Doğa dostu paylaşımlı araç dönemi başlıyor!
Türkiye'de İlk Kez Karşıyaka'da
Karşıyaka Belediyesi yaptığı projeler ile öncü olmaya devam ediyor. Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın isteği ile Kent A.Ş. daha çevreci bir Karşıyaka için Türkiye’de ilk kez İzmirli teknoloji firması KODECO ile Karşıyaka’nın belirli bölgelerinde faaliyete geçirmek amacıyla, KODECO’nun geliştirdiği ZOOP markalı elektrikli araçların ve paylaşımlı sistemin halka sunulacağı bir pilot proje üzerinde anlaşmaya vardı.
“AMACIMIZ ÇEVRECİ BİR KARŞIYAKA”
Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay “Karşıyaka’mız için farklı uygulamaları denemeye devam ediyoruz. Mobilite teknolojisini Karşıyaka’ya getirmek için Türk firması olan KODECO ile çalışmalarımıza başladık. Mavişehir’de farklı yerlerde, küçük elektrikli araba istasyonları ile hizmet vermeye başlayacağız. Bir pilot bölge belirledik. Üç ay boyunca sistem çalışmaya devam edecek. 3 ay sonunda hep birlikte oturup karar vereceğiz. Amacımız çevreci bir Karşıyaka ve egzoz emisyonunu bir nebze olsun azaltabilmek. İlerleyen zamanlarda bununla ilgili çok ciddi atılımlar yapacağız. Siz değerli hemşerilerimizin daha temiz hava soluması için gerekli AR-GE çalışmalarına aralıksız devam ettiğimizi bilmenizi isterim.” dedi.
“BİZİM İÇİN HEYECAN VERİCİ”
KODECO Future Mobility CEO’su Kerem Odabaşı Kent A.Ş. ile yaptıkları iş birliği ile ilgili olarak "Karşıyaka'da paylaşımlı ZOOP araçlarımızın kullanımını görmek bizim için heyecan verici. Pilot test sürecinde sistemin işlevselliğini ve kullanıcı memnuniyetini göreceğiz, iyileştirmeler ve sistem optimizasyonları yapacağız. Pilot uygulamanın başarısı bizi takip eden yatırımcılar açısından da çok önemli. Mini bir uygulama olarak başlayacak ama sonrasında büyümeye çok açık bir mobilite teknolojisi girişimi. Otonom araçları telefonlarına yükleyecekleri uygulamayla kiralayan Karşıyakalılar, gidecekleri kısa mesafedeki yere kadar kullanacaklar ve oraya bırakacaklar. Paylaşım ekonomisi kapsamında hem ulaşımlarını kısa sürede hem de kolayca yapmış olacaklar. 3 ay boyunca ücretsiz olarak hizmet verecek mini ZOOP araçlarımızın çok sevileceğini ümit ediyorum." diye konuştu.

Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Buca’da kış dönemi spor kursları başlıyor
Buca Belediyesi’nin, vatandaşları sağlıklı ve aktif bir yaşama teşvik etmek amacıyla düzenlediği...
Çocuk Dostu Karabağlar İçin Ortak Akıl Buluştu
Karabağlar Belediyesi'nin "Çocuk Dostu Kent" temasıyla düzenlediği Karabağlar Akademi 2. Yaz...
Buca’da Dünya Doğa Koruma Günü’nde anlamlı etkinlik
Bucalı kadınlar, Dünya Doğa Koruma Günü’nde geri dönüştürülebilir malzemelerden çevre dostu...
Yerel Haberleri
TümüFoça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...