Konak’ın Kadın Meclisi yeni başkanını seçti
Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin Olağan Seçimli Genel Kurulu yoğun katılımla gerçekleştirildi. Kadın Meclisi Başkanlığı’na Gülsen Özkan’ın seçildiği Genel Kurul’da kadınların seçim heyecanına ortak olan Başkan Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak’ta eşit, katılımcı ve daha güçlü bir yönetim anlayışını birlikte büyüteceklerini söyledi.
Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, Konak Kent Konseyi bünyesinde faaliyet gösteren Kadın Meclisi Olağan Seçimli Genel Kurulu’na katıldı. Alsancak’taki Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen kurul toplantısına Başkan Mutlu’nun yanı sıra Konak Belediye Meclis Üyeleri, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu ve Yürütme Kurulu Üyeleri, Konak Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkanı Derin Narğis, Kadın Meclisi’nin önceki dönem başkanları, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Tek adaylı yarışta Kadın Meclisi’nin yeni dönem başkanı uzun yıllardır kadın hareketinin içinde yer alan Gülsen Özkan oldu.
Mutlu: Kadının sesinin duyulmasını sağladığınız için teşekkür ederim
Genel Kurul’da kadınları yalnız bırakmayarak seçim heyecanına ortak olan Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu, “Göreve geldiğim günden bu yana Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin çok güçlü olması en istediğim şey. Çünkü kadınların yönetimde olduğu, sözünün çok daha fazla duyulduğu, sesinin güçlendiği bir Konak’ı; karar mekanizmalarında ‘Konak’ta karar alan kadınlardır, kadınlar Konak’ı yönetiyor’u hep duymak istiyorum. Konak’ı ortak akılla yönetmek üzere yola çıktık. Hiçbir zaman ‘kahraman belediye başkanı’ imajına inanmadım. Her zaman ortak akıldan beslendim. Farklı fikirlerin ve deneyimlerin bir araya gelmesinin her türlü ortamı çok daha güçlendirdiğini, çok daha ileriye taşıdığını deneyimledim. Düşüncelerinizle, önerilerinizle bizi güçlendirmeniz çok kıymetli. Her birinize bizi çok daha güçlü ve dirençli kıldığınız, kadının sesinin Konak’tan çok güçlü bir şekilde duyulmasını sağladığınız için çok teşekkür ediyorum” dedi.
Mumcu: Kadın varsa umut var
Kadın Meclisi’nin susmayan ve direnen kadınların bir arada bulunduğu bir yapı olduğunun altını çizen Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, “Konak Kent Konseyi olarak kadınların, hak talep eden değil; yaşamı yeniden kuranlar olduğunu biliyoruz. Savaşın karşısında barışı, talanın karşısında doğayı, baskının karşısında özgürlüğü savunuyoruz. Kadın mücadelesinin yalnızca kadınların meselesi olmadığını; demokrasi, eşitlik ve insanlık meselesi olduğunu biliyoruz. Kadın Meclisi, susmayanların, boyun eğmeyenlerin, ‘buradayız’ diyenlerin mekanıdır. Kadınlar varsa umut var, eşitlik var, demokrasi var, yaşam var” ifadelerini kullandı.
Yeni dönem başkanı Gülsen Özkan oldu
Kadın Meclisi’nin tek adaylı yarışında, görevi önceki dönem başkanı Ayşe Gözlükaya Gül’den devralan Gülsen Özkan ise duygularını şu sözlerle aktardı: “40 yılı aşkın süredir kadın hareketi içinde bulunmuş, İzmir’de kadın adına yapılmış önemli çalışmaların içinde yer alma şansına sahip olmuş, kuruluşuna tanık olduğum Konak Kent Konseyi Kadın Meclisi’nin başkanı olmanın onurunu ve heyecanını yaşıyorum.”
Kadın Meclisi’nin Yürütme Kurulu’na şu isimler girmeye hak kazandı: Belkıs Ünel, Melike Sargın, Güler Bilgen, Yeşim Barş, Emine Işık Doğusoy, İlknur Becerik, Dilek Özen, Nuriye Çelik, Sevinç Yurtseven ve Yenigül Koç.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Özgür Özel'den 'demokratik örgütlenme' açıklaması: Genel...
YENİ Parti Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin ilk grup toplantısında parti örgütlenmesinde...
Özgür Özel'den istifa sonrası kritik açıklama!
CHP'den istifa eden Özgür Özel, YENİ Parti'ye ilişkin açıklamalarda bulundu. Özel, "Günün sonunda...
CHP'de o ilçede başkan istifa etti! Yönetim yeni...
CHP Torbalı İlçe Başkanı Hakkı Polat istifa etti. Yönetim kendi içinden Şengül Babacan'ı yeni...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...