BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Çiğli Belediyesi “Katılıyoruz Programına” Dahil Oldu

Çiğli Belediyesi “Katılıyoruz Programına” Dahil Oldu

Çiğli Belediyesi, Ulusal Demokrasi Enstitüsü (NDI), Türkiye Belediyeler Birliği ve Türkiye Kent Konseyleri iş birliğinde gerçekleştirilen Katılıyoruz Programına dahil oldu.

0Yorumlar
Çiğli Belediyesi “Katılıyoruz Programına” Dahil Oldu
Çiğli Belediyesi Meclis Salonu’nda düzenlenen Katılıyoruz – Çeyrek Dönem Toplantısı, NDI Türkiye ekibinin yanı sıra çevre, engellilik, kadın ve çocuk hakları, dezavantajlı gruplar, eğitim, istihdam ve erişilebilirlik üzerinde faaliyet gösteren kurum ve kişilerin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde kurumsallaşma çalışmalarını titizlikle sürdüren Çiğli Belediyesi, Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün öncülüğünde sivil toplum temsilcileri ile etkileşim süreçlerini kurumsallaştırarak yerelde daha şeffaf ve kapsayıcı karar alma ve iletişim süreçleri geliştirme amacıyla Katılıyoruz Programına dahil oldu.

Sivil aktörler söz sahibi olacak
Çiğli Belediyesi’nin de dahil olduğu Katılıyoruz Programı, sivil aktörlerin savunuculuk ve iletişim kapasitelerini geliştirip, onlara farklı paydaşlarla bir araya gelip, ortak çalışma alanları sağlayarak yerel yönetimlerin karar alma süreçlerine dahil olmalarını desteklemenin yanı sıra yerel ölçekteki konularla ilgili, belediyeler ile sivil aktörler arasında katılımcı ve karşılıklı iletişime dayalı karar alma süreçlerinin gelişmesini sağlamayı amaçlıyor.



Başkan Gümrükçü: “Farklı fikirlere açığız”

Çiğli’nin geleceği ile ilgili konularda sivil toplum paydaşlarından gelecek fikirlere açık olduklarını ifade eden Başkan Gümrükçü, “Katılımcılık, sosyal demokrat belediyeciliğin en önemli kriterlerinin başında geliyor. Göreve gelirken biz de Çiğli’yi ortak akılla ve katılımcı demokrasi ile yöneteceğimizin sözünü vermiştik. 2 yılı aşkın süredir hizmet ve projelerimizi bu anlayışla hayata geçirerek 2019 ve 2020 yıllarında Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından verilen Yerel Demokrasi ödülüne layık görüldük. Bu yönetim anlayışımızı kurumsallaştırmak ve sürdürülebilir kılmak adına sivil aktörler ile yerel yönetimlerin iletişimini kuvvetlendirmeyi amaçlayan Katılıyoruz Programına dahil olduk. Çiğlimizin geleceği ile ilgili fikri olan tüm paydaşlarımıza kapımız açık. Konuşarak ve tartışarak doğruyu bulacağız. Bugünümüzü ve geleceğimizi birlikte şekillendireceğiz. Kentlerimizin demokratikleşme yolculuğuna katkı sağlayacak bu programı düzenleyen ve görüşleriyle katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Kent paydaşlarımızın karar alma süreçlerine katılımını artırmak adına ulusal ve uluslararası mecrada demokratikleşme çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

2 saat önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

3 saat önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

3 saat önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

6 saat önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

7 saat önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

7 saat önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

8 saat önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

8 saat önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

1 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

1 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

1 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

1 gün önce