Çeşme Festivali geri dönüyor...
Uzun bir aradan sonra tekrar düzenlenecek olan 'Çeşme Festivali', bugün gerçekleştirilen basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran; "22-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Çeşme Festivali Balkan Günleri’nde tüm dünyaya sevginin umudun ışıltısını yayacağız." dedi.
Çeşme Belediyesi, 1980’li ve 90’lı yıllarında büyük yankı uyandıran, Türkiye'nin en büyük müzik festivallerinden biri olan "Çeşme Festivali"ni yeniden hayata geçirilmek için düğmeye bastı.
Bu yıl 'Balkan' teması ile 22-25 Eylül tarihleri arasında Çeşme Belediyesi tarafından yeniden hayatata geçirilecek olan Çeşme Festivali'nin tanıtımı, bugün düzenlenen basın toplantısında duyuruldu.

Basın toplantısında konuşan Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran; "3 yılı aşkın bir süredir, tüm bu zenginliklerimiz korumak büyük bir aşk ve yoğun bir emekle çalışıyoruz. Biz 'Sen, ben yok, biz varız' diye yola çıktık. Çağdaş bağımsız aydınlık yarınların ancak Mustafa Kemal’ın devrimleri ışığında yükselebileceğine inanıyor, Çeşme’nin sanatla bağını güçlendirerek 12 ay yaşayan bir kent olması için sağlam adımlar atıyoruz. 80’li 90’lı yıllarda Çeşme’yi dünyaya tanıtan Çeşme Festivalimizi 25 yıl aradan sonra sizlerle buluşturmamızın temeli bu anlayışa dayanıyor. 2019 yılında ‘Ege’nin 2 Yakası’ ismi ile yeniden başlattık. Pandemi arasının ardından bu sene yeniden Balkan teması ile gerçekleştiriyoruz. Yüz yıllardır yaşanan sayısız acılara rağmen gittikleri her yere zenginlik katan kardeşlerimizle kimsenin koparamayacağı kültürel bağlarımız var.
22-25 Eylül tarihleri arasında gerçekleştireceğimiz Çeşme Festivali Balkan Günleri’nde tüm dünyaya sevginin umudun ışıltısını yayacağız. 4 gün sürecek festivalimizde Balkan Paradise Orkestra, Cenk Bosnalı gibi konserlerin yanı sıra İlber Ortaylı’nın Balkan Göçü, Moğollar Grubu’nun solisti Cahit Berkay’ın ‘Ülke Ülke Balkan Müziği’ söyleşileri, belgesel gösterimleri dopdolu bir festival yaşayacağız. Sevgiye inana herkesi kol koal şarkıalr söylemeye halaylar çekmeye kalp kalbe dünyaya umut ve barış mesajları vermeye Çeşme Festivalimize bekliyoruz.’’ ifadelerini kullandı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Beyaz Show Geri mi Dönüyor? Derken Yeni Gelişme: Beyazıt...
Beyaz Show’un yeniden ekranlara dönmesini bekleyen izleyicileri heyecanlandıran bir gelişme...
Tugay'ın transferi sonrası ilk adım: 90 dakika uygulaması...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın AK Parti'ye geçişi sonrasında atılan ilk...
Bozalan İncir Festivali için geri sayım başladı
Bereketli topraklarında yetişen birbirinden güzel ürünlere sahip olan Menemen'de, 6. Bozalan...
Yerel Haberleri
TümüKarşıyaka’nın 114 yıllık hikâyesi ‘Hatıra Bahçesi’nde...
Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıl önce bir zeytin ağacının altında filizlenen kuruluş ruhu,...
ABAK Ekibi Bölgesel Deprem Tatbikatında Görev Aldı
Aliağa Belediyesi Afet İşleri ve Risk Yönetimi Müdürlüğüne bağlı Aliağa Belediyesi Arama...
Aliağa Belediyesi Kasım Meclisi Toplanıyor
Aliağa Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 3 Kasım 2026 Salı günü saat 18.00’de...
Münih’te Konak rüzgarı: Başkan Mutlu, kentin tarihini ve...
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenen Türk...
Bilge Çınarlar’da yeni dönem 16 farklı kursla başladı
Karşıyaka Belediyesi Bilge Çınarlar Sağlıklı Yaş Alma Merkezi, ileri yaştaki vatandaşların...
Kedinin midesinden 40 santimlik toka çıktı
İzmir Büyükşehir Belediyesi Seyrek Hayvan Hastanesi’nde veteriner hekimler, sıra dışı vakalara...
Başkan Vekili Şen’den Hafta Sonu Mesaisi
Menderes Belediye Başkan Asuman Şen, hafta sonunda iş başındaydı. Tesisleri denetledi,...
13 yıllık mücadelenin zaferi salonu gözyaşlarına boğdu
Buca Belediyesi’nin düzenlediği Kentler, Dertler ve Bağımlılık” panelinde, uyuşturucu...
Üniversiteli gençler Bornova’nın tarihini keşfetti
Bornova Belediyesi, İzmir’e ilk kez gelen üniversiteli gençlerin kenti tanıması amacıyla...
ABD’de dünya üçüncülüğü elde etti, İzmir’in gururu oldu
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün milli güreşçisi İbrahim Özdemir, ABD’nin Las Vegas...
Büyükşehir’den çiftçiye “altın” fırsat
İzmir Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin gelirini artırmak ve ürün çeşitliliğini geliştirmek...
Başkan Tugay’dan Seferihisar’da ortak hizmet ve iş...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Seferihisar programı kapsamında AK Parti ve...