BIST 100 13.687,86 %0,63 Altın 6.135,75 ₺/gr %0,02 Bitcoin $63.840 %0,91 Dolar 47,40 ₺ %0,04 Euro 54,09 ₺ %0,11 Sterlin 63,08 ₺ %0,12 Gümüş 87,63 ₺/gr %0,65 Ethereum $1.901,96 %1,33 İsviçre Frangı 58,01 ₺ %0,27 Kanada Doları 33,65 ₺ %0,17 Avustralya Doları 32,96 ₺ %0,26 Japon Yeni 0,00 ₺ %0,00 Suudi Riyali 12,63 ₺ %0,04 BAE Dirhemi 12,91 ₺ %0,07 Rus Rublesi 0,60 ₺ %0,04 Çin Yuanı 7,00 ₺ %0,05
Foto Galeri Video Yazarlar
Anasayfa Yerel Çiğli'de “Kadının Siyasetteki Yeri” Konuşuldu

Çiğli'de “Kadının Siyasetteki Yeri” Konuşuldu

Çiğli Belediyesi, Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 88. yıl dönümü kapsamında siyasetçi-yazar Yaşar Seyman'ın konuşmacı olarak katıldığı “Kadının Siyasetteki Yeri” konulu söyleşiye ev sahipliği yaptı.

0Yorumlar
Çiğli'de “Kadının Siyasetteki Yeri” Konuşuldu

Başkan Utku Gümrükçü öncülüğünde kadınların hayatın her alanında daha güçlü ve aktif olması adına çalışmalarını sürdüren Çiğli Belediyesi, Kadınlara Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı verilişinin 88. yıl dönümü kapsamında “Kadının Siyasetteki Yeri” konulu söyleşi düzenledi. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü'nün organize ettiği söyleşiye 2021 yılında Avrupa'nın en başarılı kadın sendikacısı seçilen CHP PM Üyesi ve yazar Yaşar Seyman konuşmacı olarak katıldı. Programın moderatörlüğünü 21. dönem Ankara Milletvekili Ayşe Gürocak yaptı. Çiğli Belediyesi Fakir Baykurt Salonu’nda gerçekleştirilen söyleşiyi CHP PM Üyesi Rıfat Nalbantoğlu, Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, CHP İzmir yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, diğer siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, kadın hak ve özgürlükleriyle ilgili faaliyet gösteren dernek ve sivil toplum kuruluşları ile çok sayıda vatandaş takip etti.

Başkan Gümrükçü: “Geleceğimizi kadınlarla kuracağız”

Söyleşide konuşan Başkan Utku Gümrükçü, “5 Aralık ülkemizdeki kadın hakları mücadelesi için çok değerli bir gün. 1934 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde gerçekleştirilen yasal düzenleme ile kadınlar dünyanın birçok gelişmiş ülkesinden önce milletvekili seçme ve seçilme hakkı elde etti. Kurtuluş Savaşı'nda çocuğu kucağında ülkesinin bağımsızlığı için verdikleri mücadele ile başlayan kadının var olma süreci Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında da yine kadınlar öncülüğünde çok daha ilerilere taşınacaktır. Biz kadın-erkek eşitliğini içselleştirmiş yöneticiler, Çiğlili kadınların eşitliği hayatın her alanında hissetmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu anlamlı günde ülkemizdeki kadın hakları mücadelesinin öncülerinden Yaşar Seyman’ı ve 21. dönem Ankara Milletvekilimiz Ayşe Gürocak’ı aramızda görmek bizleri onurlandırdı. Kadınların tarih boyunca süregelen hak ve özgürlükler mücadelesini kendilerinden dinledik. Değerli misafirlerimize ve dinleyicilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Ayşe Gürocak: “Çiğli; dostluk ve dayanışmanın simgesi”

Söyleşinin moderatörlüğünü yapan 21. Dönem Ankara Milletvekili Ayşe Gürocak, “Çiğli benim için sıcaklık, dostluk ve dayanışma anlamına geliyor. Çiğli’ye geldiğimizde ilk olarak kadınlara her türlü sosyalleşme imkanı sunulan Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezini gezme fırsatı bulduk. Çok heyecanlandım. Umarım ülkemizin tamamına yayılır. Kurtuluş Savaşı’ndan bugüne verdikleri mücadele ile kazanımlarımızı artırarak muhafaza eden tüm kadınlara da ayrıca teşekkür ediyorum. Yaşar Seyman da bu mücadeleci kadınların başında geliyor. Gerek ülkemizde gerekse uluslararası mecrada Türk kadınını her daim başarıyla temsil etmiştir. Bu anlamlı günde bizleri bir araya getiren Utku Gümrükçü Başkanımıza misafirperverliği ve kadınlara yönelik hizmetlerinden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.

Yaşar Seyman: “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını kadınlar şekillendirecek”

Kadınların hak ve özgürlükler mücadelesi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP PM Üyesi ve yazar Yaşar Seyman, “Türk kadınları olarak bütün kazanımlarımızı yaşamın her alanında kadınlarla birlikte yürümeyi içselleştirmiş olan dünyanın en büyük lideri Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. İleri görüşlü bir lider olan Atatürk, kadınların bedel ödeyerek hak ettiği hakları kendilerine teslim etti. Milletvekili Seçme ve Seçilme Hakkı da bu kazanımlarımızdan biri. Çiğli benim için özel bir yer. Kadınlar için çok önemli bir gün olan 5 Aralık’ta Çiğlililer ile bir arada olmaktan dolayı mutlu ve gururluyum. Avrupa’nın birçok ülkesini gezmiş biri olarak Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Kadın Yaşam Merkezi’ni gezerken gurur duydum. Utku Gümrükçü Başkanımıza bu ve kadınlara yönelik diğer hizmetleri için çok teşekkür ediyorum. Utku Başkanımızdan ülkemizin isimsiz kadın kahramanlarından Rukiye’nin isminin İzmir’in dağlarında çiçek olup yaşaması için Çiğli’de bir parka veya caddeye vermesini rica ediyorum. Kadınlar birbirlerinin siyasi görüşüne, inancına, mezhebine bakmadan birlik olmalıdır. Herhangi bir kadına yapılan haksızlıklara birlikte siper olmalıdır. Kendi gücümüze inanmalıyız. Birbirimize sıkı sıkıya bağlanmalıyız. Bunu başardığımızda yıkamayacağımız engel, yapamayacağımız hiçbir icraat olamaz. Kadınlar olarak kadının varlığına ve haklarına saygı gösteren, gerek parti yönetiminde gerekse mecliste kadının varlığını güçlendiren Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanını seçeceğiz. Hem de bu zamana kadar kadın Milletvekili çıkaramamış bütün şehirlerimizde kadın milletvekili çıkararak bunu başaracağız” diye konuştu.

 

 

 



Yorumlar (0)

Yorumlar yükleniyor...

Yorum Yaz

Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.

0/1000
Güvenlik Kodu

Yerel Haberleri

Tümü

Kemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni

Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...

1 gün önce

Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...

Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...

1 gün önce

Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...

Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...

1 gün önce

Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu

Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...

1 gün önce

İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...

1 gün önce

Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...

1 gün önce

Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...

Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...

1 gün önce

Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı

Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...

1 gün önce

Can dostlar için fotoğraf sergisi

Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...

2 gün önce

Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu

Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...

2 gün önce

Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...

Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...

2 gün önce

BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü

Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...

2 gün önce