Efes Selçuk'ta Mantar Yetiştiriciliği Eğitimi düzenlendi
Efes Selçuk Belediyesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı iş birliğiyle düzenlenen Mantar Yetiştiriciliği Eğitimi, Efes Tarlası Yaşam Köyü Toprak Okulu’nda gerçekleştirildi. Ücretsiz olarak düzenlenen eğitime 17 kişi katıldı.
Organik Tarım Teknikeri Elif Ceylan Çelik Sönmez’in anlatımıyla gerçekleşen eğitimde mantar çeşitleri ve yetişme koşulları, kompostlaştırma işleminin başlıca adımları, kompost hazırlığı, örtü toprağı ve örtü toprağının dezenfeksiyonu gibi birçok başlık ele alındı.
“HARİKA BİR EĞİTİM GERÇEKLEŞTİRDİK”
Efes Tarlası Yaşam Köyü Toprak Okulu’nda katılımcılarla bir araya gelen Organik Tarım Teknikeri Elif Ceylan Çelik Sönmez; “İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ve Efes Selçuk Belediyesi’nin de talebiyle oluşturulan tarım eğitimleri iş birliğinde bugün harika bir mantar yetiştiriciliği eğitimi gerçekleştirdik. Her yaş grubundan katılımcımız vardı. Birçok konuda bilgiler edindiler ve deneyimlerini aktarmak adına bizimle iletişime geçeceklerini söylediler. Burada olmaktan ve bu eğitimleri vermekten çok mutluyum. Efes Selçuk Belediyesi’ne, bana bu imkânı tanıdıkları için Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı yöneticilerimize ve Başkanımız Sayın Cemil Tugay’a içtenlikle teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.
EĞİTİM KATILIMCILARDAN TAM NOT ALDI
Eğitime katılan üreticiler, tarımsal üretimi destekleyen bu tür eğitimlerin süreklilik kazanmasını talep etti.
Katılımcılardan Şef Ramazan Adsız, eğitime dair düşüncelerini dile getirerek; “Bizim için merak uyandıran bir eğitimdi. Kendim de kısmen hobi amaçlı mantar ürettiğim için bu eğitimden çok iyi verim aldım. Bu tür derslerin, eğitimlerin sürekli olması bizim için çok iyi. Her zaman faydalanıyoruz. Ben şahsen çok memnun kaldım. Selçuk halkı için çok faydalı olduğundan bu eğitimlerin devam etmesini isteriz” dedi.
Eğitimin son derece verimli geçtiğini belirten Mahmut Çetin ise; “Eğitimden sosyal medya aracılığıyla haberdar oldum. Zaten ilgi duyduğum bir alandı. Akıcı bir eğitimdi. Katılımcıların ilgisi de güzeldi. Mantar yetiştiriciliği için temel bilgiler almamız açısından bizim için oldukça önemli bir eğitimdi. En azından başlangıç seviyesinde faydalı bilgiler almış olduk” dedi.
Baha İlhami Özalp ise şu ifadeleri kullandı: “Evimizin önünde küçük bir bahçemiz var. Orada bir şeyler yetiştiriyoruz. Bugün ki eğitimde çok hoşuma gitti. Daha önce burada düzenlenen başka eğitimlere de katıldım. Faydalı bilgiler alıyoruz. Gerçekten yararlı oluyor. Bu yararlı eğitimler için Efes Selçuk Belediyesi’ne ve anlatımından dolayı hocamıza teşekkür ederim” dedi.
Gençlerin tarım eğitimlerine katılmasını tavsiye eden katılımcılardan Gülsüm Özalp; “Bugün mantar yetiştiriciliği eğitiminden çok güzel bir şekilde faydalandım. Bilgilenmeyi, yetiştiriciliği, öğrendiklerimi çevreme aktarmayı ve öğrendiklerimi uygulamaya geçirmeyi seviyorum. Gençlere de bu tür eğitimlere katılmalarını tavsiye ediyorum. Bugün eğitimi düzenleyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Efes Selçuk Belediyesi’nin bu tür faaliyetlerini de çok faydalı buluyorum” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Cumhuriyetin Eylem Ve Fikir İnsanı Mahmut Esat Bozkurt...
Efes Selçuk Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında,...
Miniklerden Selçuk Efes Kent Belleği’ne Tarih Yolculuğu
Efes Selçuk Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı İsabey Çocuk Bakım Yurdu,...
Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...
Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...
Yerel Haberleri
TümüFoça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...