Çiğli'de 29 Ekim coşkusu başlıyor
Çiğli, 29 Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutlayacak. 28 Ekim Pazartesi günü Cumhuriyet koşusu ile başlayacak etkinlikler 29 Ekim Salı akşamı Kaymakamlık Karşısındaki Büyük Park’ta gerçekleşecek olan müthiş Tepecik ve Senfoni Orkestrası konseri ile son bulacak. Cumhuriyet’in 101. Yaşını büyük bir gurur ile kutlayacaklarını ifade eden Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, “Tüm halkımızı Cumhuriyet Bayramı coşkumuza ortak olmaya davet ediyorum” dedi.
Çiğli Belediyesi, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı kutlamaları kapsamında ilçede bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak. 28 Ekim’de başlayacak olan kutlamalar, coşkuyu doruğa çıkaracak. Etkinlikler arasında Cumhuriyet koşusu, kortej yürüyüşü ve konser yer alacak.
Cumhuriyet Koşusu
Kentte Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, 28 Ekim Pazartesi günü Kuş Cenneti içi Delta Cafe önünden saat 10.00’da başlayacak olan Cumhuriyet Koşusu ile start alacak. Bu anlamlı koşuda, Cumhuriyet coşkusunu hep birlikte yaşanacak ve yediden yetmişe herkes cumhuriyet için koşacak. Herkesin katılabileceği bu özel etkinlik, birlik ve beraberliğin simgesi olacak.
Kortej ve Konser
29 Ekim günü, sabah gerçekleştirilecek resmi törenin ardından akşam saatlerinde kutlamalar başlayacak. Saat 19.30’da Cumhuriyet ve Demokrasi Parkı önünden başlayacak olan kortej yürüyüşü Kaymakamlık karşısı Büyük Park’ta son bulacak. Ardından saatler 20.00’yi gösterdiğinde müzükseverler Tepecik Senfoni Orkestrası’nın coşkulu ezgileri eşliğinde Cumhuriyet gururunu zirveye taşıyacak.
Başkan Yıldız’dan davet
Çiğli Belediye Başkanı Onur Emrah Yıldız, tüm Çiğlilileri Cumhuriyet Bayramı coşkusuna ortak olmaya davet etti. Başkan Yıldız, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 101. yaşını kutluyoruz. Oldukça zor günlerden geçiyoruz, ancak bizi hiçbir güç yıldıramaz. Asıl böyle günlerde bayramımızı daha coşkulu bir şekilde kutlamalıyız. Tüm Çiğlilileri etkinliklerimize davet ediyorum. Bizler Cumhuriyetimize sahip çıkacak ve bizlere verilen bu emaneti koruyup kollayacağız. Hep birlikte, Cumhuriyetimizin kuruluş gururunu yaşayacak, kortej yürüyüşü ve Tepecik Senfoni Orkestrası’nın muhteşem konseri ile bu anlamlı günü taçlandıracağız. Gelin, bu coşkuyu birlikte paylaşalım ve Cumhuriyet Bayramı’nı büyük bir heyecanla kutlayalım."
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Çiğli’de Cumhuriyet Coşkusu Fotoğraf Sergisi ve Sinema...
Çiğli Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği programda,...
Efes Selçuk'ta Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Kültür, Tarih...
Efes Selçuk Belediyesi, Cumhuriyetin 103. yıl dönümünü kapsamında anma programları, törenler,...
Çiğli’de Cumhuriyet Bayramı Coşkusu Etkinliklerle Yaşanacak
Çiğli Belediyesi, Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü kapsamında spor, doğa, kültür ve sanat...
Yerel Haberleri
TümüUrla’da Yeşil Eczane ve Şifa Bahçeleri Projesi tanıtıldı
Urla Belediyesi, Zeytin ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen söyleşide, doğayla uyumlu...
32. yılda aynı heyecanla: Karşıyaka Ata’dan Ana’ya koştu!
Karşıyaka Belediyesi tarafından bu yıl 32’nci kez düzenlenen Ata’dan Ana’ya Saygı Koşusu, 1500...
Göztepe’nin başarılı voleybolcularından Başkan Kınay’a...
Yıldız Kızlar kategorisinde İzmir şampiyonu ve Türkiye üçüncüsü olan Göztepe Spor Kulübü Yıldız...
Geleceğin milli sporcuları Buca'da yetişiyor
Buca Belediyesi'nin açmış olduğu yüzme kurslarına katılarak yetenekleriyle öne çıkan çocuklar,...
Kültürpark’ın yeni sakini İskender papağanı
50’nin üzerinde kuş türüne ev sahipliği yapan Kültürpark’ta, yeşil papağanların yanı sıra...
“Yaşları küçük hayalleri büyük”
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’nün genç judocuları, Bosna Hersek’te düzenlenen Judo...
İzmir’de suyun her damlası yeniden değerlendiriliyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, gri suyu arıtarak yeniden kullanıma kazandırıyor. ESHOT...
Parklardaki zeytinler sıvı altına dönüştü
Bornova Belediyesi, ilçenin park, yeşil alan ve rekreasyon alanlarında bulunan yüzlerce asırlık...
Çocuklar saha istedi, Başkan Uzun yerine getirdi
Narlıdere Belediye Başkanı Erman Uzun, 2. İnönü Mahallesi Koca Çınar Sokak’ta yer alan Kemal...
Başkan Mutlu’dan üreten kadınlara tatlı ziyaret
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Mutfak Atölyesi’nde pastacılık eğitimi...
İnciraltı Kent Ormanı’nda EXPO 2027 hazırlığı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 16 Nisan-2 Mayıs 2027 tarihleri arasında düzenlenecek...
Menderes Zabıtasından Kömür Denetimi
Menderes Belediyesi, kış aylarının gelmesi ile birlikte kömür denetimlerini sıklaştırdı.