’de İstifa Krizi! Müsavat Dervişoğlu’nun...
İYİ Parti Ankara Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba, partisinden ve milletvekilliği görevinden...
Başkan Tugay’ın geçişi sonrası İzmir’de istifa dalgası
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın AK Parti’ye geçişi sonrasında İzmir Büyükşehir...
Güç’ten Cemil Tugay’a İstifa Çağrısı: “İzmirli Senin...
YENİ Parti İzmir Kurucu İl Başkanı Çağatay Güç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’a...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...