Efes Selçuk kurtuluşunun 102. yılında Norm Ender ile parladı
Efes Selçuk’un Kültür Sanat ve Yaşam festivali EFEST 2024’ün üçüncü günü de dolu dolu geçti.
EFEST 2024, Efes Selçuk’un kurtuluşunun 102. yılı kutlamaları kapsamında üçüncü gününde de katılımcılara unutulmaz anlar yaşattı. Gecenin sonunda Norm Ender, Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen yazdığı “Parla” marşıyla sahne alarak unutulmaz bir performans sergiledi.
BAŞKAN CERİTOĞLU SENGEL KEŞKEK DÖVDÜ
EFEST 2024 üçüncü gününde de usta lezzetleri festival katılımcıları ile buluşturdu. EFEST Mutfağı Tadım Atölyesi’nde Şef Zeynep Tankaş tarafından yapılan hohlus (salyangoz) ve patlıcanlı bulgur pilavı büyük ilgi gördü. Birçok lezzetin buluştuğu EFEST Mutfağı ve Tadım Atölyesi’nde Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel de festival keşkeği döverek katılımcılara ikram etti.
EFEST 2024’ün son gününde de çocuklar oyun alanı, Şubadap Çocuk Konseri ve Moyo Masal Atölyesi’nde festivalin tadını çıkardı.
Efes Selçuk’un kurtuluşunun 102. Yılı sebebiyle düzenlenen EFEST 2024’ün son gününde Pazar Yeri’nde Norm Ender şarkılarıyla unutulmaz bir gece yaşattı. Cumhuriyetimizin 100. yıl marşı olan Parla’nın mimarı, Türk Rap Müziğin sevilen ismi Norm Ender muhteşem şarkılarını Efes Selçuk’un kurtuluşu için söyledi. Efes Selçuklular, Norm Ender’in şarkılarına coşkuyla eşlik ederek, tek bir ağızdan söyledi.
BAYRAKLARIMIZI CUMHURİYET DEĞERLERİ İÇİN SALLIYORUZ
Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel Türk bayrağı ile sahneye çıkarak; “Norm ender ile gurur duyuyoruz. Biz hep söyleriz; “Efes Selçuk İlham Veren bir kent” diye. İlham veren kentin ilham veren çocukları ve gençleri var. Norm Ender de bu kentin bir evladıdır, Efes Selçukludur. O yüzden Efes Selçuk’un kurtuluş gününde 100. Yıl marşıyla daha da büyük gurur duyduğumuz Norm Ender bizimle olsun” dedi.
Cumhuriyetin aynı zamanda bir kadın devrimi olduğuna dikkat çeken Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bugün Efes Selçuk’un 102. Kurtuluş yıl dönümünü şarkılarla, kültür sanatla kutluyoruz. Bir çift mavi göz ışığında, 19 Mayıs 1919’da kararlı, bu ülkeye bağlılığı net bir şekilde, bu ülke için savaşan, bu ülkenin bir arada kalması için uğraşan, bu ülkenin gençlerine güvenini her seferinde dile getiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk sayesinde şu an bu müzikleri yapıyor, özgürce, çağdaşça, bağımsız ve laik bir şekilde yaşamaya devam ediyoruz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bütün şehitlerimiz ve bu vatanın evlatları, kadın devrimi olan Cumhuriyet için ve bütün kadınlar için bugün bayraklarımızı sallıyoruz. Her şeyden öte cumhuriyetin bize kattığı bütün değerler için sallayacağız bayraklarımızı. Bugün ben bir kadın belediye başkanı olarak bu mikrofonu alabiliyorsam arkamızda çok güçlü bir lider ve o lidere çok desteği olan Halide Edip Adıvar gibi, Nene Hatun gibi, Kara Fatma gibi cesur birçok kadın ve silah arkadaşları sayesindedir” dedi.
