BIST 100 13.210,72 %4,91 Altın 6.794,56 ₺/gr %1,20 Bitcoin $76.192 %0,94 Dolar 48,67 ₺ %0,06 Euro 56,17 ₺ %0,04 Sterlin 65,53 ₺ %0,14 Gümüş 101,35 ₺/gr %1,79 Ethereum $2.419,12 %2,29 İsviçre Frangı 59,43 ₺ %0,01 Kanada Doları 34,91 ₺ %0,10 Avustralya Doları 34,71 ₺ %0,05 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,96 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 13,25 ₺ %0,04 Rus Rublesi 0,58 ₺ %0,16 Çin Yuanı 7,26 ₺ %0,12
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Çiğli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kuruldu

Çiğli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kuruldu

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü öncülüğünde kurulan Çiğli Kent Konseyi son olarak Çocuk Meclisi’nin kuruluşunu tamamladı. Çiğli’de bulunan devlet ve özel okulların 4, 5, 6 ve 7. sınıf öğrencilerinin katılımı ile kurulan Çocuk Meclisi’nde elliden fazla çocuk yer aldı.

0Yorumlar
Çiğli Kent Konseyi Çocuk Meclisi Kuruldu
Cinsiyet eşitliğinin sağlanması için okulların her sınıf kademesinden bir erkek ve bir kız öğrenci davet edildi. Kurulacak meclisin kuralları, seçim sistemi ve işleyişin yöntemi çocuklara bırakıldı. Davet edilen öğrenciler bir başkan seçerek rekabete girilmemesi gerektiği, her çocuğun fikrini özgürce söyleyip her toplantıya katkı koyabileceğini ifade etti. Çocuklar 15 günde bir buluşarak kentin sorunlarını ve çözüm önerilerini konuşacaklar. Her toplantıda ayrı bir kolaylaştırıcı ve sekretarya olacak. Çocuk Meclisi’nin işleyişi ve yönergesi yetişkinler tarafından değil çocuklar tarafından belirlenecek. Çocuklar bir sonraki toplantının gündem önerilerini konuşarak buluşmayı sonlandırdı.
 
“Kent konseyimiz her geçen gün daha kapsayıcı oluyor”
Çiğli Kent Konseyi Çocuk Meclisi’nin kurulması ile ilgili açıklamalarda bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Mustafa Kemal Atatürk cumhuriyetimizin güçlü olması için iki şeye güveniyor. Biri gençler biri çocuklar. Ulu Önder’in çocuklar için söylediği; ‘Sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı ve ikbal ışığısınız. Memleketi asıl ışığa boğacak olan sizsiniz. Kendinizin ne kadar önemli, değerli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız’ sözü bizim çocuk çalışmalarımızda rehberimiz oluyor. Çiğli Kent Konseyi çok geç kuruldu. Kurulmasını sağlamaktan gururluyum, mutluyum. Çocuk Meclisi ile konseyimiz altıncı meclisini kurmuş oldu. Altı ayda altı meclisin kurulması ve bu meclislere katılım için yoğun talebin olması çok doğru bir iş yaptığımızı gösteriyor. Kent Konseyimiz her geçen gün daha kapsayıcı oluyor. Cumhuriyetin çocuklarının demokrasiyi, katılımcılığı daha fazla benimsemesi için kurulan Çocuk Meclisimizin çok keyifli çalışmalara imza atacağını düşünüyorum. Kuruluş sürecine katkılarından dolayı Kaymakamımıza ve Milli Eğitim Müdürümüze desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
 
İbrahim İncesu: “Çocuklar göz bebeğimiz”
Çocuk Meclisi’nin kurulmasından dolayı mutlu olduğunu belirten Çiğli Kent Konseyi Başkanı İbrahim İncesu, “Belediye Başkanımız Sayın Utku Gümrükçü kent yönetimine katılımı artırmak, kentlilik bilincini yaygınlaştırmak için 2021 yılı Ekim ayında Çiğli Kent Konseyi’nin kurulmasını sağladı. Yıllarca süren beklentiyi karşıladı. Her çalışmamıza her etkinliğimize desteği bizleri onure ediyor, mutlu ediyor. Çocuk Meclisi’nin kurulmasıyla Çiğli Kent Konseyi’nin altı meclisi oldu. Göz bebeğimiz çocuklarımız kent yönetimine doğrudan dahil oldular. Kurallarını kendilerinin koyacakları bir meclis oluşturdular. Bu anlamda da İzmir’de bir ilki başardılar. Heyecanla yapacakları çalışmaları bekliyoruz. Ayrıca çocuk meclisi kuruluş sürecine katkılarından dolayı Kaymakamımıza ve Milli Eğitim Müdürümüze desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
 
 


Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Bostanlı Cemal Bülbül Sokak’ta dönüşüm sürüyor

Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, Bostanlı Mahallesi’nin işlek bölgelerinden Cemal...

1 saat önce

Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği renkli etkinliklerle...

Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Gökçealan...

2 saat önce

Çiğli’nin Meslek Kursiyerleri Ahilik Haftası’nda...

39. Ahilik Haftası kapsamında İzmir’de düzenlenen etkinliklerde Çiğli Belediyesi’nin istihdam...

4 saat önce

Bayraklı’da Asfalt Seferberliği Sürüyor: 25 Noktada...

Bayraklı Belediyesi’nin yol bakım, onarım ve yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

4 saat önce

Buca’da üniversitelilere tam destek

Buca Belediyesi, Tarık Akan ve Işılay Saygın Gençlik Merkezlerinde öğrencilere sunduğu ücretsiz...

5 saat önce

İEF'in bilançosu belli oldu: 9 günde 560 bin kişi!

Bu yıl 5-13 Eylül tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ...

6 saat önce

Konak Belediyesi’nin Kış Spor Okullarında kayıt heyecanı...

Konak Belediyesi’nin her yaştan vatandaşı sporla buluşturan Spor Okullarında yeni dönem...

6 saat önce

Gökçealan Osmancık Üzüm Şenliği Renkli Etkinliklerle...

Efes Selçuk Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenecek Gökçealan...

6 saat önce

İzmir’den dünyaya yeni kapılar açılıyor

Çek Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi ve beraberindeki heyeti misafir eden İzmir Büyükşehir...

6 saat önce

Bornova Belediyesi’nden sosyal belediyecilikte çığır açan...

Bornova Belediyesi’nin Yakaköy’de hayata geçirdiği 20 dönümlük Dayanışma Tarlası’nda hasat...

6 saat önce

Okul trafiği İZUM’un yakın takibinde

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeni eğitim-öğretim yılının başlamasıyla artan trafik...

6 saat önce

İzmirim Kart’ta yeni dönem

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmir İnovasyon ve Teknoloji AŞ’nin toplu ulaşımda...

7 saat önce