Efes Selçuk'ta halka uzanan dayanışma eli: Efeslim Kart
Efes Selçuk Belediyesi, sosyal yaşam kartı Efeslim Kart ve Emekli Efeslim Kart ile sosyal desteğe ihtiyaç duyan halkın yanında olmaya devam ediyor. 2024 yılında Efes Selçuk Belediyesi tarafından, Efeslim Kart ile 5 milyon 42 bin TL, Emekli Efeslim Kart ile 837 bin TL tutarında sağlanan destekle halkın yanı sıra kent esnafına da katkı sunuldu. 2025 yılında Efeslim Kart ve Emekli Efeslim Kart bedelleri yüzde 50 artırıldı.
Derinleşen yoksulluk, temel tüketim maddelerinin fiyatlarındaki yüksek artışa bağlı olarak alım gücü düşen halka 2020 yılından bu yana Efeslim Kart ile destek olan Efes Selçuk Belediyesi, 2024 yılının Ocak ayından bu yana Emekli Efeslim Kart Projesi ile maaşı en düşük seviyede olup üzerine bir taşınmaz bulunmayan ve hane içinde başka bir geliri olmayan emeklilere de destek oluyor.
EFESLİM KART EĞİTİME VE ÇEVREYE DE DESTEK OLUYOR
“Dar Gelirliye Destek, Esnafa Can Suyu, Çevreye Dost, Eğitime Katkı” prensipleriyle 2020 yılında hayata geçen Efeslim Kart, sosyal desteğe ihtiyaç duyan vatandaşların yanı sıra kentte yaşayan tüm vatandaşlar tarafından da kullanılabiliyor. Geri dönüştürülmeye uygun atıklarını (cam, plastik, kağıt, metal vb.) Efeslim Kart ile toplayan çevreciler elde ettikleri puanlardan kartlarına yüklenen paraları eğitime destek amacıyla kullanabildiği gibi anlaşmalı kent esnafından da alışveriş yapabiliyor.
ÇOK YÖNLÜ BİR PROJE
Zorlaşan ekonomik şartların artık daha geniş kitleleri etkilediğini belirten Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel; “Yerel yönetimler halkın bir kriz anında ilk olarak ulaşabildiği kurumlardır. Durum böyle olunca derinleşen yoksulluk gibi herkesi etkileyen bir kriz anında da vatandaşlar ilk olarak belediyenin kapısını çalıyor. Biz 2019’dan bu yana yardımlaşmadan dayanışmaya evrilen bir anlayışla sosyal destek projeleri geliştiriyoruz. Bu projelerden Efeslim Kart gerçekten çok yönlü bir proje. Biz Efeslim Kart’ı bir sosyal yaşam kartı olarak nitelendiriyoruz. Çünkü bu kartta yüklenen miktarlar bu kentin esnafında harcanarak kent içinde kalıyor. Atıklar yine bu kartla toplanıyor. Bu kart ile Efes Selçuklular eğitime destek olabiliyor. Yardımlaşma dayanışmaya dönüşürken kentin farklı ihtiyaçlarına da cevap veriyor” dedi.
DAYANIŞMAYI BÜYÜTMEYE DEVAM EDECEĞİZ
Emekli Efeslim Kart Projesi’nin ihtiyaçtan doğan bir proje olduğunu belirten Başkan Ceritoğlu Sengel; “Yoksulluk derinleşiyor ve bu derinleşen yoksulluğun en çok etkilediği kesimler arasında emekliler yer alıyor. Emekli maaşları gerçekten çok yetersiz. Bunu göz önünde bulundurarak geçtiğimiz yıl Ocak ayında Emekli Efeslim Kart Projesi ile en düşük denilen ama aslında asgari yaşam şartları için son derece yetersiz olan rakamlarla maaş alan emeklilerimize destek olmaya çalışıyoruz” dedi.
Meryem Ana Evi otopark gelirlerinin Efes Selçuk Belediyesi’nden alınması ile ilgili sürece değinen Başkan Ceritoğlu Sengel; “Bilindiği gibi gelirlerimizin yüzde 60’ını kaybetmemiz söz konusu. Ancak biz zor şartlar altında bile kent hakkı kavramı çerçevesinde dayanışmayı büyütmek için çalışmaya, çabalamaya bir arada durmaya devam edeceğiz” dedi.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
CHP'li Polat'tan 'yeni parti' açıklaması: Özgür Özel'in...
Cumhuriyet Halk Partisi Grup Toplantısı'nda Özgür Özel, yaptığı konuşma ile CHP grubuna veda...
Menemen Belediyesi’nden tarıma asırlık hizmet!
Menemen Belediyesi, yüz yıldır taşıma suyla sulanan Ayvacık köyünde toprakla suyu buluşturdu....
Efeslim Kart emeklilerin yanında olmaya devam ediyor
Efes Selçuk Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda hayata geçirdiği Emekli...
Yerel Haberleri
TümüKemalpaşa'da coşkulu toplu sünnet şöleni
Kemalpaşa Belediyesi ve KESİAD işbirliğinde düzenlenen toplu sünnet şöleninde çocuklar ve...
Karşıyaka Belediyesi’nden personele ‘daha sağlıklı...
Karşıyaka Belediyesi, masa başı çalışan personelin fiziksel sağlığını korumak amacıyla...
Roman Soykırımı Konak’ta anıldı: Eşit bir yaşam için...
Roman Soykırımı’nı Anma Günü dolayısıyla Konak’ta düzenlenen anma programında Roman...
Buca Belediyesi’nden sokak hayvanlarına can suyu
Aşırı sıcak hava kent genelinde etkisini sürdürürken Buca Belediyesi, sokak...
İzmir’de Bokaşi kompostu uygulamasına yoğun ilgi
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay tarafından organik atıkların evde dönüşümü...
Beydağ’ın yıllardır beklediği yol hizmete açıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi, Beydağ’da yıllardır bölge halkının büyük zorluk yaşadığı Karaoba...
Bornova’da spor hamlesi: 5 tesis yenilendi, yeni sahalar...
Bornova Belediyesi, Doğanlar Sahası ilçe genelindeki 4 halı sahayı tribünlerinden zeminlerine...
Çiğli'de Mahalle Tiyatro Günleri Başladı
Yaz boyunca çocukları kültür ve sanat etkinlikleriyle buluşturan Çiğli Belediyesi, Mahalle...
Can dostlar için fotoğraf sergisi
Datça Belediyesi Hayvan Bakımevi’ndeki 32 sevimli dostun fotoğraflarından oluşan “Bir Fotoğraf...
Konak’ın Cumhuriyet Kütüphaneleri’nde sınav maratonu
Konak Belediyesi’nin Cumhuriyet Kütüphaneleri, geleceklerini şekillendirecek sınavlara...
Başkan Kınay: “Değişimi birlikte yapacak, birlikte...
Karabağlar Belediyesi'nin sivil toplum kuruluşlarının kent yaşamına daha güçlü katkı sunması...
BELGEM’le eğitimde fırsat eşitliği kitlesel başarıya dönüştü
Bornova Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (BELGEM), sunduğu ücretsiz eğitim desteğiyle YKS ve...