BU MEMLEKET SİZE EMANET
Alanı dolduran gençlere seslenen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bu kadar genç varken söylemek istiyorum; “Cumhuriyete olan sevdanızdan, vatan sevdanızdan, Atatürk ilke ve inkılaplarına olan bağlılığınızdan asla vazgeçmeyin. Bu ülkeyi sizlere emanet eden bir çift mavi gözün düşüncelerine sahip çıkın. Bu memleketi terk etmeyin. Başka ülkelerde hayatımı geçirmek istiyorum demeyin. Memleketimize sahip çıkın çünkü biz sizlere emanetiz, bu memleket de sizlere emanet” dedi.
İZ BIRAKAN KADINLAR DA SAHNEDE YER ALDI
Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel’in konuşması sırasında sahnede bulunan ekranda Mustafa Kemal Atatürk, kurtuluş mücadelesine destek olan kadınlar, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bu yana kültür sanat, spor, bilim, edebiyat alanında iz bırakan kadınlar ve Türk Silahlı Kuvvetleri tarihinde eş zamanlı olarak ilk defa birinci olan üç kadın teğmenin fotoğrafları yer aldı.
Başkan Filiz Ceritoğlu Sengel’in konuşmasının ardından Norm Ender Efes Selçuklar ile birlikte Türk bayraklarıyla Cumhuriyetin 100. yıl Marşı Parla’yı büyük bir coşkuyla söyledi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
EFEST 2026 kültür ve sanat ile Selçuk'u saracak!
Efes Selçuk Belediyesi tarafından bu yıl 56.’sı düzenlenecek olan Kültür, Sanat ve Yaşam...
Efes Selçuklu öğrenciler mübadeleyi müzik ve tiyatro ile...
Efes Selçuk Belediyesi Efes Selçuk Belediye Kütüphanesi ve Sosyal Etkinlik Merkezi, nüfus...
Efes Selçuk'ta iftar sofrası dayanışma ile kuruldu
Efes Selçuk’ta vatandaşlar, İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Efes Selçuk Belediyesi iş birliğiyle...
Yerel Haberleri
TümüFoça, Avrupa’nın genç voleybol yıldızlarını ağırlamaya hazır
CEV U18 2026 Avrupa Plaj Voleybolu Şampiyonası, 17-20 Eylül tarihleri arasında Foça’da...
Dikili'nin kurtuluşunun 104. yılı coşkuyla kutlandı
Dikili'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü, gün boyunca düzenlenen törenler, halk...
Latife Hanım Köşkü’nde çalışmalar sona yaklaştı
Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal, restorasyon çalışmalarında son viraja girilen tarihi...
Tugay: Basmane’yi İzmir’in yeniden buluşma noktası yapacağız
Taçsız Kral lakaplı Metin Oktay, vefatının 35. yıl dönümünde “Anılarla Basmane Sohbetleri”...
Başkan Tugay: İzmir dönüşümün öncüsü olmalı
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, EBSO Business Center’ın açılışında...
Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak!
Uluslararası Menemen Çömlek Festivali için geri sayım başladı. Bu yıl 5’inci kez...
Narlıdere Belediyesi, Atatürk Kültür Merkezi'ni Yeniliyor
Narlıdere Belediyesi, sadece ilçenin değil, kentin en önemli kültür-sanat merkezlerinden biri...
Konaklı öğrencilere ‘renkli yol’ sürprizi
Konak Belediyesi’nin ilçedeki okul yollarını hem eğlenceli hem güvenli hale getiren Renkli Yol...
Menderes’e Sağlık Merkezi İçin Olağanüstü Meclis
Menderes Belediye Başkan V. Asuman Şen öncülüğünde gerçekleştirilen olağanüstü meclis ile...
İkinci Kordon’da yenileme tamamlandı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, İkinci Kordon olarak bilinen Cumhuriyet Bulvarı’nda altyapı...
İzmir İtfaiyesi’ne güç katacak 10 yeni arazöz
İklim krizinin etkisiyle artan yangınlara karşı müdahale kapasitesini artıran İzmir Büyükşehir...
Bornova’da sanat ve hobi dolu bir Kış: Kayıtlar başlıyor!
Bornova Belediyesi, her yıl binlerce Bornovalıyı sanat, müzik, dans ve el sanatlarıyla...