Efes Selçuk’un Meryem Ana Evi Direnişi EMITT 2025’te devam edecek
Efes Selçuk, Meryem Ana Evi direnişini EMITT 2025’e de taşıyor. İlham Veren Kent Efes Selçuk, dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan EMITT’E bu yıl Meryem Ana Evi direnişi ile katılacak.
Meryem Ana Evi direnişini, dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan EMITT 2025’e taşıyacak olan Efes Selçuk, 5- 7 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek fuarda “Meryem Ana Evi Efes Selçuk halkınındır” sloganıyla yer alacak.
Meryem Ana Evi otopark gelirlerinin Efes Selçuk Belediyesi’nden alınarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’na devredilmek istenmesine karşı hukuki süreç devam ederken, Efes Selçuk’un sesi, Türkiye’nin yanı sıra dünyanın birçok ülkesinden turizm paydaşlarını, seyahat acentelerini, sektör profesyonellerini bir araya getirecek olan EMITT 2025’TE de duyulacak.
Efes Antik Kenti, Meryem Ana Evi, Artemis Tapınağı, Saint Jean Bazilikası gibi birçok kültürel değerin yanı sıra 11 km uzunluğundaki Pamucak Sahili ve doğal güzellikleriyle de her yıl on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan Efes Selçuk, bugüne kadar katıldığı turizm fuarlarında yoğun ilgi gördü.
ALANDA YEREL YÖNETİMLERİN VARLIĞI ELZEM
Efes Selçuk’a ait destinasyonların, ören yerlerinin, kentte yer alan tarihi ve kültürel mirasın korunması ve tanıtılmasında Efes Selçuk Belediyesi ve kent halkının büyük bir rolü olduğunu belirten Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Bugüne kadar her platformda, her zaman Efes Selçuk’un zenginliklerinin altını çizdik. Ziyaretçilere sunduğu seçeneklerle Efes Selçuk’un eşsiz bir turizm destinasyonu olduğunu vurguladık. Böylesine zengin bir kentte yer alan tüm paydaşlar; belediye, sivil inisiyatif, kent esnafı ve halk aslında saydığımız tüm bu değerlerin aynı zamanda koruyucusudur. Bu bağlamda Meryem Ana Evi bizim gözümüz gibi koruduğumuz bir yer ve bu yerin gelirlerini Efes Selçuk Belediyesi 1970’lerden bu yana hizmet üretmek için kullandı. Bu gelirlere el konulması demek, halk için üretilen hizmetlere darbe vurulması olduğu kadar yerel yönetimin koruyucu vasfının da ortadan kaldırılması demektir. Dolayısıyla biz bu alanda Efes Selçuk Belediyesi’nin varlığını elzem görüyoruz. EMITT 2025’E bu anlayışla katılacağız” dedi.
2022 YILINDA EN ETKİN TANITIM ÖDÜLÜ
Geçtiğimiz yıllarda da Efes Selçuk’un sesini duyurmak, İlham Veren Kenti tanıtmak için EMITT’E katılıma öncülük eden Efes Selçuk Belediyesi, 2022 yılında Destinasyon Dalında En Etkin Tanıtım Ödülü’nü almıştı.
İMAMOĞLU’DAN DESTEK
Ayrıca Efes Selçuk Belediyesi 2022 yılında, Efes Alt Kapı otopark gelirlerinin Efes Selçuk’ta kalması için kentteki sivil toplum örgütleri ve halk öncülüğünde sürdürdüğü #EfesBizimdir mücadelesini EMITT 2022’ye taşıyarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da desteğini almıştı.
Efes Selçuk, 5- 7 Şubat tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde “Meryem Ana Evi Efes Selçuk halkınındır” sloganıyla 8 Numaralı Hol 8462 kodlu stantta yer alacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
Meryem Ana direnişi belgeselle anlatıldı!
BirGün Gazetesi ev sahipliğinde hazırlanan Meryem Ana Evi Direnişi belgeselinin gösterimi, İzmir...
Meryem Ana Evi Direnişi belgesel oldu: Direnmeye devam...
Efes Selçuk halkının Meryem Ana Evi Direnişi’ni anlatan “Ekonomik Kayyuma Direnenler”...
Başkan Ceritoğlu Sengel: Meryem Ana Evi direnişimizle...
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen EMITT 2025’in açılış törenine katılan Efes Selçuk...
Yerel Haberleri
TümüFoça’da Cumhuriyetin 103. Yılı Coşkuyla Kutlandı
Foça’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü; resmî törenler, tebrikat programı,...
İzmir’in Deprem Master Planı hazırlanıyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın öncülüğünde, kenti depreme karşı daha...
Pehlivan: Cumhuriyeti 365 gün yüreğimizde taşıyoruz
Menemen'de iki günlük Cumhuriyet Bayramı coşkusunun finali, Cumhuriyet Meydanı'nda...
Urla’da zeytinin bereketi sanatla buluşuyor
III. Uluslararası Urla Zeytin ve Sanat Festivali, 6-8 Kasım’da üç gün boyunca zeytinin kadim...
Dikili’de Cumhuriyet’in 103. yıldönümü coşkuyla kutlandı
Dikili ve Çandarlı’da Cumhuriyet’in 103. yıl dönümü, bayraklarla gerçekleştirilen kortej...
Cumhuriyet’in 103. yılı Buca’da coşkuyla kutlandı
Buca’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, spor gösterileri, geleneksel kortej yürüyüşü ve Işılay...
Karşıyaka Cumhuriyet aşkıyla tek yürek!
Türkiye Cumhuriyeti’nin 103. kuruluş yıl dönümü, Karşıyaka’da muhteşem bir fener alayı ile...
Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi
İzmir Büyükşehir Belediyesi, 30 Ekim 2020’de 117 kişinin yaşamını yitirdiği depremin 6’ncı yıl...
23 saat oğlunu enkazda bekledi, şimdi başkalarına umut...
İzmir’de 30 Ekim depreminde 12 yaşındaki oğlu Berk’i ve köpeği Alf’i kaybeden Meryem Kaya...
30 Ekim’in kahramanları o günü unutamıyor
2020 yılında meydana gelen İzmir depreminin üzerinden altı yıl geçse de itfaiye personelinin...
Bornova’da tarihi gece
Bornova Belediyesi’nin düzenlediği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında coşku sokaklardan...
Başkan Sengel’den 29 Ekim Mesajı: “Milli İrade Esastır”
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 103. yıl dönümü, Efes Selçuk’ta gün boyu süren etkinliklerle...