Çiğli’de “Sosyal Market” hizmete açıldı
Çiğli Belediyesi tarafından, Kızılay Konak şubesinin katkılarıyla dar gelirli ailelerin ihtiyaçlarını karşılamaları amacıyla projelendirilen Çiğli Sosyal Market düzenlenen törenle açıldı.
Başkan Gümrükçü: “Kızılay ile çalışmaktan gururluyuz”
Türk Kızılayı’nın 150 yıldır büyük bir özveriyle ihtiyacı olan herkesin yardımına koştuğunu ifade eden Başkan Gümrükçü, “Bir yıldır Kızılay ile dar gelirli yurttaşlarımıza yönelik ortak çalışma yürüyoruz. Pandemi, deprem ve sel felaketlerinden etkilenen binlerce vatandaşımıza gıda desteğinde bulunduk. İzmir’de bir ilke imza atarak Kızılay ile birlikte Sosyal Market açılışı yaptık. Bu proje ile yardım çalışmalarımız kurumsal ve sürdürülebilir olacak. Veren elin alan eli görmeyeceği ve insan onuruna yakışır bir şekilde vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacağız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kart dağıtacağız. Vatandaşlarımız bu kart ile Sosyal Markete gelerek ihtiyaçlarını ücretsiz olarak karşılayabilecekler. Türk Kızılayı ile birlikte çalışmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Siyasi anlayışla değil toplumsal dayanışmanın üst düzeye çıkarılması hedefiyle hareket edersek mutlu ve huzurlu yarınlara çok daha güçlü yürüyebiliriz” dedi.
Ömür Şanlı: “İyilikleri çoğaltacağız”
Kızılay’ın 1868 yılından bugüne insanlık onurunu korumak amacıyla çalıştığını ifade eden Kızılay Konak Şubesi Ömür Şanlı, “Çiğli Belediyesi ile iş birliği içerisinde, bölge insanımızın toplumsal dayanışmanın gücünü hissedebilmesi amacıyla hayata geçirdiğimiz Sosyal Market projesinin paydaşı olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Dünyadaki en güzel şeyin, insanların zor zamanlarda birbirlerine yardım etmesi olduğunu yaşadığımız Pandemi, deprem ve sel koşullarıyla daha iyi kavradık. Kalıplardan ve önyargılardan uzak, dayanışma ve güven duygusunu temel alarak hizmete açtığımız Sosyal Marketimizde para değil hayırsever vatandaşlarımız ile kurum ve kuruluşların cömertliği ve iyiliği geçiyor. Veren elin alan eli görmediği, her hanenin huzurlu olmasının desteklendiği sosyal marketimizin özellikle Pandemi koşullarında vatandaşlarımızın önemli ihtiyaçlarına çözüm üreteceğine inanıyorum. Bağışçılarımızın desteğiyle Sosyal Market projesinin en kısa sürede tüm İzmir’e yayılmasını temenni ediyorum” dedi.
Başkan Kılıç: “Buca’mıza da kazandıracağız”
Sosyal Market projesinin Çiğli ve İzmir için değerli olduğunu ifade eden Buca Belediye Başkanı Erhan Kılıç, “Kızılay Konak Şube Başkanımızın da söylediği gibi iyilikleri çoğaltmak için mücadele edersek hayatı herkes için daha yaşanabilir kılabiliriz. Pandemi döneminin yanı sıra son 1 yıl içerisinde yaşadığımız deprem ve sel felaketleri, toplumsal yardımlaşma konusundaki duyarlılığımıza önemli katkı sağladı. Yerel yönetimler olarak bu süreçte işsiz kalan, evini kaybeden tüm yurttaşlarımızın ihtiyaçlarını özveriyle karşılamaya özen gösterdik. Çiğli ve İzmir adına son derece değerli bu projeyi hayata geçirdikleri için Çiğli Belediyesi’ni ve iyiliğin merkezi olan Türk Kızılay’ını tebrik ediyorum. Bugün Çiğli’de açılışını yaptığımız Sosyal Market projesini Buca’mıza kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. En kısa sürede çalışmalarımızı tamamlayıp Bucalı vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” dedi.
Deniz Sever: “İhtiyaçlarımıza çözüm olacak”
Açılışa katılanları selamlayarak sözlerine başlayan Ataşehir Mahallesi 1. Azası Deniz Sever, “Öncelikle yaşadığı rahatsızlık dolayısıyla bugün aramızda olamayan değerli Muhtarımız Nesrin Erdoğan’a geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Kentimizin ve mahallemizin çok önemli bir ihtiyacına çözüm üreteceğini düşündüğüm Sosyal Market projesini Çiğlimize kazandıran Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü’ye ve Kızılay yetkililerine şahsım ve mahalle sakinlerim adına sonsuz teşekkür ediyorum. Projenin Çiğlimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum” sözleriyle konuşmasını tamamladı.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
İzmir'in kimliğini yansıtan Konak Durağı hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ESHOT Genel Müdürlüğü, Atatürk Kültür Merkezi ile Konak Vapur...
Menemen Belediyesi'nin 100 araçlık TIR Parkı hizmete açıldı
Menemen Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan dev Tır Parkı, düzenlenen törenle hizmete açıldı....
Ekonomik krizin ortasında sıcacık bir dayanışma
Buca Belediyesi’nin Kent Lokantaları, sunduğu uygun fiyatlı ve sağlıklı menülerle dar gelirli...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
