Çeşme Belediyesi'nden Karadağ'a "Sakız Ormanı" formülü!
Çeşme Belediyesi son dönemlerde nedensiz şekilde üst üste 7 kez yanan ve imara açılmaya çalışıldığı düşünülen Musalla Mahallesi’ndeki Karadağ’a talip oldu. Başkan Oran, “Söz konusu alanda içerisine 300-400 bin sakız fidanı dikeceğimiz, yürüyüş yolları ve dinlenme alanları yapabileceğimiz Sakız Ormanı yapmak istiyoruz. Burada inşaat yapılmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
Çevre Düzeni Planında Orman Alanı’nda kalan, Nitelikli Doğal Koruma Alanı olarak geçen Karadağ Bölgesi’nde inşaat izni olmadığını, ancak tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği yapılabileceğini belirten Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, bölgenin Çeşme Belediyesi’ne tahsis edilmesi konusunda gerekli çalışmaları başlattıklarını söyledi.
Hazine Bakanlığı’na ait olan ormanlık alanı alarak “Sakız Ağacı Geliştirme Bölgesi” ilan etmek isteyen Oran, bu alanlarda mülkiyet durumuna bağlı olarak sadece endemik bitki yetiştirilebileceğinin altını çizdi.
“300-400 BİN SAKIZ AĞACI DİKECEĞİZ”
Toplam bin 453 km alanı “Sakız Geliştirme Bölgesi” yapmak istediklerini ifade eden Oran, “Söz konusu alanda dev bir Sakız Ormanı kurarak yaklaşık 300-400 bin sakız ağacı dikimi yapabiliriz. İçerisinde yürüyüş yolları, bisiklet yolları ve dinlenme alanları ile birlikte ağaç parkı arboterum yaparak, ilk ve orta öğretimden üniversite düzeyine kadar tüm öğrencilere ve çevre halkına sakız ağacı hakkında bilgi verebileceğimiz yepyeni bir yaşam alanı yaratmak istiyoruz. Konuyla ilgili gerekli hazırlıklarımızı tamamlayarak Hazine Bakanlığı’na başvurumuzu yapıyoruz” dedi.

“BURADA İNŞAAT YAPILMASINA İZİN VERMEYECEĞİZ”
Oran, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Göreve geldiğimiz andan itibaren Ege toprağının sağlık iksiri, Osmanlı’nın tarımsal mirası ölümsüz sakız ağacını anavatanına döndürmek için 40 yıl aradan sonra yeniden sakız üretimine başladık. Dünya’da damla sakızı üretilen tek yer olan Sakız Adası’nın tekelini yıkmak ve asıl anavatanı olan Çeşme’de üretimini arttırmak için 30 binden fazla sakız fidanı diktik, dikmeye de devam ediyoruz. Yüksek katma değeri olan, sağlıktan kozmetiğe, farmakolojiden gastronomiye birçok alanda kullanılan sakızı geliştirmemiz için yeni alanlara ihtiyacımız var. Karadağ Mevkii’nde kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılan ve imara açılmaya çalışılan bu ormanlık alana talip olduk. Burada inşaat yapılmasına izin vermeyeceğiz.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Karadağ'dan Türk vatandaşlarına vize kararı!
Karadağ, Avrupa Birliği (AB) ile yürüttüğü üyelik müzakereleri kapsamında vize politikasında...
Sarı bültenle aranan Talip Güler'e MİT'ten operasyon!
Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) DAEŞ terör örgütünün "Faruk Ofisi" olarak bilinen "Türkiye...
Başkan Fıçı'dan siyasi süreç açıklaması: "Herhangi bir...
Foça Belediye Başkanı Saniye Bora Fıçı, son günlerde yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin yazılı...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
