En hızlı, en zevkli, en anlamlı maraton başlıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl beşincisini düzenlediği Maratonİzmir Avek, 21 Nisan Pazar günü start alıyor. 2020 yılında 2:09:35 ile “Türkiye’deki En Hızlı Maraton” unvanını alan, 2021’de 2:09:27 ile yeni rekorunu ilan eden Maratonİzmir Avek, neredeyse tamamının deniz seviyesinde koşulması sayesinde tüm rakiplerinden ayrılıyor. En yüksek noktası 17 metre olan Maratonİzmir parkuru, bu özelliğiyle en zevkli maratonlar arasında ilk sıralarda yer alıyor.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl beşincisini düzenlediği Maratanİzmir yarın koşulacak. Avek Otomoiv’in isim sponsorluğunda, Sidrex, İzmirli ve Kula doğal maden suyu tedarik sponsorluğu ile dev organizasyon, sosyal sorumluluk konusunda da Türkiye’de çok önemli bir konuma yükseldi. Sosyal sorumluluk partneri Adım Adım ile birlikte organize edilen yardımseverlik koşuları, İzmir’in Maratonİzmir Avek sayesinde daha da bütünleşmesini sağlıyor.
Sivil toplum örgütleri projeleri ile maratonda
Maratonİzmir Avek, 2024’de AKUT – Her Adım Bir Hayat, ALS MNH Derneği StopALS, Atlas Vakfı – Atlas’ın Yükü, Hepimizin Yükü, BALEV – Gençlerin Eğitimi Aşkına, Bir Dilek Tut Derreği – Hayata Bağlayan Dilekler, Bursa LÖSEV – Kanserli Çocuklar Sağlığa Ulaşsın, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği – Bir Işık Da Siz Yakın, EÇEV - Bir Çocuk DOaha Okusa, Bin Gelecek Güzelleşir, El Bebek Gül Bebek Derneği – Erken Anne Kiti, GİD – Hatay’da Kurulan 100. Yıl Köyü, İALMezun – Yarının Ümitleri, İzmir Hasta Çocuk Evleri Derneği – Dokun Hayata, Kanser Savaşçıları Derneği – Saçım Saçın Olsun, Kansersiz Yaşam Derneği – Kanserle Mücadelede Aile Yaşam Desteği, KEDV – Kadınlar Hayatı Yeniden Kuruyor, Koruncuk Vakfı – Adımlarımız Çocuklara Umut, Nesin Vakfı – Çocuklarımız Kendi Ayakları Üzerinde Duruncaya Dek, OBİDEV – Otizmde Bir Gün Değil Her Gün Eğitim, ÖRAV – Öğretmenle Olur, Parıltı Derneği – Teknolojiye Dokunuyorum, Dünyaya Erişiyorum, SAĞKAL – Hayat Kurtaran Bileklikler, SERÇEV – Engelsiz Hayat, TEGV – Bir Çocuk Değişir, Türkiye Gelişir, TEMA – Daha Yanmadan, TEV – Okusun, Cumhuriyetin Geleceği Olsun, Tohumluk Vakfı – Kırsaldan Yeni Ufuklara, Tohum Otizm Vakfı – Otizmli Çocuklara Eğitim Güneşi Ol, TSÇV – Depremzede Engelli Çocuklarımızın sesi Ol, TÜKD – Kızlar Oksun Hayata Dokunsun, Türk Eğitim Derneği, Eğitim Değişir, Türkiye Down Sendromu Derneği – Eğitimin Artısı Ol, Türk Kanser Derneği – Mucizevi Adımlar, UNICEF – Deprem Bölgesinde Eğitim ve SİÇEV – Tut Elimi Geleceğim Olsun projeleri ile Maratonİzmir Avek'te yer alacak.

42 kilometrelik koşu 8'de başlıyor
Dünya Atletizm Federasyonu tarafından Road Race Label (Uluslararası Yol Koşusu Sertifikası) verilen Türkiye’nin en hızlı maratonu, saat 08.00’de Şair Eşref Bulvarı’ndaki eski İZFAŞ Genel Müdürlüğü binasının önünden başlayacak. Atletler, 42 kilometrelik yarışta Alsancak üzerinden Karşıyaka’ya ulaşacak ve Bostanlı İskelesi’ne gelmeden dönecek. Aynı parkurdan bu kez Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerinden İnciraltı’na varacak sporcular, Marina İzmir’den dönerek başlangıç noktasında yarışı tamamlayacak. Yarışta 38 farklı ülkeden toplam 600 sporcu mücadele edecek.
10 kilometrede 5 bin koşucu
Maratonİzmir Avek kapsamındaki 10 kilometrelik yarışın startı da aynı gün ve aynı noktadan saat 07.00’de verilecek. Atletler, Mustafa Kemal Sahil Bulvarı üzerindeki Köprü Tramvay durağından dönerek, Fuar Kültürpark eski İZFAŞ binası karşı şeridinde yarışı tamamlayacak. 10 kilometrede 5 bin atlet start alacak.
Yorumlar (0)
Yorum Yaz
Yorumunuz hemen yayınlanacaktır.
Benzer Haberler
EFEST 2026’da geçmişten geleceğe uzanan iki anlamlı açılış
Efes Selçuk’un kurtuluşunun 104. yılı dolayısıyla düzenlenen EFEST 2026, kentin belleğinde iz...
İzmirli Tuna'dan bir tarihi başarı daha: Bu kez...
İzmir Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü ultra maraton yüzücüsü Tuna Tunca, Cebelitarık Boğazı’nı...
Başkan Tugay, İzmir’in gururu Büyükşehir sporcularını...
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, bu yıl dünya çapında önemli başarılara imza...
Yerel Haberleri
TümüÇeşme kurtuluşunun 104. yılını gururla kutladı
Çeşme Belediye Başkanı Lâl Denizli, “Aradan 104 yıl geçti ama o günlerin cesareti, dayanışması...
Yangın önleme stratejileri masaya yatırıldı
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’a bağlı meslek odalarının iş birliğiyle düzenlenen 6....
Menemen'de çömlek coşkusu Edis ve Nil Karaibrahimgil ile...
Menemen Belediyesi tarafından bu yıl 5’inci kez gerçekleştirilecek Uluslararası Menemen Çömlek...
Karşıyaka’da hareketli hafta!
Karşıyaka Belediyesi, ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ etkinliklerini dopdolu bir programla...
Buca’da kaçak moloza geçit yok
Buca Belediyesi, ilçe genelinde çevre ve görüntü kirliliğine yol açan yasa dışı moloz...
Avrupa’nın genç yıldızları Foça’da buluştu
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Türkiye...
Kültürel Miras Söyleşileri’nde İzmir’in sembol lezzetleri...
Konak Belediyesi’nin “Kültürel Miras Söyleşileri” serisinde bu kez İzmir’in sembolik lezzetleri...
Efes Selçuk’un Sürdürülebilir Turizm Başarısı Avrupa...
Efes Selçuk, sürdürülebilir turizm alanındaki uluslararası başarısını Avrupa Turizm Başkenti...
İzmirli çocuklar, iklim krizine karşı buluştu
Sosyal İklim Derneği tarafından Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği iş birliğiyle UNICEF...
Hayata bağlayan teknoloji İzmir’de yaygınlaşıyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi, hastane dışında meydana gelen ani kalp durmalarında erken...
Başkan Eşki’den fırınlara gece yarısı denetimi
Okulların açılmasıyla birlikte Bornova genelinde çocukların sağlığını korumak amacıyla gıda...
Büyükşehir ve MASKİ’den Çaybaşı Deresi’nde Kış Temizliği
Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü...